reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Kathrin - witamy :)

Siaalala - mam dokładnie to samo ze stopami - od ostatniej soboty. Wczoraj nawet mówiłam mężowi, że zupełnie tego nie rozumiem - chodzę naprawdę nie jakoś dużo (normalnie), na płaskich butach (przechodziłam w nich ze 2 sezony - i były baaardzo wygodne). A zawsze po krótkim przejściu tak niesamowicie bolą mnie stopy od spodu jakbym co najmniej 5-6 godzin chodziła po jakimś centrum handlowym bez odpoczynku. I piję też chyba dużo, moczę stópki. Nie wiem z czego to się bierze. Mąż zasugerował że mimo, iż niewiele przytyłam (1,5 kg od początku) to zmienił mi się środek ciężkości - że to może od tego. Sama nie wiem... Ale to jest uporczywe i denerwujące. Nawet stanie w kolejce w sklepie robi się cienkie - przestępuję z nogi na nogę. Nic a nic mi nogi nie puchną tylko bolą. W przyszłym tygodniu mam wizytę to porozmawiam z lekarzem.

Andziak i Pati_pati - gratuluję wizyt :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mamusie
Co do stóprek to mam to samo ale w taki upał chyba nie ma na to rady.
Komplet pościeli z doświadczenia miałam tylko jedną a i tak nie używałam bo miałam rożek a potem kocyk i teraz też nie kupuje:-)

Niteczka ja poczytałam trochę w necie i dowiedziałam się, że to nie jest groźne dopóki nie puchną nogi i dłonie nie ma poważnych obrzęków, puchnięcie równoczesne rąk i nóg może mieć związek z zatruciem ciążowym. Twój mąż może mieć rację co do przyczyny tej dolegliwości, poza tym duży wpływ mają upały, znalazłam ciekawą stronę z poradami, nie będę wklejać treści tylko podaje link Obrzęki w ciąży - skąd się biorą i jak sobie z nimi radzić - ciąża, ciśnienie, gestoza, nadmiar wody, obrzęki - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl Mam nadzieję, że niedługo mi przejdzie, trzymam nogi w górze, robię im kąpiele, nie chodzę w niewygodnych butach, bo nie mam takiej potrzeby też chodzę już 2 sezon i nigdy nie narzekałam, więc może jak nie minie niedługo to zastosuję jakiś preparat chłodzący do stóp.

Maria gratuluję syneczka :))

czołem dziewczyny, a ja właśnie wróciłam ze szpitala, miałam lekkie zatrucie, ale już jest wszystko si ;)
pozdrawiam :*

kathrin witaj :-)

esmeralda ja też przechodziłam zatrucie, na szczęście obeszło się bez szpitala bo trwało dwa dni (tak porządniej) i jeszcze ze dwa tak umiarkowanie... ale dobrze, że już wszystko w porządku :-)

Już sobie troszkę narzekamy, a co będzie pod koniec jak nam brzuchy będą ciążyć hihi :-)

arthatee bo my teraz wrażliwe jesteśmy ;) i trzeba nam wybaczyć ;) hehe, no racja co racja z biegiem czasu do tego listopada to pewnie sobie jeszcze sporo ponarzekamy :p

Cześć dziewczyny! Ja dziś zastanawiam się nad zakupem wózka. Chcemy 3w1. Myślałam że będzie to x lander ale okazuje się, ze model który mi się podoba nie ma przekładanej spacerówki. Byłam nawet w jednym sklepie i pani bardzo zachwalała mutsy bodajże 4rider ale jak dziś poczytałam opinie to jest mały, ciężki i bardzo awaryjny! Kolejny był maxi cosi mura4 ale wersja spacerowa nie ma normalnego pałąka z przodu tylko tylko coś w kształcie litery T i jest problem z przykryciem dziecka:/ a teraz natknelam się na mutsy evo wyglada całkiem dobrze ale niestety opinii jest bardzo mało. Jestem w kropce! A wy macie już jakieś swoje typy? Zaczyna mnie to martwić bo czas ucieka...

Ja jestem nastawiona na x-lander XA. Wiem, że nie ma przekładanej spacerówki, ale jak ktoś mi powiedział... Kiedy dzidziuś będzie z niej korzystał, bardziej będzie zainteresowany światem zewnętrznym niż widokiem mamusi więc przestało mi to przeszkadzać. :)

Ja się nastawiłam na Jedo Fyn, ale sprawca ciąży mej wynalazł w internecie Lonex Speedy Style. Wygląda fajnie, ale muszę go obmacać w jakimś sklepie. Słyszała coś któraś o tym modelu?

reklama
Do góry