reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ulala, jakie masz wskazania do cc?
Taycia, witaj z powrotem. Młody cudo! wszystko w porzadku juz ? dawaj znac jak je, spi itd.
ja ciekawa jestem tez jak starszak. czy z biegiem czasu jest lepiej czy gorzej :-)

mi najbardziej dokucza kręgosłup chyba. choc czeste sikanie i bóle w dole brzucha tez nie sa zbyt przyjemne.
po skonczonym 38 tc mam sie zglosic do szpitala ze wzgledu na rozszalala cukrzyce i przewidywana duza wage płodu. obym doczekała. poniewaz czuje sie duzo gorzej niz w poprzedniej ciazy to mam przeczucie, ze zacznie sie wczesniej. ale moze sie mylę :-)

reklama
Taycia, witaj z powrotem. Młody cudo! wszystko w porzadku juz ? dawaj znac jak je, spi itd.
ja ciekawa jestem tez jak starszak. czy z biegiem czasu jest lepiej czy gorzej

Wczoraj odwiedziła Nas położna,która pow,że nigdy w życiu nie stwierdziłaby,że Mikuś urodził się w 35 tygodniu,że jest bardzo aktywny,podnosi sam główkę, pięknie ssie i w ogóle. Jest spokojnym i kochanym dzieckiem,a może po prostu życiowe doświadczenie spowodowało,że Nam jest łatwiej i przyjemniej. Na Małego nie mogę powiedzieć zlego słowa. Starszak? niestety ale wychodzą mu zęby trzonowe i jest marudny, bardzo absorbujący. Dzięki Mężowi ogarniamy sytuację,ale pewnie jeszcze to wszystko potrwa zanim odnajdziemy się w roli podwójnego rodzica. Starszak jeśli chodzi o Małego to ciągle chce go głaskać ,ale jeszcze nie ma wyczucia i muszę bardzo uważać jak podchodzi,a jak mówię,że nie wolno,że delikatnie to robi mu się smutno i płacze...ale nauczy się jeszcze :-) a Ty Kochana zaciskaj nóżki !!!!!!!
Ciekawa która z Was rozpakuje się następna :-D
:-D

Ja miałam zoo i powiem wam, że po kilku godzinach porodu to była ogromna ulga! Mam nadzieję, że i teraz uda się skorzystać z tego cudu:D

Zwłaszcza, że ten "cud" należy nam się jak psu buda, jeśli tylko uważamy, że ból przekracza nasze możliwości :-(, mamy XXI w a dalej jest z tym problem. Nie rozumiem, dlaczego to lekarz, czy położna ma decydować, czy mnie boli bardzo, czy tylko trochę, nie mówiąc już o ściemnianiu, typu, że jest jeszcze za wcześnie, a za chwilę mi powiedzą, że już za późno, a sama sobie rozwarcia nie sprawdzę, żeby potwierdzić ich teorię

Ciekawa która z Was rozpakuje się następna :-D
:-D

stawiam na Ulalę :-)
ja się w kolejkę nie pcham :-) przede mna jeszcze artathee, esi.
Kruszka, Ty też się nie spiesz.
Swoją drogą popatrzylam na listę i mocno się zdziwiłam ile dziewczyn gdzies zniknelo po drodze. Moderatorki chyba tez :-)
szkoda.
Maria2008, wybraliście już imię? Masz juz zaplanowany termin ciecia?
My jakoś nie mozemy się zdecydować, a propozycje córki to imiona bohaterów bajek najczęściej :-)

Dziękuję Aga za informację :) i jak tu dogodzić wszystkim w około wielkością brzucha, jak człowiek jeść normalnie nie potrafi? No cóż... dzisiaj póki co jest lepiej, ale zobaczymy w jakiej formie będę po obiedzie. :confused2:   
Ja jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem w sprawie znieczulenia, trochę obawiam się właśnie, że wydłuży mi się poród przez to... a jeśli jednak ktoś się zdecyduje, to informuje się o tym przy przyjęciu na odział czy jakoś wcześniej?

illusion niekonieznie musi Ci się wydłużyć czas poody po przyjęciu znieczulenia. Nam anestezjolog mówił na szkole rodzenia, że raczej zoo skaraca poród, a nie go wydłuża. Ale to tez pewnie zależy od organizmu.
A tak w ogóle to kiedy wyjmują Ci krążek?

mdmd ja co prawda doszłam do Was niedawno, ale równiez zauważyłam że na początku były zupełnie inne osoby na forum, a teraz są inne - szkoda.

ostkapa za tydzień mam wizytę więc zapytam lekarza jak to jest z tym znieczuleniem, może się zdecyduję, jak mnie przekona i będzie taka możliwość. A krążek dopiero w 36 tygodniu będę miała wyjęty... to już w sumie za 3 tygodnie:p w mgnieniu oka ten czas minął :)

reklama
Czas gna jak szalony. Myslałam, że te 9 miesięcy będzie mi sie ślimaczyło... a tu proszę już mamy października:-)

illusion ciekawe czy jak wyjmą Ci krążek to czy wstrzyma Ci to poród, czy wręcz przyspieszy, bo z tym też jest różnie.

Do góry