reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
a dlaczego robiłaś betę w tak dużych odstępach czasowych?
najbardziej miarodajne wyniki są z bety co 2, 3 dni.

rośnie, więc jest ok - na tym etapie nie rośnie już tak szybko, a niedługo może już zaczać spadać i też będzie ok. w tym tyg ciąży to już lepiej wybrać się na usg a nie na betę.

Anka przykro mi i tule

U mnie na razie z mdłościami ok......od 2 dni cisza....ale muszę jeść bardzo regularnie..........bo inaczej masakra .....tez mega ssanie i aż słabo-do pracy na 6 godzin nosze niezłą wałówę:-D:-D:-D:-D
łosoś mniam- ale niewskazany ten surowy...........szkoda

Ja dzisiaj ma śniadanie jadłam kanapki z koncentratem pomidorowym i posyapne pieprzem czarnym:eek::eek::eek:- tak samo w pierwszej ciaży.
No i ciągnie mnie do grzybków w occie, pieczarek, ogórków, kapuchy kisoznej, pikli.........wszystko co w occie.i gruzke woccie.....mniaaaaaaam

Ostatnia edycja:
Słuchajcie a jak u Was z wagą??? Ja dziś byłam na "kontroli" i z 62 zrobiło się 65..:szok: jak tak dalej pójdzie to będzie nieźle... :baffled: ale nie mam pojęcia skąd się wzięły te kg przecież tak mało jadłam przez te mdłości.. :-(

Crazy Girl ja jak byłam na wizycie w 5 tyg miałam wagę 48 kg ;) 3 tyg później też 48 kg ;) teraz mam wizytę 18.04. i usg genetyczne będzie to i zapewne i badanie i znów waga ;P:-D

e-stera, twoje kanapki mnie rozwaliły hehe :)

Crazy Girl, ja w sumie nie wiem jak tam. ostatnio było 59, wizyta za 2 tyg to zobaczymy.

Heja

Staram się Was podczytywać ale jakoś nie ogarniam tempa produkcji;)
Zresztą wykorzystuję czas żeby posiedzieć z młodym;)
Jutro w końcu wizytuję więc trzymajcie kciuki;D:-)
U mnie mdłości brak - czasem takie motyle w żołądku - mijają jak jem hihihih
Czasem ból brzucha... mam nadzieje, że to w granicach normy
Pierwszy komplet badań - mocz, krew tsh, hbs, zapalenie wątroby typu B i C, glukoza, tosko, cytomegalia hiv zrobione i wyszły idealnie;) więc tu jestem spokojna

Dziewczyny a co ile macie wizyty i badanie USG? Ja miałam w 6 tyg i 7.5 dni no i teraz mam aż do 13 tyg czekać i chyba oszaleje z niecierpliwosci. Z drugiej strony boje się znowu iść ok 10 tyg bo jakoś przeraża mnie kolejne USG dopochwowe. Po ostatnim zaczął mnie brzuch boleć i chyba przez 3 dni bolal. Nie wiem czy to akurat przez USG ale zaczął boleć po badaniu....
Od którego tyg wykonuja USG przez brzuch??
Makrele można jest na 100% bo jest wedzona na gorąco i są zabijane bakterie podczas wedzenia.

anka26- bardzo bardzo mi przykro

W pierwszej ciąży miałam równo usg co 4 tygodnie i w zasadzie żadnych bóli nie odczuwałam...
prze zbrzuch hmmm coś koło 20 tygodnia...

ja miałam w 6tc i następne dopiero w 13tc.
też jestem trochę ciekawa, ale wierzę, że jest wszystko ok. i podobnie jak ty wolałabym nie mieć już usg dopochwowego, żeby tam się nic nie podziało.

a w którym tc można już określić płeć?

U mnie lekarz w 17 tygodniu wykrył siusiaka - tylko generalnie jest coś takiego że narządy w pewnym okresie wyglądają tak samo - czyli dziewuszka też coś ma co się wchłania potem stąd czasem z chłopczyka jednak dziewczyna;)

Aniu bardzo współczuję święta zapowiadają sie u Ciebie nie ciekawie bardzo mi przykro :( na pewno jeszcze się uda pamiętaj nadzieja umiera ostatnia .

Ja jutro ide na wizyte i usg jej stres zżera mnie juz powoi a dzis dziewczyny normalnie myślałam że się zadrapie małe wloski na nogach i spodnie doprowadziły do podrażenia skóry masakra musiałam szybko sie iśc kapać golić nogi i oliwkować taka delikatna to ja nigdy nie bywałam .

no to ja stresuję się razem z tobą - o której wizytujesz? Ja 17 :tak:

Słuchajcie a jak u Was z wagą??? Ja dziś byłam na "kontroli" i z 62 zrobiło się 65..:szok: jak tak dalej pójdzie to będzie nieźle... :baffled: ale nie mam pojęcia skąd się wzięły te kg przecież tak mało jadłam przez te mdłości.. :-(

u mnie odpukać waga stoi - choć nie powiem lody z macdonlda juz wpieprzam co dwa dni hehhehe
zupełnie jak w poprzedniej - a miałam się pilnować hihihi:-D:-D

reklama
Crazy Girl ja też jak byłam na ostatniej wizycie okazało się, że w 2 tyg przytyłam 1,5 kg :( ale wydaje mi się, że były to raczej zaległości w jelitach, bo w domu jak się ważę, to mam ok 0,5 kg więcej.

Do góry