reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Nanulika tule mocno:-(

Trzymam kciuki za inne dziewczyny;-) U nas dalej upał naszczęście dziś posiedziałyśmy u znajomej i tak dzieci się pobawiły.
Dziewczyny czy idziecie też na badanie narządowe?

Ostatnia edycja:
Nanulika trzymaj się kochana, nawet nie wiem, co Ci napisać w takiej chwili :-(
Dzięki za info o Ulali, dobrze, że to nic groźnego.

Maria co to jest badanie narządowe?

Nanulika <przytulam> nie wiem co Ci napisać :(

Maria też nie wiem co to za badanie?

Mam dziś jakiś słabszy dzień, po południu kuło mnie trochę w jajniku, przeszło to zaczął mnie boleć żołądek i miałam nawet biegunkę :-/

Dzwoniłam do Żor pytałam o badanie żeby zobaczyć czy dzidzia dobrze się rozwija i poleciła mi to badanie. Mówiła mi o jamie brzusznej, płucach, pęcherzu i innych narządów. Koszt 250zł kolor 350zł

Maria, ale to chodzi po prostu o to połówkowe, tak? Jeżeli tak dokładnie sprawdzają narządy to pewnie sobie więcej liczą niż na tym pierwszym usg do 14 tyg. Usg w kolorze hmm ciekawa jestem jak bardzo to się różni ;p
Czy to jednak inny rodzaj usg to narządowe ??

Już doczytałam, to chodzi o połówkowe. Tak, ja się wybieram :-)

Wesoła mi na tym pierwszym też robiła w kolorze i jak na mój gust niewiele się różni, ale być może diagnostycznie ma znaczenie. To kolorowe jest w odcieniach brązowo-żółtych, dodatkowo sprawdzane są przepływy naczyniowe - czerwone i niebieskie. Zwykłe USG wiadomo, biało-czarne (czyli szare).

W Katowicach za kolor i badanie przepływów naczyniowych w całości kosztuje 280 zł za połówkowe a 250 zł za to pierwsze genetyczne.

Ostatnia edycja:
Chodzi o połowkowe bo się pytałam:) kurcze właśnie drogie to badanie:szok: a na kolorze super widać. Jak byliśmy trzy lata temu to własnie mamy pamiątkę z tego kolorowego i też płacilismy 350zł z płyką już

reklama
Do góry