reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

madzialenka1988, wg mnie powinnas miec usg między 11 a 14 tc. To jest dosyć ważne usg i co więcej - powinno byc refundowane.
Jeśli jednak nastepna wizyte masz dopiero 11 czerwca to ja bym ci radziła pojsc na to usg nawet prywatnie.

reklama
Cześć Dziewczyny, witam się po moim przedłużonym weekendzie :happy: Pogoda piękna, Wawel zwiedzony, kopalnia soli w Wieliczce super, kto nie był bardzo polecam. Widzę, że temat zaparć na tapecie. Na mnie zupełnie nic nie działa, były już śliwki, kiwi na czczo popijane wodą, czopki glicerynowe, nawet specjalny syrop zapisany przez gin i NIC :szok: Cały czas walczę i raz na TYDZIEŃ:szok: czasem dłużej, przy wielkich bólach i krwi coś mi się uda.
Jeśli chodzi o witaminy to ja zażywam LADEE VIT z kwasami omega3 (ponoć kwas ten zapobiega depresji poporodowej) i o dziwo żadnych mdłości i sensacji po nich od samego początku nie miałam.

Hej dziewczyny :)
no w końcu mamy słonko i cały dzień zapowiada się ładny mimo wiatru ...
Wesoła ... siemię lniane ja piję w postaci całych pesteczek i tylko je lekko rozgniatam ...
madzialenka ... szok, że nie zaproponowali ci usg teraz , zrób koniecznie ... a może lekarz myślał, ze już miałaś????

ja właśnie po śniadanku, idę na małą depilację do łazienki, potem tabletka, a ok waszej 15 będę się zbierała na badanie, mam wypić godzinę przed litr wody i chyba wypiję w drodze bo ja zawsze zanim wyjdę z domu to muszę na siusiu więc zaczęcie picia w domu mija się z celem zupełnie. Zresztą ja ostatnio bardzo dużo sikam choć czytałam, że to już powinno ustępować.

staram się myśleć pozytywnie ...

madzailenka, mialas od poczatku tylko jedno USG? A co z genetycznym kolo 12tyg? Przeciez te dwa podstawowe na kase chorych to wlasnie genetyczne. TAk jak pisze pola, jeszcze zdazysz je zrobic, ja bym sie upomniala do lekarza na Twoim miejscu.

Dziewczyny,trzymajcie kciuki za ulale! Wlasnie napisala mi sms,ze jedzie do szpitala bo nagle pojawilo sie krwawienie:(
Ja juz 3mam kciuki! Choc w sumie sama czekam na Izbie Przyjec,rano lekarz zadzwonil i kazal mi przyjechac...

reklama
Do góry