reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

kłaczek2004 - ja też mam problemy z jelitami, przed ciążą walczyłam z zespołem jelita wrażliwego i ciągłymi biegunkami. nie wiem czy to kwestia hormonów, mniejszego stresu czy czego, ale w ciąży mi się to wszystko uspokoiło i mogę spokojnie jeść prawie wszystkie potrawy, które wcześniej były na czarnej liście. a Ty masz w ciąży tak samo jak przed ciążą?

Ja tez walczę z zespołem jelita drażliwego. Trochę się to uspokoiło, objawy się wyciszyły, ale nadal muszę bardzo uważać. U mnie niestety czarna lista obowiązuje nadal:wściekła/y:Generalnie to mi najbardziej dokucza. Cały czas na wszystko muszę uważać, popijać gorącą herbatą. Ale i tak jest lepiej niż było. Najgorzej, że żadnych leków teraz nie mogę brać. A czym ty się leczyłaś przed ciążą? Może masz jakiś sprawdzony sposób?

reklama
Mikaa- ja póki co przytylam ok 3 kg :) byłam pewna , ze będę tyła w tempie expresowym w ciąży a nie jest tak zle tym bardziej ze przy dwójce powinnam wiecej przytyc niż w pojedynczej ciąży . Niby planowy przyrost w pojedynczej to ok 11-13 kg a w blizniaczej ol 16-19 kg :szok: a wiadomo ze zazwyczaj wiecej sie tyje.... Ja sie tylko cieszę , ze w ciąży nie ciągnie mnie do słodyczy tak bardzo mimo ze zawsze kochalam słodkie.

hej
kurcze a ja na poczatku ciąży schudłam 4 kg i nic mi nie przybywa wiec juz sie troche martwię juz jestem 16 tydz i nadal -4kg :( może dlatego że nadal nie jem mięsa??? wczoraj sie skusiłam i zrobiłam kotleta z piersi i przy pierwszym kęsie pobiegłam do kibelka :(

Kłaczek2004 - przed ciążą brałam probiotyki, duspatalin i coś jeszcze ale nie pamiętam nazwy. później mi wyszło z gastroskopii (którą wspominam traumatycznie) że mam też zapalenie żołądka i dostałam jeszcze jakieś 2 leki - jeden to controloc a drugiego nie pamiętam. brałam je tylko miesiąc bo później zaczęliśmy się już starać o dziecko. generalnie leki odstawiłam rok temu i od tamtej pory brałam tylko probiotyki, które w ciąży są bezpieczne no i stosowałam dietę. wydaje mi się że mi na moje problemy trochę pomaga też to że od początku tej ciąży jestem na zwolnieniu, bo jak wiadomo nasze dolegliwości też się w dużej mierze wiążą ze stresem i nieregularnym trybem życia. a Ty się leczyłaś przed ciążą czy tylko dietka?

Mnie też lekarz mówił jak byłam ostatnio a był to 13tc że nie ma sznas jeszcze poczuć dziecka dopiero koło 20tc a w drugiej już nawet 18tc.
Ja poczułam dziecko jak mnie kopneło bo aż podskoczyłam więc nie wiem ale to chyba on ona? a nie jelita?

ja się w piątek na wizycie zapytam czy te łaskotki, które czuję to dzidzia. mi się wydaje że tak, ale ja bardzo dużo leżę więc może dlatego udaje mi się je wyłapać. jak mam takie dni że cały dzień na nogach, to nie czuję żadnych łaskotek

mikaa87, ja juz nie wiem ile mi przybylo, bo okazalo sie, ze moja waga jest zepsuta, a u lekarza narazie tylko dwa razy sie wazylam, z czego 1 raz w 12tyg, takze pozno dosyc.

pati_pati, a ile wazysz?

mikka ja miałam w 13 tyg na plusie 3 kg,
Pati_pati ja też nie moge na mięso patrzeć od początku ciąży a mimo to tyje. Wiec może jestes z tych szcześliwców którzy niewiele tyja w ciąży :)

Hej.
Ja w ciąży przytyłam jakieś 2,5 kilo, ale jakoś mi ta waga skakała.
Od 2 tyg boli mnie głowa, już powoli mam tego dosyć. Za tydzień mam wizytę, to porozmawiam z ginem.

reklama
Do góry