reklama
ulala
Fanka BB :)
Która to z was pisała że ma plamienia ?? mam pytanie odnośnie tych plamień jak to wygląda czy sa to plamienia koloru krwi czy inne i czy widoczne na bieliznie czy podcieraniu? jeszcze dwa dni i może coś się dowiem o te moje śluzy co to jest i czy martwić się czy nie .
Katt moja dzidzia też chyba będzie z przełomu października/listopada, generalnie różnie mi wychodzi w środę ide do gina to się dowiem i wtedy też uwierzę w to że jestem w ciąży ;D
A z tymi badaniami to chciałabym zrobić tak jak ty, ale powiedz mi czy robiąc badania przez NFZ dostaniesz wyniki do ręki? Bo ja się obawiam że nie i wtedy bez sensu bym 2 razy musiała robić. No i druga sprawa czy to nie jest niekorzystne żeby często usg robić? Bo jak w środę mi prywatny usg zrobi, a miałabym iść pare dni później na nfz to znowu usg tak w ciągu kilku dni aż dwa :/ nie znam się na tym ;P
U mnie w przychodni jest tak, że wyniki trafiają potem do lekarza, który kierował na badanie (tzn. do karty) i dostaje je się dopiero przy wizycie. Potem lekarz mi je wydaje. Wiec albo przed wizytą u lek. prywatnego pójdę na wizyte do NFZ odebrać wyniki, albo pójdę poprostu do rejestracji, by mi pokazali wyniki (maja obowiązek umożliwić mi dostep do mojej dokumentacji medycznej) i wtedy je skseruje (już tak robiłam).
Co do czestotliwości usg, to ja u państwowego nie mam co na nie liczyc, bo jest wykonywane 2 razy w tyg (duża przychodnia w wawie, paranoja) i zapisy są na 2 tyg z wyprzedzeniem, chyba, że sie okaże że w ciąży obowiązują inne reguły. To wtedy się ucieszę. USG z tego co pamietam to fale dzwiekowe. gdzies na forum przeczytałam, że w czasie usg dziecko słyszy pisk, ale jakby tak było to przecież maluch by się bardzo wiercił przy USG, a one częstą sobie grzecznie śpią.
sylha
mama bliźniakowa
Pytałyście się dziewczyny o zaświadczenie od lekarza do becikowego- nie dawno wyczytałam, że owszem trzeba mieć, że było się pod opieką lekarską co najmniej od 10 tygodnia, ale takowe zaświadczenie lekarz wystawia pod koniec ciąży....
ALicja- witaj, byłaś już na USG kiedy dokładnie i czy już było coś widać???
ALicja- witaj, byłaś już na USG kiedy dokładnie i czy już było coś widać???
sylha
mama bliźniakowa
Nanulika- a ty byłaś na becie czy tylko po testach?!?!?!Bo w/g moich wyliczęn to jestem pod względem ciąży 1 dzień młodsza;-)
Nanulika- a ty byłaś na becie czy tylko po testach?!?!?!Bo w/g moich wyliczęn to jestem pod względem ciąży 1 dzień młodsza;-)
sylha na razie tylko testy - pierwszy w piątek rano, a potem wycieczk do pragi,z której właśnie wróciliśmy jutro się wybiorę na bete, na szczęśćie przychodnię mam na terenie firmy
krecha blada była i w pt i w sb, ale była.... no i @ nie ma a dziś 30sty dzień cyklu, a poprzedni był 27 dniowy, poprzedni 28 dniowy.... no i kłuje mnie i ciągnie a to ponoć też objaw początków.... choć mnie to straszy bo raz się nie udało więc teraz chyba świrować będę
sylha
mama bliźniakowa
Nanulika- nie świruj- nie pomoże, ja jutro pędzę na drugą już, bo w moim wypadku to przymus.....i oby tylko prawidłowo mi przyrastała!!!!!
reklama
Nanulika- nie świruj- nie pomoże, ja jutro pędzę na drugą już, bo w moim wypadku to przymus.....i oby tylko prawidłowo mi przyrastała!!!!!
sylha trzymam kciuki - dawaj znać!!!
Podziel się: