reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

katt, nanulika, sylha - witajcie i gratuluje dwóch kresek:-)

sylha
- tobie szczególne gratulacje:-) ostatnio podczytywałam wątek iui i stamtąd cie pamiętam:-)

myszunia- u mnie wie tylko siostra, reszcie powiemy dopiero po usg

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiapro- podglądaro ;-), na razie ja jeszcze jestem ostrożnie nastawiona i boję się tak do końca cieszyć.....ale :-)...
Jutro idę na kolejną betę i chyba w tedy odetchnę i po kolejne leki- mam nadzieję, że uda mi się porozmawiać z giniem i może będzie już coś na USG widać...

Gosiapro- podglądaro ;-), na razie ja jeszcze jestem ostrożnie nastawiona i boję się tak do końca cieszyć.....ale :-)...
Jutro idę na kolejną betę i chyba w tedy odetchnę i po kolejne leki- mam nadzieję, że uda mi się porozmawiać z giniem i może będzie już coś na USG widać...

podglądałam bo tez mnie dotyczyło;-);-)
na pewno będzie oki:tak:

CO Cię dotyczyło?!?!?IUI czy INV????
Ja po krótce powiem: od prawie 2 lat się staramy, najpierw mój gin czekajcie, czekajcie, czekajcie jak mnie już czekanie wkurzyło sama sobie poradziłam i znaleźliśmy się w klinice leczenie niepłodności, tam gin od razu do dzieła, były najpierw 3IUI, gdzie po 2 już nam zaproponował inv, ale chcieliśmy jeszcze raz spróbować i nic. Potem ruszyliśmy pełną parą do INV- powód: kiepskie wyniki M, po drodze się okazało, że mam dodatni HPV 16- UFFFF póki co jest dla mnie nie groźny. No i się zaczęło, jak zobaczyłam 2 kreseczkę na teście było to dla mnie i dla M niesamowite przeżycie.....potem 2, potem beta, jutro 2 beta...CUDZIE TRWAJ!!!!

Witam nowe mamusie :-)

dziewczyny ja mam tak samo wielki strach o dzidzię, jak boli podbrzuszę panikuję, jak nie boli też panikuję czy jest ok, tak samo z piersiami, bo raz bolą masakrycznie (np. w nocy się obudziłam to czułam jak mi się piżama ociera) a raz dopiero przy dotykaniu... najlepiej przespać ten trymestr żeby się nie stresować bo też szkodzi :(

do gina idę w tym tygodniu na nfz porobic badania a z nimi przenoszę się do gina prywatnie bo babka podobno jest świetna i specjalizuje się w trudnych ciążach więc będe się u niej czuła bezpiecznie

aha dziewczyny jak składacie o becikowe to nie zapomnijcie druku do gina - zaśwadczenie o opiece lekarskiej przed 10 tygodniem bo podobno przepisy się zmieniły i byle jakie zaświadczenie nie wystarczy

my narazie nikomu nie powiedzieliśmy...ostatnie doświadczenie (straciliśmy dzieciątko) nauczyło nas że lepiej poczekać na serduszko, czego wszystkim forumowiczkom życzę :)

Dzień dobry wszystkim.. witam nowe mamusie :-);-)
U nas dziś piękna pogoda - jak nigdy....

Jednak coś mi się tam zaczęło dziać.. tzn swędzi i swędzi... i już panikuję:baffled: mam nadzieje że to nic poważnego .. czekam na leki.. myślę że do końca tygodnia przyjdą.... Bo ja muszę zaopatrywać się w takie leki przez telefon i poczta.. przez tą głupią wyspę.. tu tylko clotrimazolum wszędzie jest.. jeszcze podjadę dziś upewnić się ale wątpię:no: ze mają coś innego... a z Polski przyjdzie do mnie pimafucin... Myślicie że jeśli nie mam takich ostrych objawów to mogę trochę zaczekać???

A to czyli nie tylko ja taka panikara?:-D:szok::eek:
Ja jedynie to mam bolące piersi i zgaga zaczyna się odzywać. W/g kalkulacji jutro zaczyna się 5 tydzień, ale nie wiem czy tak samo mi się to liczy przy inv- w końcu miałam przez stymulację przyspieszony przyrost pęcherzyków. Dlatego też chcę jutro z giniem pogadać
Crazygirl- moja sąsiadka przez pierwsze 2 miesiące nie miała kompletnie żadnych objawów. Różnie każda kobieta przechodzi ciążę,
Ja Wam życzę spokojnych miesięcy i wiele radości z rosnącego brzuszka:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o objawy moje to w sumie przy każdej jednej ciąży czułam się bardzo dobrze nie wiem co to mdłości tym razem jest podobnie czasem zaswędzą mnie piersi czasem bolą w nocy jak wstaję do wc czasem dopiero przy naciskaniu spałam kilka dni od wczoraj nie śpię czy to dobrze czy nie tego nie wiem jedynie od początku odkąd wiem o ciąży zdaża się przy podcieraniu taki gęsty brązowy ślad na papierze i nie wiem czy to jakieś delikatne upławy czy to plamienia ,Jedyna zmiana jaką odczułam tym razem to to że całkowicie o ciąży dowiedziałam się przypadkowo i wcześniej nie widziałam żadnych sygnałów a kiedy leczyłam się hormonalnie zaraz po zapłodnieniu bolały mnie bardzo piersi i wczas te objawy były ale tez szybko się konczyły może leki też mają znaczenie na nasze objawy na ich intensywność .Jesli chodzi o lekarza to od lat mam jednego prywatnego który pracuje w szpitalu i jak cos to zawsze mnie kierował do siebie na oddziały badania robiłam również prywatnie ale zawsze do rodzinnego można iść po skierowanie a chciałam zapytać o to becikowe jaki dokument lekarz musi wystawic przed 10 tygodniem bo nie jestem w tym temacie zupełnie nie wybiegam aż tak daleko ale przydało by się wiedziec takie informacje .

ulala ja w temacie becikowego Ci nie mogę pomóc bo sama nie mam zielonego pojęcia:no:.. nigdy się o to nie ubiegałam.. Pierwsze dziecko urodziłam w Irlandii i drugie pewnie też tu urodzę..

A ja dziś miałam jechać na zakupy.. i co.... d*** nie pojechałam bo mi się tak nie chce że szok...

Byłam w aptece... Pani odesłała mnie do lekarza...:eek: dostałam krem z clotrimazolem czy jakos tak... i teraz już tylko poczekam na listonosza...

A co do tych objawów to ja od samego początku miałam! Jestem w szoku że tak można to wszystko czuć...od samego poczatku... Chociaż dziś rano zaczęłam się zastanawiać czy na pewno jestem w ciązy bo coś mi nic nie dolega ale po kosciele i po wyjezdzie do apteki stwierdzam ze brzuchol troszkę boli i ciagnie + kręgosłup..

reklama
Witam :) I ja po cichutku dopisuje sie do listopadówek. Jestem już po wizycie u gina i wg USG wszystko ok, termin mam na 5 listopada :) Staraliśmy sie od listopada :) pozdrawiam

Do góry