reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Mi Kuba tak pięknie przesypiał noc na brzuchu i się popsuło. Przez tydzień u dziadków spał ze mną w łóżku i się odzwyczaił. Teraz co chce przekręcić głowę, to się budzi. Około 4-5 muszę mu podać wodę (kiedyś wystarczył smoczek), ale do łóżeczka już nie wraca, tylko biorę go do siebie. I o ile kiedyś spał ładnie przytulony, to teraz obraca się na wznak i rozkłada ręce jak Jezus w Świebodzinie. Nie raz oberwało mi się tą małą piąstką w twarz.

I nadal się nie przewraca. Tzn. całkiem nieźle wychodzi mu przewracanie na bok z pleców, ale na brzuch jeszcze nie. No i z brzucha na plecy nawet nie próbuje, nic a nic :(

reklama
mdmd, a próbowałaś dawać Latopic? Lena go dostaje od ok. m-ca i ostatnio widzę sporą poprawę na skórze, wcześniej miała liszaje na nóżkach, trudno było znaleźć gładką skórę, a teraz duuużo lepiej, nawet mój mąż to zauważył.
No i po tygodniu kiepskiego spania w dzień - sesje po 30-40 minut, Lenka spała dziś ciurkiem 3 godziny, mam nadzieję, że tak już jej zostanie :-)

ojojoj ale naskrobałyście:-) jakoś nie miałam czasu przez weekend zajrzeć. U mnie dziś wreszcie pojawiło się słońce! coś pięknego.
Mój synek wieczorem zasypia na parterze w wiklinowym koszyku a jak z mężem kładziemy się spać to zabieramy go do góry do dużego łóżka. Nie kładłam go do łóżeczka bo mi go tak jakoś szkoda było:baffled: on tak lubi się przytulić... Ale może dziś położę go do łóżeczka? hmm sama nie wiem:confused:

crazy powiedz czy napisz mi:) liczy ogólnie lubiła pić wodę?
Mdmd dobrze ze u was juz troszkę lepiej:) kiedy do pracy wracasz?
Babyduck my dalej śpimy w łóżeczku na brzuszku i tak juz zostanie.
Igor juz tak się przemieszcza ze też nie idzie go juz zostawić samego bo może być guz. Tak się przemieszcza:)

U Nas Mikus zasypia sam w lozeczku no i zazwyczaj nad ranem 4-5 laduje do mnie do lozka na 2 h zanim zje sniadanko :tak:

Poza tym turla sie jak szalony. Marudzi ,ze jest na brzuchu,a po chwili lezy na plecach i tak w kolko...z plecow na brzuch i ma zabawe :tak:

mdmd, a próbowałaś dawać Latopic?
daję dicoflor w kroplach, bo mam wrazenie, ze po tym jest lepiej brzuszkowo niz po latopicu, ale sama juz nie wiem, moze sprobuje z latopiciem jeszcze raz.

Mdmd dobrze ze u was juz troszkę lepiej:) kiedy do pracy wracasz?
Igor juz tak się przemieszcza ze też nie idzie go juz zostawić samego bo może być guz. Tak się przemieszcza:)
w maju :-( jestem zestresowana bardzo.
U nas z ruszaniem sie podobnie :-) moja corka majac 8 m-cy nie wyprawiala takich sztuk co maly teraz.
Maria2008, a co je Igor? pytam bo miedzy naszymi dziecmi jest chyba dzien czy 2 roznicy...
Dziewczyny, czy ktoras z Was oprocz mnie szykuje sie tez do powrotu do pracy po macierzynskim?

Katalina jak minęły chrzciny??pochwalisz się zdjęciami?? acha...wiesz, dopóki karmiłam piersią Hania tez wstawała bardzo często w nocy, nawet co 1,5h. teraz budzi się raz ale jest na mm.
Crazy Girl jak wam idzie w nocy???dzięki za wasz rozkład żywieniowy dnia:tak:...no właśnie u nas jest tak że w dzień Hanka jak zje 100 ml to już dużo...kaszek nie lubi a nawet jakby lubiła to nie wiem czy jest sens ją nimi zapychać skoro tak mało zjada, jedynie zupki zjada z ochotą i to nawet dużo...
Pati też jestem ciekawa fryzurki...ależ to kosztowne włosy!!!

Dziewczyny jesli chodzi o nasze nocki to już nie narzekam...Hania po zjedzeniu mleka wieczorem zasypia sama w swoim łóżeczku:tak:. potem ok 22 staram się ją jeszcze dokarmić, raz zje mało, raz dużo, w zależności ile zje ok 20. śpi do ok 3-4, dostaje mleka, znów sama zasypia w łóżeczku:tak: i potem budzimy się o 7:00 bo tak szykuję Lilę do przedszkola. ale niestety w dzień muszę ją bujać w foteliku bo inaczej nie uśnie. będzie dotąd mnie i siebie męczyć płaczem aż ja uduźdam:happy2:.
Ale Hanka w ogóle nie cierpi być w gościach!!!raz ze nie zje ani trochę mleka a dwa że nie uśnie tylko będzie płakać. w sobotę byliśmy u szwagra i tam to dopiero dała popalić. a w domu usnęła od razu. u was też tak jest???

No i nie mam pojęcia jak z tym wątkiem zamkniętym. niby w nim jestem ale nie wiem gdzie wkleić zdjęcia...wiec wklejam tu...oto moje dwa najwspanialsze i najukochańsze Cudeńka na świecie:-)

Załączniki

• 20130326130.jpg
    20130326130.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 32
anii wkleiłam na wątku zamkniętym fotkę włosów :) ale tak jak ty nie wiem jak do końca to się robi więc wyszło jakoś dziwnie??? Naprawdę nie wiem jak wy to robicie????? zrobiłam wg instrukcji (podobnie) tak jak któraś z was tam napisała.

Mąż wczoraj wyjechał:( nie wiem jak ja sobie dam rade bez niego tydzień :(

Ja nie wracam do pracy bo jej nie mam :( Musze sobie czegoś po wakacjach poszukać :)

dziewczyny które są jeszcze na piersi mam pytanko: Czy dajecie regularnie np. jabłuszko czy marchewkę czy tylko od czasu do czasu????? I czy dajecie coś jeszcze np. kaszki??? bądź coś innego???

reklama
dziewczyny które są jeszcze na piersi mam pytanko: Czy dajecie regularnie np. jabłuszko czy marchewkę czy tylko od czasu do czasu????? I czy dajecie coś jeszcze np. kaszki??? bądź coś innego???

Na razie daję raz dziennie kaszkę, odciągam ok. 100ml mleka i robię mixa z kaszki orkiszowej (mała łyżeczka-gluten) i jaglanej, ładnie je łyżeczką :-) - jedyny minus, to kupka dziwnie "pachnie" po tej kaszce, taka kremowa się zrobiła, ciężko z nocniczka wypłukać, wcześniej wodniste były po samym mleku
za ok. tydzień zacznę z marchewką eksperymenty

Do góry