reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Gosiaro czy na pewno masz cystę ? mnie tez tak lekaż powiedział a potem się okazało że to wcale nie cysta tylko coś co podtrzymuje ciałko żółte cos takiego tak między soba lekarze rozmawiali a ja co nieco podsłuchałam i to zaniknie bolało na początku teraz juz nie czuję .

moja torbiel zlokalizowana jest nie w pęcherzyku ciążowym tylko obok niego w jajniku i ma aż 7 cm, według lekarza jest ona efektem stymulowania mnie hormonalnie do iui, powinna się sama wchłonąć ale może trwać to nawet kilkanaście tyg:-( teraz będę na wizycie w czwartek to zobaczymy czy się zmniejsza

reklama
dziewczyny ja znow zauwazylam plamienie, czerwona minimalna kropeczka krwi, ale nie na wkladce tylko jak gleboko wlozylam troszke papieru :( dzis juz sie nigdzie nie dostane i nawet nie mam gdzie ale poczekam i albo jutro albo we wtorek najdalej lece na usg :( chyba powinnam ciagle lezec a nie chodzic :(

gosiaro ale wlasnie u mnie tez w jajniku to było to oglądali razem lekarze i stwierdzili że z tamtąd było jajeczkowanie i cos o tym ciałku żółtym mówili stwierdzili że to nie cysta sama już nie wiem specjalistom nie jestem nie dopytywałam się az tak bardzo bo jak pokazał mi serdunio to oszalałam z radości i juz o nic nie pytałam

dziewczyny ja znow zauwazylam plamienie, czerwona minimalna kropeczka krwi, ale nie na wkladce tylko jak gleboko wlozylam troszke papieru :( dzis juz sie nigdzie nie dostane i nawet nie mam gdzie ale poczekam i albo jutro albo we wtorek najdalej lece na usg :( chyba powinnam ciagle lezec a nie chodzic :(

jedynie szpital ale tam nic innego nie zalecą jak duphaston i leżenie ciagłe tylko do wc i ja bym się położyła na twoim miejscu może to nic grożnego ale lepiej dmuchać na zimne ale jesteśmy histeryczki która wcześniej tak dogłębnie się wyciierała żadna a teraz ja robilam to samo i ciagle się denerwowałam ,do lekarza zawsze możesz sie udac ale jak tylko możesz poleż czasem tydzień a juz robi dużą różnice .

tydzien temu mialam tez plamke krwi czerwonej ale dostalam cyclogest - progesteron. zwiekszylam dawke i teraz biore 3 razy po 1 tabletce. wczoraj byl maly uplaw jak kawa z mlekiem.
polozylam sie i do wtorku mam zamiar plackiem lezec jak to ma pomoc jakkolwiek :(

Qwas- może zadzwoń do polskiego gina u którego ostatnio byłaś i spytaj się co masz robić ? Ja np mam numer do tej co byłam i tez mam się z nią kontaktować jakby co. Może musisz jeszcze zwiększyć dawkę progesteronu ? ja biorę 3 razy po 4 tabl dopochwowo luteine i 3 razy po 2 Duphaston .
Jeśli chodzi o GP to on ci z tym dużo nie pomoże bo po 1 oni nie utrzymują ciąży do 12 tyg a po drugie wątpię , ze zapisze Ci wiecej luteiny. Jedynie co to skieruje cię na USG ale tak jak ci pisałam bez problemu możesz iść o każdej porze do szpitala na USG. Do GP i tak musisz iść bo on da ci skierowanie do midwife na badania krwi i na pierwsze USG w 12 tyg. Trzymaj się.

Ostatnia edycja:
A może byś podjechała do szpitala? Lepiej dmuchać na zimne. Będziesz spokojniejsza jak lekarz oceni co może być przyczyną. Z doświadczenia wiem, że takie plamienia to nic dobrego. I niekoniecznie to musi być świeża krew.

Ja też na twoim miejscu podjechałabym do szpitala.... raz że sprawdzą co i jak a dwa,że może będziesz spokojniejsza.... Teraz tylko się stresujesz a to na pewno nie sprzyja... Zresztą będziesz miała świadomość że robisz wszystko co można!

reklama
ja mam cyclogest 200mg chyba teraz rzeczywiscie pobiore 4 razy po 1 :/ do jutra poleze plackiem i jak nadal bedzie cos nie tak to lece do kliniki :(

Do góry