reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ulala, mnie tez pobolewa jajnik lewy. Mój lekarz twierdzi ze wszystko jest ok i najprawdopodobniej z lewego była owulacja i to jest przyczyną.

tak też się zastanawiałam bo jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży a go odczuwałam dzisiaj 13 padł mi lapik mój kochany mam nadzieję że wieści z wizyty przyniosę dobre też sobie datę ustaliłam chociarz ja urodziłam się 13 i jestem szczęśliwą osobą choć w życiu wiele juz przeszłam operacji zabiegów itd... pod tym kontem pechowa.

Dobra ja wstaję z wyrka idę się wreszcie ubrać :) już mi tęskno za normalnym funkcjonowaniem tego wam zazdroszczę :)

Ostatnia edycja:
reklama
ulala, no to czekam na wieści z wizyty :)

mnie coraz bardziej bolą piersi. po domu lubię chodzić bez stanika, ale muszę jednak założyć, bo jak sobie czasem machnę ręką przez przypadek to aż syknę z bólu. oczywiście niesamowicie mnie to cieszy :)

mój mąż bardzo się przejął sytuacją, zwłaszcza po wczorajszej wizycie i kazał mi leżeć w łóżku i nic nie robić. ale jak dziś weszłam do kuchni to się przeraziłam. nie dość, że nie ma ani jednego czystego talerza, to jeszcze wczorajszy sos do spagetti jest nie tylko na kuchence, ale też na ścianie :-) i generalnie jeden wielki bajzel.
no ale stara się bidula, zwłaszcza, że od 2 tyg jest na poligonie bez żadnego dnia przerwy, a wieczorami pędzi do mnie i rano z powrotem tam.
ale już mniej więcej kuchnia opanowana :)

Mam pytanie do dziewczyn chodzących do gina prywatnie. Ile placicie za wizytę z usg a ile bez?

Wiem ze wiele zależy od miasta. Ja do tej pory płacilam za sam monitoring 50 zł za wizytę. Wizyta bez usg zwykle kosztuje 100.
Wczoraj natomiast wizytę z usg zapłaciłem 200 zł chociaż niewiele sie rozniła od pozostałych wizyt podczas których monitorowalam jajeczkowanie. Wg mnie trochę za drogo i mimo tego ze polubilam tego lekarza chyba bede musiała znaleźć innego, tańszego.

oj to drogo.
ja w ostatnim czasie zaliczyłam różnych lekarzy i tak pierwszy za wizytę z usg wziął 100zł, a za kolejną już 50zł (monitoring). druga za wizytę z usg zgarnęła 120zł i moim zdaniem to drogo jak na moje miasto i jej umiejętności, bo porażka. a ten, do którego chodzę obecnie za wizytę z usg i cytologię wziął 120zł, to chyba ok.

ulala, no to czekam na wieści z wizyty :)

mnie coraz bardziej bolą piersi. po domu lubię chodzić bez stanika, ale muszę jednak założyć, bo jak sobie czasem machnę ręką przez przypadek to aż syknę z bólu. oczywiście niesamowicie mnie to cieszy :)

mój mąż bardzo się przejął sytuacją, zwłaszcza po wczorajszej wizycie i kazał mi leżeć w łóżku i nic nie robić. ale jak dziś weszłam do kuchni to się przeraziłam. nie dość, że nie ma ani jednego czystego talerza, to jeszcze wczorajszy sos do spagetti jest nie tylko na kuchence, ale też na ścianie :-) i generalnie jeden wielki bajzel.
no ale stara się bidula, zwłaszcza, że od 2 tyg jest na poligonie bez żadnego dnia przerwy, a wieczorami pędzi do mnie i rano z powrotem tam.
ale już mniej więcej kuchnia opanowana :)

To w tej sytuacji musze bardzo pochwalić mojego mężusia że nie robi koło siebie bałaganu a kuchnia wygląda rewelacyjnie z tym że on to uwielbia :) śniadanka kolacyjki i czasem obiadek zrobi ja przemyje podłogi pościeram kurze i kładę się do wyrka z powrotem :) ma troszkę obowiązków ale na razie nie narzeka :)

A co do cen to wizyta + usg zapłaciłam ostatnio 150 zeta a ile dziś zapłace chcę samo usg bo tydzień temu byłam i nie widzę potrzeby sie badac tylko sprawdzić czy z dzidzią ok po tych krwawieniach .

iza, dreddka, gochaa - witajcie:-)

nanulika - no piękną masz betę:tak:

pola - w pierwszej ciązy płaciłam 150 zl za każdą wizytę, na każdej było usg, strasznie drogo, ale mój prowadzący był ordynatorem i się cenił; teraz będę płacić podobnie

Wlasnie zadzwonilam by umowic sie na wizyte u mojego lekarza i pielegniarka stwierdzila ze do 7 tyg nie ma sensu, a pozniej lekarz jest na urlopie 2 tyg wiec wizytya dopiero 12 kwietnia :( strasznie duzo czekania. Nie wiem moze pojde wczesniej do kogos innego - choc jemu ufam.

A mam pytanko :) Czy takie czasem mocne bóle brzucha jak na @ to normalne? To moja pierwsza ciąża jeszcze tak wystarana że się wszystkiego boje..

A mam pytanko :) Czy takie czasem mocne bóle brzucha jak na @ to normalne? To moja pierwsza ciąża jeszcze tak wystarana że się wszystkiego boje..

Bóle brzucha się zdażaja ale trzeba być czujnym jak za bardzo boli czujesz że coś nie tak kontaktuj się z lekarzem .Wyczekiwana ciąża nie było tak żle 1,5 roku po ślubie to powiem szczerze że co niektórzy lekarze nie chcą podejmować się jeszcze leczenia uważają że do 2 lat jak się nie pojawi ciąża to dopiero będą leczyć więc i tak uważam że jesteś wielką szczęściarą że tak szybko się udało:)

Ostatnia edycja:
reklama
ciężko powiedzieć, jaki ból jest normalny, a jaki nie. czasem faktycznie pobolewa brzuch, ale jeśli równie mocno jak na @ i w dodatku jest długotrwały, to ja bym się zgłosiła do lekarza. u mnie za pierwszym razem nie zwiastował nic dobrego, ale wtedy brzuch bolał mnie dość mocno i calutki wieczór.

ulala, czyli mąż ci dogadza :) ja niestety prawie cały dzień sama, mąż tylko wpada wieczorem, zrobi zakupy, kolację, chwilę posiedzimy i idzie spać.

Do góry