reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Nanulika- jeszcze nie byłam u ginekologa bo mieszkam w UK i bardzo drogie są wizyty i nie chciałam isc za wczesnie. Moj gin z Polski powiedział żebym szła min środa 14.03. No i właśnie zastanawiam sie czy jest sens isc bo to bedzie 40 dc i pewnie serduszka i tak nie bedzie widać - moze tydzień pózniej byłoby widać . No i właśnie nie wiem co robić czy czekać czy nie. Z jednej strony chciałabym juz pójść i zobaczyć czy wogole jest pęcherzyk a z drugiej strony i tak pewnie w niczym nie pomoże mi ta wizyta a tydz pózniej byłoby juz serduszko. A kiedy Ty byłaś na 1 wizycie?

Sylha- bo ty tez jestes w podobnej sytuacji co ja:) Ty pisalas ze idziesz w piatek 16.03. Tobie lekarz powiedział , ze jest szansa usłyszeć juz serduszko?

A u nas dzis 17 stopni i piękne słoneczko:)

ja mam wizyte 47dc - 21 marca, gin powiedziała,że powinno być już serducho wtedy... Jakby nie było to będzie koniec 7go tyg. Na pierwszej wizycie byłam w zeszłą środę - to był 33dc, prawie nic nie było widać, tylko że coś zarysowuje się w macicy.... do wizyty mam jeszcze 10 dni, chyba we wtorek zrobię jeszcze jedną betę, tak dla własnego spokoju:)
w sumie może poczekaj jeszcze tydzień na wizytę....

ulala

aguleczka to ty na tym muratorze?:)

a to zdjęcie tej kuchni którą idziemy oglądać, dostałam mmsa póki co:p
IMAG0748_2.jpg

reklama
Ulala- pomysły super!!!!!!

Lola- ja miałam punkcję 17 lutego....więc licz to jako godzina 0. Właściwie to mi powiedział żebym przyszła teraz we wtorek, ale powiedział, że MOŻE z końcem tygodnia będzie słychać serduszko-MOŻE także wiesz nie nastawiam się na to na 100% jak nie będzie słychać to się umówię w moje urodzinki ;-)

HMMM mleko z czosnkiem i miodem- jeszcze nie piłam, ale mogę wieczorem spróbować.

My lada moment też wybieramy się do znajomych na kawę

Nie nastawiała bym się na widok serduszka czy tymbardziej usłyszenie przeważnie ok 7 tyg dopiero jest ono widoczne ja miałam 5t5dni i nie było widać serduszka maleńki płud tak ja we wtorek też idę i się aż boje bo umnie chyba powinno być już widać .Ale oczywiście w dużej mierze zależy to od sprzętu USG .

Nanulika tak to ja z zamazaną buzią :) jakiś czas temu jak widać po dacie :)

kuchnia fajna :) widzę że wszystko teraz w połysk wchodzi:) szkoda tylko żę lodówki nie zabudowali:)

Nanulika- jeszcze nie byłam u ginekologa bo mieszkam w UK i bardzo drogie są wizyty i nie chciałam isc za wczesnie. Moj gin z Polski powiedział żebym szła min środa 14.03. No i właśnie zastanawiam sie czy jest sens isc bo to bedzie 40 dc i pewnie serduszka i tak nie bedzie widać - moze tydzień pózniej byłoby widać . No i właśnie nie wiem co robić czy czekać czy nie. Z jednej strony chciałabym juz pójść i zobaczyć czy wogole jest pęcherzyk a z drugiej strony i tak pewnie w niczym nie pomoże mi ta wizyta a tydz pózniej byłoby juz serduszko. A kiedy Ty byłaś na 1 wizycie?

Sylha- bo ty tez jestes w podobnej sytuacji co ja:) Ty pisalas ze idziesz w piatek 16.03. Tobie lekarz powiedział , ze jest szansa usłyszeć juz serduszko?

A u nas dzis 17 stopni i piękne słoneczko:)

Ehh u mnie jest to samo..Ja idę za 2 tygodnie... U mnie kosztuje to 160 euro... Mój maż śmiał się że powinnam sobie za tą sumę na urlop do Polski polecieć i tam zaliczyć wizytę no ale nie będę latała w I trymestrze...

ulala:8322719 pisze:
Nanulika tak to ja z zamazaną buzią :) jakiś czas temu jak widać po dacie :)

kuchnia fajna :) widzę że wszystko teraz w połysk wchodzi:) szkoda tylko żę lodówki nie zabudowali:)

No nie chcieli... a polysk wpasowal sie idealnie do reszty wnetrza:)

nanulika, bardzo fajna kuchnia :)
moja nowa, ale już bym ją chętnie wymieniła, bo coś mi w niej nie gra. poza tym ja mam białe blaty w połysku i czyszczenie tego to jest masakra.
lodówkę mam zabudowaną, ale gdybym robiła kuchnię jeszcze raz to chyba jednak zdecydowałabym się na taką bez zabudowy, bo są większe.

my już po kawce, niestety znajomi wpadli tylko na chwilkę.
ja mam wizytę jutro - wiem, że nie powinnam, ale strasznie się tym stresuję. boję się, że nic tam nie zobaczę, a to już będzie 39dc. muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, żeby przetrwać do jutra bez zamartwiania się.

sunovia-moda idzie do przodu trzeba by wymieniać wszystko co 5 lat by nadążyć a to że tobie się nie podoba to pewnie kwestia opatrzenia się . Przetrwasz do jutra dowiesz się że ok a za parę dni znowu coś wymyślisz i dalej stres ja tak mam :-)

Witaj żabeczko ;-)widzę że z tego samego miasta jesteśmy .

reklama
Cześć dziewczyny,

widzę, że piszecie o remontach i kuchniach, mnie też to właśnie dotyczy na dniach będziemy się przeprowadzać, czekam tylko aż mi kuchnie zamontują:-)
Od kliku dni męczą mnie mdłości, na razie nie wymiotuje, ale mnie muli i tak średnio do 14 jestem nie do życia:no:

pati-pati, michelka, agamati, taycia, zabka - witajcie:-)

matyjasowa - ja to mam podobnie jak ty ryczę z byle powodu:baffled:

nanulinka, ulala - fajne pomysły macie:tak:

sunovia - powodzenia jutro na wizycie:-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry