reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam się z Wami Drogie Panie!
Widzę,że samopoczucie kiepskie. U mnie była pobudka o 6.10 (całkiem nieźle). O 13 zawożę Dziecko do Niani,a na 15 idę do pracy do 23 :wściekła/y::wściekła/y: i tak 4 dni w tygodniu.
Elzu - ja tylko kwas jem...po witaminach przy Synu bardzo źle się czułam i wymiotowałam... jak tylko ciąża zostanie potwierdzona to zrobię sobie morfologię :-)

Ja pisałam pamiętnik z moim Synusiem,ale co 2 -3 tyg.
Tą ciążą jakoś nie mam czasu się przejmować chociaż podświadomie myślę o dzidzi i czy jest wszystko w porządku. Próbuję też być spokojna,ale hormony dają we znaki :crazy:

No nic,miłego dzionka!!:-D

reklama
mnie dziś też zemdliło trochę, ale napiłam się soku i przeszło. dzwoniłam do endo, czy są już wyniki badań, ale jeszcze nie ma, mam przyjść w piątek.
jakaś jestem rozdrażniona ostatnio, a jak jeszcze mnie brzuch zaboli, to już jestem wściekła.

u mnie też już z 500zł poszło na lekarzy, leki i badania. a dziś mi się śniło, że za te badania na które miałam rano jechać zapłaciłam kolejne 200. no ale czego się nie robi dla dziecka :)

Moj dobry nastroj juz przeszedl, a przyszedl paskudny bol glowy - moja glowa peka po prostu. Pamietam, ze w poprzedniej ciazy tez mialam takie bole 2-3 razy. Zamknelam wiec drzwi do biura i siedze przed kompem z zamknietymi oczami (tzn teraz otoworzylam dla BB :-)

Na razie mnie nie mdli przynajmniej na szczescie.

skąd ja to znam. ja to się zawsze śmiałam, że działalność mojej firmy w 80% polega na malowaniu trawy na zielono.

Oj dziewczyny pracujące ja Was podziwiam teraz!!!!Ja dzisiaj po tym imbirze póki co OK, ale wczoraj to miałam fatalny ranek i południe i w takich momentach nie wyobrażam siebie żebym siedziała w pracy i prowadziła jakiekolwiek rozmowy w klientami.

Piszecie o dolegliwosciach, a ja nic.. tzn jedyne co to brak @ i od paru tygodni jestem bardzo nerwowa (potrafie sie o byle co niezle wkurzyc). Najbardziej mnie dziwi, ze nie bola mnie w ogole piersi (pierwsza ciaze po tym poznalam), czy w drugiej tak moze byc, ze nie bola?

Chodzicie do lekarza na kase czy prywatnie? Bo ja wlasnie stoje przed wyborem.

Elzu-:-D:-D:-D ja byłam naładowana irytacją jakieś 2 tygodnie temu- ależ mnie wszystko wkurzało!!!!!Teraz mi przeszło. Ja chodzę prywatnie. Poprzedni gin do którego chodziłam na NFZ nie wykrył u mnie dodatniego HPV16!!!!Obecny podniósł alarm i porobił dodatkowe badania po których wyszło, że choć to groźny wirus to u mnie póki co się nie rozwija i jestem pod jego ciągłą kontrolą i:-D mam po prostu do niego zaufanie- a to chyba najważniejsze

ja chodzę prywatnie, jakoś tak wolę iść do ładnego, nowego gabinetu i zawsze w razie czego usg jest pod ręką

elzu, mnie za pierwszym razem też nie bolały w ogóle piersi. teraz mam wrażliwe sutki, ale piersi same w sobie mnie nie bolą. przed @ też mnie nigdy nie bolą.

sylha, a co to za wirus?

reklama
Sunovia- HPV16 nie leczony prowadzi do raka szyjki macicy!!!!!Cytologia daje 60%wykrywalności, dlatego zaledwie o rok wcześniej nie wykryła go. Mój obecny gin robi cytologię+ kolkoskopię- daje 100% pewność (wynik od razu na miejscu), no i wykrył a po dokładnych wnikliwych badaniach wyszło, że noszę już go parę lat, ale póki co się nie rozwija, a jako, że staraliśmy się o dziecko gin postanowił na razie tego nie ruszać- bo wiadomo szyjka i ciąża.....Może również być, że mój organizm sam go zwalczy, póki co jestem pod stałą obserwacją.

Do góry