reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Taycia super kiecki:-)Ja do nich załozyłabym czarne bolerko lub lekki króciótki żakiecik tez czarny;-)

Maria ja używam smoczków 2 z Dr Browns
Babyduck
fajny link, chyba wybiorę coś dla siebie na chrzest małej, fajne kiecki mają:-) i też już myślę o wprowadzeniu kleiku ale myślę nad kukurydzianym, gdyż słyszałam że ryżowy może powodować zaparcia.

Dziewczyny czytacie swoim maluszkom? Moja mała uwielbia jak jej czytam, śmieje się przy tym i robi takie fajne minki, teraz czytamy Misia Uszatka;-)

Moni dzięki zamówiłam właśnie wczoraj butelkę i smoczek:)
Ja kiedyś corce próbowałam czytać ale była bardziej zainteresowana obrazkami chciala sama przeglądać książki, wiec nawet nie dala nam czytac:p
Synkowi jeszcze nie próbowałam;)
Co do kleiku to też chce spróbować.

Mój właśnie przechodzi skok mało śpi częściej by jadł noca
ja mam oczy na zapałki:[

dziewczyny dzięki wielkie za wsparcie:tak:. miło jest chociaz mieć się komu wyzalic...

co do skoku to moje dziecie chyba przechodzi skok już 4 miesiąc:-D. kazdy dzień jest inny a noce to już w ogóle. pół śpi, pół nie, raz się cieszy, raz nie...

Pati pati ja też nie mam już siły z tą butlą:-(. Hanka nie chce jeść z niej i koniec. raz wypiła potem już kategorycznie odmawia. nie wiem czy dać sobie spokój i spróbować za jakiś czas czy dalej w to brnąc...nie chce jej denerwowac a karmienie tym się kończy...darciem się Młodej i stresem dla mnie.ech...

Monia dzieki, mnie tez sie przydała info, że dr Browns sa smoczki 2. Bo wlasnie będe zamawiala wieksze butle, to i smoków poszukam :-)

My czytamy Frankowi :) Bardzo to lubi sie smieje przy tym. Mamy "Bajki mojego dzieciństwa'. Nie ma zbyt wiele obrazków. Ale niedlugo bedzie kupowac takie książeczki z twardymi kartkami by sam oglądał.

Anii nie wiem co Ci doradzić... A co jej podajesz w butli? Swoje mleko?

my dziś mieliśmy być na osłuchaniu, ale zadzwoniła do mnie siostra, ze w naszej przychodni dziki tłum. Jeden pediatra jest chory i dlatego ten u którego my byliśmy zapisani przyjmuje zamiast od 11 to od 8... A byliśmy zapisani jako pierwsi na 11:wściekła/y: ale jeśli tak się sprawy mają to po prostu nie poszliśmy na wizytę. Nie będę Małej narażać na kolejne zarazki...
Jutro mamy wizytę u neonatologa to zapytam co dalej z lekami i poproszę o osłuchanie.

patipati odpowiedzieli Ci z tego AVENTU?

HEJ,

sorki, ze tak się wtrącam, czytam was ale rzadko pisze..
Ale mam pytanie chyba do Kruszki mam nadzieje ze nie pomyliłam:zawstydzona/y: tówj synek ma chyba skazę i jest na Nutramigenie? Moj syn też ma skazę, do tej pory pił Pepti ale zmiany nie ustępuja i od dzisiaj dopiero ma pić Nutramigen. Ma bardzo grzydką twarz i sie drapie, myslałam, ze pediatra moze przepisać jakąś maść, zeby szybciej to zaleczyć, a ona mowi tylko zeby kąpać i kremować emolientami mam Oilatum, ale to wcala nie pomaga. Czy twojemu synkowi pediatra nie przepisał jakies maści? A i jak wprowadzałaś Nutramigen, czy pierwszy dzien jedno karmienie w następny już 2 razy?

Maria ja mam nosidełko ergonomiczne Ergobaby. I bardzo sobie chwalę. Używam na zakupach i jak idę po starszą do przedszkola. oczywiscie tylko jak jest cieplo i nie wieje.. Zosi sie podoba, nie protestuje. pozycję w tym nosidełku ma na tzw żabkę więc jak najbardziej w porządku :)
o takie:
http://www.ergobaby.eu/en/s537/original-carrier-purple-mystic.html

Gdyby ktoś chciał kupować nosidełko tej firmy to tylko i wyłącznie na tej stronie. jest baaardzo dużo podróbek i to tak zrobionych że ciężko rozpoznać..

Ostatnia edycja:
reklama
co do skoku to moje dziecie chyba przechodzi skok już 4 miesiąc:-D. kazdy dzień jest inny a noce to już w ogóle. pół śpi, pół nie, raz się cieszy, raz nie...
jakbym siebie czytala ...:-)

Dziewczyny czy któraś z was ma nosidełka i czy sobie chwalicie? Ja się zastanawiam czy warto?
ja zatanawiam sie nad m1 lascal, ale za jakis miesiac lub dwa, zeby glowe juz pewnie trzymal.

Do góry