reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam po szalonym weekendzie.Wczoraj do 15 pracowałam a potem miałam babską imprezkę , alkohol był ale jakos się wykręciłam i nikt się nie skapnął-powiedziałam, że jestem na diecie-nie jem słodyczy i nie piję alkoholu
Z tym kalendarzem chińskim to jak pisałam to raczej zabawa

qwas a może jednak warto do lekarz a pojechać

Jutro lekarz.............aż się boję a z drugiej strony nie mogę się doczekać.
Dzisiaj jazdę miałam i we wtorek egzamin-same stresy....

Jeszcze w maju nas szpital czeka- z małym na badania idę..........

reklama
Hejka!

Ależ był u mnie cudowny dzionek. Cały dzień spędzony poza domem.

Qwas - kurcze, trochę się niepokoję :-:)-( wizyta we wtorek,tak? koniecznie daj znać co i jak i odpoczywaj jak najwięcej jeśli możesz...

Mnie dzisiaj już brzuch praktycznie nie kuł i zauważyłam,że to od przeciążenia tzn. noszenia mojego 10,5 kg Syneczka. Muszę to ograniczyć chociaż nie noszę go za często...egh... :nerd::nerd:

Miłej nocki!
Powodzenia jutro na wizytach !!!!

Witam po szalonym weekendzie.Wczoraj do 15 pracowałam a potem miałam babską imprezkę , alkohol był ale jakos się wykręciłam i nikt się nie skapnął-powiedziałam, że jestem na diecie-nie jem słodyczy i nie piję alkoholu
Z tym kalendarzem chińskim to jak pisałam to raczej zabawa

qwas a może jednak warto do lekarz a pojechać

Jutro lekarz.............aż się boję a z drugiej strony nie mogę się doczekać.
Dzisiaj jazdę miałam i we wtorek egzamin-same stresy....

Jeszcze w maju nas szpital czeka- z małym na badania idę..........

ja jutro wieczorem na pierwszą jazdę idę:p

Ja staram się też nie nosić małego.
Dziewczyny te które maja już dzieci- wiedzą Wasze szkraby już o rodzeństwie?Ja jeszcze nie powiedziałam- czekam aż minie 12 tygodni- zreszta mój ma już 4 lata i by wypaplał wszystkim dookoła:happy2:

Mdłości mi przeszły ale teraz mam ssanie-muszę jeść co 3 godziny(jak noworodek ehheheh) bo po tym czasie włacza mi się takie ssanie że aż mi słabo i mnie mdli-wystarczy bawet owoc i już mi dobrze.
Któraś też tak ma?
Właśnie gotuje sobie parówke:szok: wiem że niezdrowe i rzadko kupujemy ale miałam taką ochotę- z musztardą sobie zjem.Ale kupiłam jakąs z 75% mięsa i nie oddzielane mechanicznie i bez tych E wszystkich hehe usprawiedliwiam się

Qwas w Twojej sytuacji a byłam w podobnej widzę ze to 6 tydzień wiec min dawka to 600mg progesteronu, 350 mg magnezu i ciagle lezenie do tego witaminy i kwas foliowy. Napewno bierzesz wiec tylko wspomnialam. Wstawaj tylko do toalety, zero wysiłku!
Polscy gin maja inne podejście tu w Niemczech tez nie podtrzymują ciąży miałam szczęście ze trafiłam do Polaka. Skoro masz wizytę na wtorek to ja bym zadzwoniła i zapytała czy możesz jutro przyjść. Krew jest zawsze niepokojąca ja trzymam za was kciuki &&&

Moja córka ma w lipcu 5 lat i jeszcze nie wie o ciąży. Ostatnio jak byłam czyli 5 mc temu jej powiedziałam i ona cały czas tulila się do mojego brzucha, calowala go ... Niestety nawet jak byłam po długo pamiętala. Dlatego teraz milcze
E-stera ssanie przerabialam z Laura i efekt jedzenia był widoczny hihi dużo przybralam. Czasami teraz tez tak się czuje ale nie jest to regularne

Ostatnia edycja:
Ulala krwawienie ustępuje, jest jeszcze przy podcieraniu, ale mało. Niestety dalej żywo czerwona krew. Jutro idę powtórzyć betę i ustalić usg.
Leżę plackiem juz tydzien i wstaje tylko do toalety + szybki prysznic i widzę efekty.
W poprzedniej ciąży miałam krwiaka i krwawilam do 13tc dlatego narazie nie panikuję tylko czekam cierpliwie na usg. Żeby tylko serduszko biło.

reklama
Ulala krwawienie ustępuje, jest jeszcze przy podcieraniu, ale mało. Niestety dalej żywo czerwona krew. Jutro idę powtórzyć betę i ustalić usg.
Leżę plackiem juz tydzien i wstaje tylko do toalety + szybki prysznic i widzę efekty.
W poprzedniej ciąży miałam krwiaka i krwawilam do 13tc dlatego narazie nie panikuję tylko czekam cierpliwie na usg. Żeby tylko serduszko biło.

trzymam kciuki mocno!!!
ja w sumie poprzednią ciążę poroniłam w 6tc a prawie nie było krwawienia... jak już stwierdzili,że nic z tego to kazali czekać aż samo się wykrwawi.... ja czekałam na nie wiadomo jakie ataki krwi a ich nie było...
myślę,że nie ma reguły - każda przechodzi inaczej. Krew na pewno nie jest dobrym objawem, ale jak sama piszesz raz już tak było i jakoś dało radę...
trzymam mocno kciuki za serduszko i betę - daj znać jak będziesz miała wyniki!!!

Do góry