reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Monika śliczna córcia :-) no i waga ładna. A ten przedłużacz fajna sprawa :-)

Moj Skarb tez dzis wstał o 6 i tak juz chyba będzie codziennie. Nie mam co liczyc, że bedzie spał do choćby 7. Na dodatek ma taka tradycje, że ok 5-6 musi byc kupa... No i tak ze 2 x w tygodniu przez spanie na boku przepuszczanie pieluszek, dzis w nocy rownież. Przez te akcje to mąż nie chce z nami spac :baffled:

Anii Twoja krzyczy? Potrafie to sobie wyobrazić, choc mój Franek to po prostu piszczy, kurcze... Czasami to aż mi w pięty idzie ten pisk, wrzask, krzyk... nauczył sie i korzysta ile się da...

Basiu u nas tez te urządzenia mają dobroczynny wpływ na Franka. Boje się, że czasami az nadto korzystam z uspokajacza w postaci suszarki.

Byłam w pracy, wnioski poskladane. Póki co jestem opłacana do 10 lipca, a potem wychowawczy.

I jezscze jedno... Poznałam dzis mamuske z moje klatki. Mieszka na parterze i ma Maleństwo z 13 list. Nasz blok spory, bo nigdy wczesniej jej nie widziałam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Śliczne dziewczynki i chyba dziewczynek u nas jest więcej :)
To u nas mega drogo jeśli chodzi o szczepionki 6w1 u nas 240zl :wściekła/y: co za wyzysk:dry:
Monika fajna ta przedluzka i waga też fajna:)
Kruszka hehe pewnie macie dwie klatki:D

dzień dobry dziewczyny :) witam, po 4 miesiącach nieobecności :)) bo tyle właśnie ma moja córeczka :) jestem z niej bardzo dumna, urosła już troszkę, rozwinęła się, zmieniła się i zmienia się cały czas ^^. jest urocza, była urocza od urodzenia, mało problematyczne dziecko. ładnie przesypia nam całą noc, kupkę robi raz na tydzień bo je nadal mamusine mleczko (od 7-10 razy dziennie,)pięknie przybiera na wadze, właśnie chyba zaczął się etap ząbkowania, bo ślini się bardzo i bierze wszystko do buźki. słuchajcie!!i najlepsze w tym wszystkim jest to że zabiera się już za siadanie, złapie się czegoś i podnosi się :) i nawet bez złapania czegokolwiek też potrafi troszkę się podnieść. śmieje się często, i jest urocza jak się złości, wtedy takie śmieszne odgłosy wydaje :D;D nie wiem co by tu jeszcze napisać o tej małej klusce, jest mała i cwana, a jak tam Wasze dzieciaczki?? a tak wogóle..pamiętacie mnie jeszcze??:p

kurka, nie mam czasu wszystkiego nadrabiać, czytałam, że ostkapa chudnie błyskawicznie, zazdroszczę!!! ja karmię piersią i nadal ważę 6-7 kg więcej niż przed ciążą. wyglądam jak wieloryb!!! a jestem na diecie eliminacyjnej, bo mała jest uczulona na mleko krowie, ale fakt faktem-strasznie dużo jem :O mam wręcz napady głodu. tak poza tym małej nic nie szkodzi poza tym, więc jem wszystko oprócz prod.mlecznych. ogólnie przy porodzie zeszło mi odrazu 7 kg, a dopiero potem w ciągu 4 mies karmienia 3 kg, więc niewiele, no ale nie przemęczam się i nie ruszam zbyt wiele, przy małej też nie ma zbyt wiele roboty, i noce przesypiamy całe bez zakłóceń, nocki nieprzespane zdarzały się tylko w jej pierwszym miesiącu życia, było kilka całkowicie nieprzespanych i kilka razy też zdarzyło się że mała obudziła się na jedzenie, a tak to wstaje rano jak zobaczy że się robi widno :D

cześć esme! Pamiętamy :-)
miło Cię tu znowu u nas widzieć!
Natomiast muszę niestety z Tobą polemizować, chyba, że mieszkasz w Norwegii albo gdzieś... Bo to nasz Błażej wstaje kiedy robi się widno i to bynajmniej nie jest 8.30 tylko 5.30 :rofl2:
A ja nadal mam 2kg więcej niż przed ciążą, ale ładuję w siebie słodycze masowo, więc nie ma się co dziwić :sorry:

multi masz rację :) ale ona wstaje jak jest mega jasno, tego "trochę jasno" nie zauważa, bo mamy przez całą noc włączoną taką mini lampkę led i też nie jest całkiem ciemno :) multi no to z nadmiarem ciała nie zostałam sama, witaj w klubie ;))
monika ja też córcię nosiłam sporo jak była całkiem maluśka i miała kolki, chciałam jej ulżyć w bólu, ale myślałam że mi kręgosłup pęknie, teraz to ją noszę tylko i wyłącznie do odbicia. myślę, że ty od czego innego chudniesz...hmmmm

W końcu jestem, miałam mega problemy z netem.
Nie zdążyłam jeszcze Was dokładnie poczytać...
Monika śliczna córcia:-)
Teraz mam troszkę czasu, więc poczytam co u Was słychać:-)

reklama
Maria a nie bo 3 :-p I w każdej blisko 80 mieszkań :szok: hihihi

Wy 2 kg nazywacie nadmiarem?:szok: Ja mam jeszcze 6 kg i cięzko idzie oj ciężko... Ale idzie:-)

Do góry