reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

ja na razie też nie biorę witamin, tylko kwas foliowy. mąż nakupił mi owoców :) a co do witamin, to z tego co się orientuję to nie wszystkie mogę przy tej mojej tarczycy, więc czekam, aż lekarz mi coś zaleci.

zaraz sonie chyba zrobię popołudniową drzemkę. jakoś źle w nocy spałam i jeszcze tak rano musiałam wstać ...

ulala, a lekarz nie mógł cię przyjąć dzisiaj, żebyś się trochę uspokoiła i nie rozmyślała przez weekend?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja biorę chyba maxymalne dawki progesteronu bo właśnie u mnie mogło byc przyczyna poronienia niski progesteron. Do pierwszej bety i badania progesteronu brałam 3*2 luteiny i 3*2 duphaston ale po wyniku progesteronu - 9,5 w 31dc zwiększył mi luteine do 3*4. Zastanawiam sie jak długo bede musiała je brać ...

ja biorę luteinę 2x1 dopochwowo, ale nigdy nie miałam badania na progesteron.

mam niesamowitą ochotę na słodycze, ale postanowiłam trochę z tym przystopować ze wzg na podwyższony cukier. czuję, że jednak dobrze myślałam i rozwija mi się chyba jakaś infekcja (no chyba, że to ta luteina). mam jeszcze lactovaginal w domu, podobno w ciąży można, ale trochę boję się tak sama brać na własną rękę. lekarz w poniedziałek.

Ostatnia edycja:
Lola- to faktycznie jak najbardziej u ciebie wskazane. Nie wiem pewnie do 12 tygodnia- bo tak zazwyczaj biorą- wiesz te łykanie i wtykanie to nic, najgorzej to własnie te twoje kłucia....

Z tego co wiem to na pewno trzeba brać kwas foliowy i to nawet przed planowana ciąża . Mi dzis Moj endokrynolog napisał ze mam brać witaminy z jodem ze względu na niedoczynnosc.
Co do progesteronu to jest on odpowiedzialny za utrzymanie ciazy . Ja nawet po tylu tabletkach mam wciąż troche za niski. Jutro robię kolejna Bete i progesteron wiec zobaczymy co tym razem wyjdzie...

reklama
lola, czyli jesteś tu kolejna z niedoczynnością. na jakim poziomie masz tsh i ft4?

i jaki jest prawidłowy poziom progesteronu? jego niedobór się jakoś objawia? jakieś nieregularne cykle itp.? bo mi nigdy żaden gin tego nie zlecał, a odwiedziłam kilku w ostatnim czasie.

Do góry