reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Która to z was pisała że ma plamienia ?? mam pytanie odnośnie tych plamień jak to wygląda czy sa to plamienia koloru krwi czy inne i czy widoczne na bieliznie czy podcieraniu? jeszcze dwa dni i może coś się dowiem o te moje śluzy co to jest i czy martwić się czy nie .

Katt moja dzidzia też chyba będzie z przełomu października/listopada, generalnie różnie mi wychodzi :) w środę ide do gina to się dowiem :) i wtedy też uwierzę w to że jestem w ciąży ;D
A z tymi badaniami to chciałabym zrobić tak jak ty, ale powiedz mi czy robiąc badania przez NFZ dostaniesz wyniki do ręki? Bo ja się obawiam że nie i wtedy bez sensu bym 2 razy musiała robić. No i druga sprawa czy to nie jest niekorzystne żeby często usg robić? Bo jak w środę mi prywatny usg zrobi, a miałabym iść pare dni później na nfz to znowu usg tak w ciągu kilku dni aż dwa :/ nie znam się na tym ;P

U mnie w przychodni jest tak, że wyniki trafiają potem do lekarza, który kierował na badanie (tzn. do karty) i dostaje je się dopiero przy wizycie. Potem lekarz mi je wydaje. Wiec albo przed wizytą u lek. prywatnego pójdę na wizyte do NFZ odebrać wyniki, albo pójdę poprostu do rejestracji, by mi pokazali wyniki (maja obowiązek umożliwić mi dostep do mojej dokumentacji medycznej) i wtedy je skseruje (już tak robiłam).
Co do czestotliwości usg, to ja u państwowego nie mam co na nie liczyc, bo jest wykonywane 2 razy w tyg (duża przychodnia w wawie, paranoja) i zapisy są na 2 tyg z wyprzedzeniem, chyba, że sie okaże że w ciąży obowiązują inne reguły. To wtedy się ucieszę. USG z tego co pamietam to fale dzwiekowe. gdzies na forum przeczytałam, że w czasie usg dziecko słyszy pisk, ale jakby tak było to przecież maluch by się bardzo wiercił przy USG, a one częstą sobie grzecznie śpią.

Pytałyście się dziewczyny o zaświadczenie od lekarza do becikowego- nie dawno wyczytałam, że owszem trzeba mieć, że było się pod opieką lekarską co najmniej od 10 tygodnia, ale takowe zaświadczenie lekarz wystawia pod koniec ciąży....
ALicja- witaj, byłaś już na USG kiedy dokładnie i czy już było coś widać???

Nanulika- a ty byłaś na becie czy tylko po testach?!?!?!Bo w/g moich wyliczęn to jestem pod względem ciąży 1 dzień młodsza;-)

Nanulika- a ty byłaś na becie czy tylko po testach?!?!?!Bo w/g moich wyliczęn to jestem pod względem ciąży 1 dzień młodsza;-)

sylha na razie tylko testy - pierwszy w piątek rano, a potem wycieczk do pragi,z której właśnie wróciliśmy:) jutro się wybiorę na bete, na szczęśćie przychodnię mam na terenie firmy:)
krecha blada była i w pt i w sb, ale była.... no i @ nie ma a dziś 30sty dzień cyklu, a poprzedni był 27 dniowy, poprzedni 28 dniowy.... no i kłuje mnie i ciągnie a to ponoć też objaw początków.... choć mnie to straszy bo raz się nie udało więc teraz chyba świrować będę:)

reklama
Do góry