czołem dziewczyny, co do podszczypywań itd. ogólnie uwielbiam ruchy mojej malutkiej, bo są ich różne rodzaje i naprawdę bardzo fajne uczucie, ale są też takie rodzaje ruchów, że nie są zbyt przyjemne i to właśnie jak malutka gdzieś po podbrzuszu jeździ i po okolicach pęcherza i kopie, jeden czas miałam tak właśnie i mała w samym dole brzucha szalała i byłam strasznie nerwowa bo to niefajne było, miałam w tym czasie też twardnienia macicy i bardzo silne parcie na pęcherz, ale jak się okazało, wszystko było wporządku. Dziś malutka też tam w dole gdzieś majstruje, ale w miarę łagodnie
a co do masowania brzuszka to ponoć nie wolno, bo wywołuje to skurcze, ale ja i tak lekko masuję, a raczej głaszczę
pomaga...i również dłoń męża uspokaja dzidzię
zaraz jest cichutko.
Jeśli chodzi o odmawianie sobie porodzie pewnych potraw, to mnie ta wizja przeraża jednak :O bo ja już teraz wiele sobie odmawiam, bo mój żołądek szaleje, i ostatnio miałam fazę z jedzeniem słodyczy, ale niestety też na mnie to zbyt dobrze nie wpływa, bo wyniki się pogorszyły, mam małe braki, więc wolę dostarczać sobie same zdrowe posiłki...a kurcze, to jest tak męczące
nigdy tak zdrowo nie jadłam
U nas córcia była cały czas o tydzień młodsza niż suwaczek pokazywał i OM na to wskazywała, a teraz wg usg podrosła, rozwinęła się i o tydzień postarzała, czyli wg suwaczka można powiedzieć
majka spokojnie...niech ludzie z najbliższego otoczenia Cię wesprzą, nie wpadaj w panikę odrazu, niektóre kobiety całą ciążę leżą
czasami jest tak, że sprawy nie ułożą się pomyślnie, ale nawet jeśli byś miała leżeć to chyba nie koniec świata...a lekarz kazał Ci leżeć?? może nie jest wcale aż tak źle co? nic się nie martw, jakoś może inaczej zorganizuj czas, to co możesz robić, jakieś lekkie zajęcia może nie musisz odmawiać sobie...?? albo poprostu no nie wiem, jakoś wykorzystaj sytuację na spokojny wypoczynek, kup sobie gazetki o dzieciaczkach, p[oczytaj..zaproś jakieś dobre koleżanki, dogadzaj sobie poprostu. Npewno nie jest to łatwe wypoczywać tak na siłę, ale jakoś dasz radę, już tak wiele nie zostało, może dokładnie najpierw dowiedz się od lekarza co i jak, jakie są wskazania...