reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Czesc Dziewczyny
Nie odzywalam się przez jakis czas bo nie mam jakoś weny do pisania ale czytam was cały czas:) coraz to fajniejsze zdjęcia dochodzą z USG. Ponoć najlepiej widać dzidzie właśnie ok 12-13 tyg i juz nie mogę się doczekać mojej wizyty. Dopiero mam na 3 maja kolejne USG i nie wiem jak wytrzymam 3 tyg. Z chęcią bym co tydz chodziła i sprawdzała czy wszystko w porządku. Zaczyna sie juz 11 tydz a ja zaczelam Od paru dni czuc sie lepiej. Nie mam juz takich mdlosci szczegolnie... Czy ktoras z Was tez poczula taka poprawe samopoczucia??? Bo ja oczywiscie juz sobie zaczynam wkrecac , ze moze cos nie tak... Jak nie czuje sie jeszcze ruchow dziecka i nie ma sie mdlosci to az ciezko uwierzyc, ze jest sie w ciazy.
A co do bycia w ciazy to naprawde cieszmy sie, ze nam sie udalo i jestesmy w ciazy:) w tych czasach tyle kobiet ma problem z zajsciem w ciążę i mimo, ze bardzo chcą to starają się po wiele wiele lat. Mojej przyjaciółce najlepszej pozostał jeden wybór - adopcja . W wieku 30 tu lat lekarze musieli usunąć jej macice. Jeżeli ciąża przyszła bez problemu to nawet się nie docenia jakie szczęście się miało ...
Pozdrawiam I zycze udanego weekendu.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam serdecznie przyszłe mamusie:) mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona :) to moja 2 ciąża i mam nadzieję że będę z Wami do szczęśliwego rozwiązania::) pierwszą ciąże straciliśmy w pazdzierniku.wierzę że teraz będzie inaczej. To już 11tydzień i 5 dni:) usg 24.04 odliczam dni:-) Pozdrawiam Was Wszystkie:)

Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy! Chyba sie juz trochę wyciszylam. Mąż zabrał mnie na spacer i porozmawialismy na spokojnie. Mam nadzieje ze nauczy sie reagować na moje kiepskie samopoczucie. Ulala, mądrze mówisz, i ja wiem z czasami zbyt gwałtownie reaguje. No ale niestety jestem bardzo impulsywna i działam pod wpływem emocji. Czasami ciezko mi nad tym zapanować a tym bardziej w ciazy.

Z innej beczki, wlasnie odebrałam wyniki badań tsh i ft4 i wszystko wyglada ok. Od początku ciazy nie zmienialam dawki leku i hormony same sie uregulowaly (na początku ciazy były w górnej granicy normy). To mnie trochę uspokoiło.

Sunovia, wesoła kobietko i inne tarczycówki (przepraszam jeśli o kimś zapomnialam), a jak tam wasze hormonki tarczycy?

Lola- mam tak samo-ostatni raz wymiotowałam w niedzielę, fakt, że jeszcze mnie lekko mdli szczególnie wieczorami, ale jest właśnie lepiej. z apetytem to mam tak, że muszę się przemóc do pierwszego kęsa- potem jakoś smakuje :-) i też się zastanawiam czy z maluszkami wszystko OK:baffled:. Ja mam wizytę n 24 kwietnia, ale się zastanawiam czy nie przenieść jej o tydzień później, żeby gin już mógł ładnie porobić prenatalne...

a ja własnie pół godziny temu zmobilizowałam się do kąpieli i ubrania się:p zjedliśmy obiad (warzywka na parze i pierś z kurczaka z grilla:), a teraz wysłałam Mojego S. po lody:))) marzy mi się coś w stylu MAGNUM. ehh...
najgorsze jednak jest to że w poniedziałek wracam do pracy a cholernie mi się nie chce:/ jakoś nie umiem się przekonać, że to przecież nic złego:p tak mi dobrze było przez ten miesiąc..... cóz no - życie!
Czuję się ok, jedynie czasem coś zakłuje ale powoli zaczynam się do tego przyzwyczajać:)

pozdrowionka dla was, nie kłóćcie się z mężami - ja popieram ulalę, bo u nas też nie wiadomo co to kłótnia, jak coś to zawsze sobie wszystko wyjaśniamy i jest dobrze.... tak żyje się naprawdę przyjemniej:)

a tak wogóle to jutro zaczynam jedenasty tydzień!!!! WOWWWWW!!!

Sylha- ponoć czym pózniej tym lepiej na USG prenetalne i w liście , który dostałam ze szpitala jest napisane ze miedzy 12 tydz a 13t3d. Ja będę w 12t5d bo 3 maja. Moja kuzynka, która miała ok 11 to musiała powtarzać tydzień pózniej bo coś nie takie były wymiary i okazało się , ze za szybko miała . A ja to bym tez wolała szybciej chociaż koniec kwietnia :)))
Co do tych mdłości to chyba lepiej się czułam bo od 4 dni unikam obiadów i nie jadlam mięsa bo na sam widok mi słabo było . 3 godz temu mdłości powróciły bo mąż próbował zrobić obiad:)) ale ogólnie tez na wieczór szczególnie przychodzą .
Wyczytałam gdzieś , ze ponoć aż w 70% jeden zarodek może się wchlonac! Dużo nie? Myślisz , ze nas to tez może spotkać czy w przypadku jak było bicie serca u obu to juz szansa jest większa żeby dwa zostały.
Wypatrzylam juz sobie wózek dla bliźniaków :) jest idealny bo mały na pojedynczej ramie, lekki i ma wiele pozycji No ale tez drogi! To jest baby jogger city select.

No to ja faktycznie będę dzwonić i zmieniać termin- w tedy się umówiłam i nie zwróciłam uwagi, który to wyjdzie tydzień- była akurat położna, której nie lubię- tak jakaś nie położnicza jest.....
No z tymi zarodkmi, że się mogą wchłonąć to wiem- pytałam się ginia, że skoro właśnie już są serduszka to czy dalej jest to ryzyko- tak delikatnie mi powiedział, że do 12tc to może się wszystko zdarzyć i to w obie strony....
Też sie nad tym wózkiem zastanawiam, mam jeszcze dwa na oku-jeden dostępny tylko w Niemczech- ścigam brata o cenę, a drugi niestety cena masakra- cały zestaw z fotelikami 6500zł:szok: easy walker duo...nasze dzieci zimowe będą to będą też potrzebowac miejsce żeby się zmieścić ze śpiworkami, kombinezonami....
Na pewno będę chciała namacalnie wózek przetestować a najwyżej zamówię potem przez neta

Nanulika- mi gin powiedział żeby nie wcześniej jak 12tc żeby badania były miarodajne, najlepiej to 13tc...

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o badania prenatalne to należy je wykonać miedzy 11t0d a 13t6d. Wszystko tak naprawdę zależy od wymiarów maluszka.

Ja sie zapisalam na USG+test podwójny ale jeszcze sie zastanawiam czy jest sens robić ten test. U mnie cena tego zestawu to 350 zł.

reklama
Do góry