reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Maria, ja kupiłam nosidełko, ale małego w nim prawie nie noszę, może coś się zmieni jak zrobi się cieplej. Czy sobie chwalę... Raczej nie, ale może dlatego, że jestem dosyć szczupłą osobą i niskiego wzrostu (158cm) i regulacja szelek nie jest dla mnie wystarczająca, co daje efekt "wiszenia" dziecka i jego nogi zamiast być w okolicy moich bioder są w okolicy kolan i przeszkadzają przy chodzeniu... A bardziej ścisnąć się szelek nie da..:-( No i prowadzi to do tego, że mam za bardzo obciążony kręgosłup i wpijają mi się szelki w ramiona bardzo. Na mężu trochę lepiej leży, ale on to z kolei nie ma kiedy go nosić w tym..;-) Tak, że u nas raczej nosidło leży.

Taycia, ja też się przychylam do opinii większości, że najlepiej do Twoich sukienek pasuje czarne bolerko, albo białe. Ale białe to możesz nie utrafić z odcieniem znowu, zwłaszcza przez neta kupując, więc chyba bym nie zaryzykowała:tak: I sukienki baaardzo fajne:tak:
ostkapa, słuszna decyzja. My z tego samego powodu opóźniliśmy pierwsze szczepienie :tak:

A jeśli chodzi o czytanie to ja próbowałam jakieś 3 tyg temu i zero reakcji, ale ostatnio (wczoraj) jak mu opowiadałam bajkę (haha, moja pierwsza próba i to wcale nie jest łatwe!!) to chętnie słuchał. I bardzo lubi jak mu śpiewamy i uwielbia tańczyć jak mu puszczamy jakieś dziecięce piosenki typu "jedzie pociąg z daleka" albo "misia A, misia B". Najbardziej lubi jak ja tańczę naprzeciwko niego i macham jego rączkami i nóżkami, a on jest u taty na rękach :-D:-D

A nosidełko mam takie: Womar, Nosidełko niemowlęce Zaffiro, grafitowe - Womar - Świat niemowlaka - Smyk.com
tyko bez kaptura

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiagro - Straszak mial skaze do 10 miesiaca zycia i byl na Nutramigenie. Jego skora tez byla brzydka ,ale po tygodniu uzywania Oilatum krostki zniknely. Ile juz go kapiesz w tym? Nutramigen czy kazde inne mleko trzeba wprowadzac stopniowo,czyli jesli je np. 150 ml to 4 miarki starego mleka i 1 nutra i tak przez caly dzien, nastepnego dnia juz 3 na 2, trzeciego 4 Nutra i 1 starego i czwartego juz cale mleko .

Dziekuje za pomoc w sprawie sukienek!

Mikuś raczej nie lubi czytania bajek, woli na nie zerkać ,a tańczyć w ramionach taty wręcz ubóstwia :)

Za 2h jedziemy do szpitala. Ciekawe co powie mi ten caly Ordynator odnosnie szmerow. Oby nie bylo to nic powaznego...

Multiplicamini heh w takim razie odpada bo jestem tego samego wzrostu i raczej drobna ze mnie osóbka:) przydałoby mi się coś takiego bo mieszkam na 4pietrze a jak mam wnosić na górę wózek to mam serdecznie dość::no:

Gosiagro - Straszak mial skaze do 10 miesiaca zycia i byl na Nutramigenie. Jego skora tez byla brzydka ,ale po tygodniu uzywania Oilatum krostki zniknely. Ile juz go kapiesz w tym? Nutramigen czy kazde inne mleko trzeba wprowadzac stopniowo,czyli jesli je np. 150 ml to 4 miarki starego mleka i 1 nutra i tak przez caly dzien, nastepnego dnia juz 3 na 2, trzeciego 4 Nutra i 1 starego i czwartego juz cale mleko .

dzieki taycia, kąpie już go w Oilatum 3 tyg... i nie ma poprawy, mam nadzieje, że Nutramigen pomoże

Lenka też ma znowu suche placki na nogach - skusiłam się na biszkopty w Almie i po zjedzeniu kilku doczytałam, że mogą zawierać śladowe ilości mleka :wściekła/y:, a po niedzielnym obiadku z sałatką z pomidora doszła wysypka na buzi :no:, smaruję ją na zmianę kremem i emulsją Atoperal i jest lepiej, chyba muszę jeszcze dokupić coś do kąpieli z tej serii, w Oilatum nie wierzę, zresztą po przeczytaniu analiz podwojonej sroki to ręce opadają, co firmy produkują. A że mała jest alergikiem, to na razie nie będę eksperymentować z jej dietą, na nowości jest jeszcze czas, dopiero 4 miesiące za pare dni skończy

Zosia niby nie jest alergikiem, ale skusiłam się na szarlotkę swojej roboty i ... wyszła wysypka okropna na polichach. :szok: całe szczęście miałałam maść "na receptę swojej roboty" i po posmarowaniu parę razy wszystko zaczęło się ładnie goić. Ach te nowości w diecie. Za to zaczęłam już lekko podsmażać sobie mięsko, a potem je bach do wywaru - smakuje lepiej, a Małej całe szczęście nie boli brzuszek. Niestety innych nowości żywieniowych nie wprowadziłam.

anii Kurde mamy tak samo..... Jak jej daję butle to wypycha językiem i się strasznie drze!!!! chyba na parę dni odpuszczę bo ona płacze a ja razem z nią :( Wcześniej mi ładnie jadła z butelki, przestałam jej wieczorami podawać bo strasznie mi się zbierało w nocy mleko a ona spała....i mnie bolały.w życiu bym nie pomyślała,że tak szybko się oduczy :(

ostkapa niestety nie odezwali się do mnie :( ale już kupiłam na allegro i wczoraj mi przysłali :) no ale niestety mała jej nie chce :(

Byłam wczoraj na usg bioderek i teraz dopiero kontrol za pół roku :)
A dzisiaj byliśmy na szczepieniu :) wszystko Dobrze mała już waży 6130 :)

reklama
No i po wizycie. Ogolnie praktycznie juz nie slychac tych szmerow, jedna zastawka leciutko sie nie domyka,ale Ordynator jest pewien,ze za jakis czas szmer zniknie. Kontrolna wizyta za rok!

Lece kapac Dzieciaczki...

Do góry