reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

A mnie wlasnie przeczyscilo-ponoc magnez ma takie dzialanie wiec moze to stad.... ale czuje sie ok,chyba jakies jednorazowe to bylo,do tego zjadlam chlebek z suszona sliwka na sniadanie a to tez przeczyszcza....

reklama
Witajcie dziewczyny, a szczegolnie Nanulinka, ktora znam z Czerwcowek :-) Dzis zrobilam test i dwie kreseczki! Z obliczen wlasnych wynika , ze data jest na 15 listopada :-)) Troche sie martwie, bo mniej niz 2 tygodnie temu chorowalam i bralam leki, ktorych w ciazy brac raczej nie nalezy. ALE bardziej usmiech mam na twarzy. Zaraz wszystko postaram sie "nadrobic" i poczytac o was :)))

Dreddka:8330013 pisze:
Witajcie dziewczyny, a szczegolnie Nanulinka, ktora znam z Czerwcowek :-) Dzis zrobilam test i dwie kreseczki! Z obliczen wlasnych wynika , ze data jest na 15 listopada :-)) Troche sie martwie, bo mniej niz 2 tygodnie temu chorowalam i bralam leki, ktorych w ciazy brac raczej nie nalezy. ALE bardziej usmiech mam na twarzy. Zaraz wszystko postaram sie "nadrobic" i poczytac o was :)))

Wow! Dreddka jak sie ciesze!!!

To dla nas bedzie szczesliwy listopad,zobaczysz!!! Jak sie czujesz? Kiedy idziesz do lekarza? Aaaaaale super!

hej dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze??

niestety jestem dosyć zalatana, dużo pracy, nauki itp. dlatego się nie odzywam, ale postaram się być w miare na bieżąco.

U mnie już 7 tydzień się zaczął, termin mam na 31.10. ale mam nadzieje że mnie nie wyrzucicie z wątku listopadówek ;)
u lekarza byłam w tamtym tyg, serduszko było już widać :) kolejna wizyta za miesiac :)

postaram się później was nadrobić
a póki co gratuluję wszystkim nowym mamom :):*

hej

rety, ja mi jest ciężko rano otworzyć oczy, masakra. dobrze, że do pracy nie muszę wstawać. i jeszcze dziś znów obudziłam się z bolącym gardłem i katarem, a wczoraj już było dobrze :(
jutro idę na badania i muszę zadzwonić do przychodni czy może są już wyniki z tych moich przeciwciał tarczycowych.
a tak poza tym to się wyleguję, odpoczywam i wsłu****ę strasznie w mój brzuch - każde kłucie i pobolewanie. i jak mnie tylko coś zaboli to od razu wkurzona jestem, na czym najbardziej cierpi mój mąż ...

ale staram się wierzyć w to, że będzie dobrze. wczoraj chyba z 2 godz oglądałam wózki na allegro :)

Witam się rano:szok:, bo dopiero przed chwilą wstałam!!!!!!12h snu, nie mam pojęcie kiedy emkowi budzik ryczał, kiedy wychodził z domu......

Dreddka- wiataj :-)

No i mnie wysypało- w dodatku bolące te syfy mam:szok:- za pomocą czego najlepiej się z nimi rozprawić?!?!?!

Wow! Dreddka jak sie ciesze!!!

To dla nas bedzie szczesliwy listopad,zobaczysz!!! Jak sie czujesz? Kiedy idziesz do lekarza? Aaaaaale super!

Tak , tak :) Szczesliwy listopad - jestem za. Zwlaszcza, ze moje urodziny sa 12ego :) Wolalabym oczywiscie wiosnenny lub letni urlop macierzynski, ale to tylko takie moje marudzenie! Ciesze sie bardzo :)

Czuje sie srednio troche, bo chodze ostatnio ciagle przeziebiona i niedoleczona i troszke kaszle, ale poza tym objawow malo - okropny metaliczny smak w ustach jedynie i moze troche ciagniecie w podbrzuszu (moze tez wystepowac jedynie w mojej glowie - bo przed testem nie czulam ciagniecia). Wizyte zaraz bede umawiac - ale mysle, ze poczekam jakis tydzien by bylo cos widac na USG!
Izabella83 fajnie- czekamy razem

Sylha mnie niestety tez wysypalo i to bolesnie - mysle, ze nie wiele niestety da sie z tym zrobic..

Ostatnia edycja:
reklama
Iza witamy :) napisz coś o sobie :)

Postaram się :D Mam 29 lat. Jestem już mamą 2,7 letniego synka, a to jest moja druga ciąża na którą czekałam pół roku. Mimo, że to drugi raz jestem pełna obaw o wszystko. No ale musi być dobrze :D

z innej mańki: używacie jakichś balsamów dla kobiet w ciąży? na brzucho,dupkę itp.....

W poprzedniej ciąży używałam Ziajki na rozstępy ale to jest od 4 m-ca. Dobry kremik tylko wymaga systematyczności. Póki co myślę, że wystarczą zwykłe balsamy do ciała, czy oliwka.

Witaj :) Gratulacje . Myślę, że na tak wczesnym etapie nie mogłaś zaszkodzić dzidzi. Jak się jeszcze nie zagnieździła wtedy, to żywiła się własnymi zapasami. Nikt z nas przecież (niestety) nie wie przez jakieś 3 - 4 tyg że jest w ciąży i w tym czasie każdemu pewnie coś się zdarzyło ( drink, papieros, lekarstwa). Jak powiedział mi mój gin, jakby tak wszystkiego się czepiać to dobre 90 % ciąż nie miałoby szansy na przetrwanie. Także głowa do góry wszystko dobrze :D

Do góry