reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Taycia mnie sie najbardziej podoba ta pierwsza kiecka i rzeczywiście do jednej i drugiej pasuje cos lekkiego, bolerko, krótka marynarka.

Dziewczyny dzis daję mu troche częsciej jeść, tj 2-3 godz, ale w ogóle mala odmiana bo zjadl juz dwie pełne butelki:-) Wcale mu sie dziwię, ze mu nie smakuje mleko, bo to Nutramigen. Kurcze nie powinnam go chwalic, bo po chwili dzieja sie przeciwieństwa tfu tfu :-D Może rzeczywiście zacznę juz dodawac kaszke. A co polecacie? I trzeba zmienic smoczki w butlach?

A słuchajcie może byc tak, ze ona ma w nocy kolki? Bo wczesniej mial takie wieczorne, ale one juz chyba mineły. A teraz takie piski, wrzaski w nocy. Może powinnam mu jeszcze kropelki podawać. Ech szkoda mi malego, tak sie na nim uczę...

Taycia a te melko Sinlac to myslisz, ze mogłabym podawać już?

Kropka26 podobno może tak być, przynajmniej tak słyszałam:tak:

reklama
Kruszka - Brakuje mu tylko dwoch tygodni. Uwazam,ze moglabys mu dawac. Ja pamietam,ze Starszak w pewnym momencie tez nie chcial pic Nutramigenu, plakal jak mu dawalam butle,wiec nic na sile...odczekalam, az poczul sie glodny i wszamal wszystko,wiec moze po prostu patrz na niego,jego reakcje... A w nocy placze,bo moze glodny? moj tak mial... caly dom slyszal jak sie drze... a jak myslisz,ze brzuszek to moze esputicon, robi kupki raz dziennie bynajmniej?

Dzieki Dziewczyny. Kupie jakies bolerko...czarne pewnie bedzie pasowalo najbardziej... Pozdrowienia

Tak kupka raz, dwa razy dziennie jest. Idziemy w czwartek do dermatologa, zobaczymy czy w ogóle zosatniemy na tym mleczku.
A własnie znalazłam ten Sinlac, to produkt Nestle... Niby nic do nich nie mam, ale odkąd na facebooku jedna z dziewczyn wkleiła zdjęcia kaszki Nestle z martwym szczurem w środku to mi sie odechcialo...Hmm...

Wczoraj był u nas męża brat z dziecmi 1 i 3 latka. I dzis dzwoni szwagierka i mówi, że starsza ma stan podgorączkowy i wymiotuje. Prawdopodobnie rota. A Franek jestw trakcie szczepienia. Dwa tyg temu dostał pierwsza dawke,a druga w marcu.

P.S. Taycia gratki dla synka z okazji ukończenia 5 miesięcy :)

Kruszka - ja tez do Nestle bylam negatywnie nastawiona,ale czytalam o Sinlacu i jest naprawde dobry dla Alergikow i moj Syn za nim przepadal. Robisz go na wodzie i podajesz lyzeczka albo smoczki z duzymi otworami specjalnymi na kaszki. Aaa dziekuje... duzego chlopa juz mam.. mierzylam go 73 cm juz ma !!!!:-D

Babyduck - dziekuje za linka, super sa te marynareczki.

Maria - my smoczki do butelek 3 dla Tommee Tippee.

U nas smoki "2' TT..

Dziewczyny a próbowałyście już dawać maluszkom naszym coś innego niż mleczko?? jabłuszko, marchewkę??? My od wczoraj zaczęłyśmy podjadać marcheweczkę już. tak po 2-3 łyżeczki. Ja się już zdecydowałam bo zosia zrobiła sie bardzo nieznośna.. i w dzień i w nocy... cały czas chciała mleko, z tym że wypijała okolo 30 ml tylko i wypluwała smoka.. i tak przez caaałe dnie.. co godzine świeża porcja.. a i tak jej nie wypijała.. w nocy też przestała spać ładnie..

reklama
Babyduck tak mówisz? Ze z tym szczurem to ściema? To ok :) Ale ja uwierzyłam od razu bo: kiedys koleznaka mówiła, jak ktos z rodziny pracował w czekoladach i szczur wpadł do jakiegoś kotła, to tylko ogon wyjeli podobno. Ona w każdym razie czekolad itp nie je do tej pory. A mój mąz znalazł kiedys w opakowaniu ryżu w torebkach niedopałek papierosa :) Ja bym nie zauwazyła i wrzuciła do gara :)
A strone danvery znam, bo kupilam tam 2 kiecki :)

Tyacia zaczne mu w końcu cos podawać. Ale psychicznie byłam nastawiona, że mam jeszcze te 2 tyg, wiec jeszce chwilka na przyśpieszenie tego.

Do góry