reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Sunovia- ja po Eutyrox 50 mam Tsh ok 1-2. Ft4 nie pamietam . Ale jutro tez bede robić FT4 na czczo bez tabletki bo ponoć w ciazy ten wynik jest ważniejszy i w ciazy często trzeba zwiększyć dawkę. Mi dzis endokrynolog napisała , ze mam brać teraz 2 dni Eutyrox 50 a 2 dni -75 itd. Zobaczymy jeszcze co po jutrzejszym wyniku napisze.
Jesli chodzi o progesteron to tez dopiero w trakcie badań do IVF sie dowiedziałam , ze mam niski no i teraz jak kontroluje go wraz z Beta Hcg. Ja nie wiem zbytnio jakie są objawy niedoboru ... :) tu są normy progesteronu. www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=22&s_id=9&ss_id=13

Ostatnia edycja:
reklama
ja się martwię moim ft4, bo mam 0.95 (norma 0,89 - 1,7), a moja endo twierdzi, że to dobry wynik. o tarczycy też dowiedziałam się przez przypadek, dopiero wczoraj byłam u endo. dziś robiłam jeszcze badania na przeciwciała, a potem połknęłam pierwszą tabletkę Eutyroxu (mam brać 4 dni po 25, a potem caly czas 50). wyniki badan za tydz.

lola, czarna witajcie:-)

Słuchajcie wysypało mnie tragicznie:szok::szok::szok::wściekła/y: Nawet jak bylam nastolatka to mialam duze problemy z cera no ale teraz to już przesada:-:)-:)-( Co ja mam z tym zrobić:confused: w pracy czuję się okropnie bo nawet zakryć makijażem nie mogę bo nie wolno nam mieć makijażu...

Cześć Dziewczyny :)

Szkoda, że nie mogę pisać w ciągu dnia, ale niestety nie mogę w pracy, nawet nie mam czasu gdybym mogła.

Nanulika fajnego masz szefa, mój w zeszłym roku już dawał ogłoszenie jak mnie nie było 3 dni w pracy i zadzwoniłam mu, że jestem w szpitalu na ginekologii i będę mieć zabieg i tylko pytał kiedy przyjdę :-/ Normalny człowiek umie się zachować jak Twój szef, ale takich ze świeczką szukać. Nie będę mówić nic w pracy do 3 m-ca, jedynie mojej dobrej koleżance, z którą trzymamy się tam od początku chciałabym powiedzieć za jakiś czas, wtedy też tylko ona wiedziała.
Tylko mąż wie o ciąży ;p rodzicom chcę powiedzieć najprędzej po wizycie u lekarza, pozostałym osobom po 3 m-cu. Jestem dość przezorna w takich sprawach.

Czy bolą Was piersi? Mnie ostatnio zaczęły boleć, tzn. przed terminem @ trochę bolały jak zawsze u mnie, ale teraz już bardziej. Mam nadzieję, że to normalny objaw, poza tym nie mam jakichś objawów, może ze 2-3 razy poczułam jakby mi się w głowie zakręciło.

Któraś z Was (wybaczcie, jeszcze dobrze nie kojarzę ;) ) pisała, że nie widziała jeszcze nic na usg. Ja jeszcze nie byłam u lekarza ;)jutro chcę powtórzyć betę i może też potem jeszcze a za tydzień gdzieś pójść do lekarza. Muszę być dobrej myśli.

Ostatnia edycja:
Wesoła kobietka ja pisałam że jeszcze nic nie widziałam:tak: Nie byłam jeszcze na USG. Jadę dopiero pod koniec marca (po 25)

sylha, tak wynik jest w normie, ale normy dla kobiet w ciąży są inne. powinien być bliżej górnej granicy, a przynajmniej za połową, a jest tuż przy dolnej. na ciąże to za mało.

Crazy Girl, a miałam dziś właśnie pisać, że zaczyna mnie wysypywać i oczywiście to też stało się powodem do zmartwień, bo taki wysyp mam zwykle kilka dni przed @, więc dlaczego teraz?

mnie piersi w ogóle nie bolą, a to ponoć jeden z pierwszych objawów.
a co do usg to mój problem polega na tym, że ja już na nim byłam i nic nie widziałam :(

reklama
Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie i jest wszystko w porządku. Termin mi wyszedł na 30.10.12r :-)
Zła jestem tylko bo nic nie widziałam na monitorze ponieważ monitor był z boku i przy mojej głowie nie było sznas zobaczyć. Jak mam nic nie widzieć przez cała ciąże:wściekła/y:

Do góry