reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Cyntek podobno pieszczoty sutków ciężarnej pobudzają wydzielanie oksytocyny – hormonu inicjującego poród, dlatego należy je ograniczyć a nawet zaprzestać tej formy pieszczot. Natomiast znajdujące się w nasieniu prostaglandyny działają rozluźniająco na szyjkę macicy, ale dzieje się tak dopiero od 38 tygodnia ciąży a wiec wtedy gdy dziecko jest już gotowe do przyjścia na świat.
A te z nas które chcą przyspieszyć lub wywołać poród wcześniej to chłopa na łóżko i do roboty...
:-)

reklama
Ja też mam dziś wizytę. Całe szczęście bo zaczynam już głupoty rozważać i nakręcać się negatywnie. Wczoraj zryczałam się jak głupia bo się część do samochodu zepsuła i trzeba kupić nową. Z kasą faktycznie ostatnio stoimy kiepsko ale czy to jest powód żeby wpadać w histerię. :eek:
A wiesz jaki mnie wieczorem nastrój paskudny dopadł? Chodziłam i marudziłam męzowi o glupoty, których juz dzis nie pamiętam nawet .... I o co kaman?:-D

Kruszka jak wcześniej pisałam co kraj to obyczaj. Teraz mam nadzieję, że będzie tak samo, mimo, że rodzę w innym szpitalu, Ale koleżanka która rodziła sn, też nie miała dziecka przy sobie, rodziła o 14.30 a dziecko dostała dopiero ok 21. Więc nie wiadomo jak to będzie. A jak nie to będę się awanturować :angry::angry:

Trzeba walczyc o swoje. Jutro mam USG i ktg, zamierzam wiec pytac, pytac i pytać, na co moge liczyć i czego wymagać. Dobrowolnie nie odpuszczę.

dziewczyny... czy któraś z was wie moze czy czop śluzowy może odchodzić kilka dni.Wogóle to nawet nie wiem czy to w ogóle czop.Do terminu porodu zostało mi jeszcze 3 tyg., ale wczoraj byłam u mojego gin. i przy badaniu tak mnie wymęczył ze ból chyba nawet w stopie czułam bo nie mógł szyjki znaleźć i stwierdził ze szyjka całkiem zgładzona zanikła (skrócona)ale zamknięta i ze poród moze zacząć sie w każdej chwili. wczoraj po wizycie tak mnie bolał brzuch jak nie wiem i do tego ciagle mi twardnieje i od wieczora mam taką wydzielinę gęstawą koloru brązowawego nie wiem czy to ten czop już odchodzi czy to ta jego "grzebanina" to spowodowała.Martwie sie bo chciałabym jeszcze trochę wytrzymać!!!

kasia mi też zawsze po wizycie bardziej niż zwykle twardnieje brzuch, w sumie nic dziwnego, bo nieźle ten brzuch zawsze wymechra, po ugniata na około. potem takie uczucie ciężkości jest. a co do plamienia, to też myślę że wina wizyty, tym bardziej że piszesz że gmerał w poszukiwaniu szyjki. Póki co głowa do góry! jak samo nie przejdzie do jutra to zgłoś się na IP.

ostkapa tak zrobię. Narazie leże i odpoczywam nie będę panikować.Bardzo zalezy mi żeby jeszcze troche malutka w brzuchu posiedziała, bo we wtorek muszę syna zawieżć do CZMP do łodzi i chce tam z nim pojechać.mam nadzieję że dam radę

Mi w pierwszej ciazy czop wypadł cały od razu. Bialoprzezroczysty ;)

Jestem po wizycie u położonej. Widziała ze sie mecze wiec w środę mam usg - mierzenie i wazenie gabrysia czy nadaje sie do odwrócenia. Za dwa tyg tez mam usg ale za bardzo nie wiem po co. No i 1 mam położna. Czyli jeszcze dwa tyg meczarni... Za to po porodzie mam załatwione masaże leczniczo relaksacyjne ;) na kręgosłup ;)

reklama
Do góry