reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

moja tez byla w normie ale blizej dolnej granicy ....
co do cisnienia 130/90mialam ostatnio i juz pielegniarki marudzilyn ze wysokie w pierwszej ciazy 140/90 wyalala mnie na obserwacje do szpitala....

hanos super widzisz ronie beta :) ciesze sie

ciśnienie też jest obserwowane pod kątem wieku niech nie oczekują od nas 120/80 bo ja już stara baba jestem a nie 18 by mieć takie ciśnienie .

reklama
Ja zawsze u gina miałam ciśnienie 140/90 z nerwów, nastraszył mnie i kupiłam ciśnieniomierz, ale w domu zawsze było w normie

a po mojej wizycie u endo to sama nie wiem co myśleć
powiedziała, że tsh faktycznie za wysokie, ale że ft4 jest ok - a moim zdaniem wcale nie
jutro mam iść na badania na przeciwciała i jak we wtorek będą wyniki to zobaczymy wtedy co robić,
ale tak sobie pomyślałam, że te kilka dni może zrobić dużą różnice i mówię, że jestem po poronieniu i się trochę boję czekać jeszcze te parę dni,
a ona na to, że w takiej sytuacji da mi na początek małą dawkę hormonu, a potem zobaczymy

szkoda, że to jednak nie gin-endo, ale lekarza o takiej specjalizacji nie ma w mojej najbliższej okolicy ...

a ciśnienie miałam dziś mierzone, 120/80
jak na mnie to i tak wysokie

Katt dzięki za odpowiedz dot. badań. Napisz prosze czy te wszystkie badania bedziesz miała bezpłatnie, w ramach NFZ? Jeśli tak to muszę znaleźć pierwszego lepszego gina ktory skieruje mnie na te badania. A tymczasem jutro zrobię tylko morfologie i mocz.

Ja juz mam kartę ciazy ale to tylko dlatego ze byłam na konsultacji u mojej endokrynolozki ktora jest jednocześnie ginekologiem. Dostałam przy okazji od niej broszure pod tytułem "jestem w ciazy" :)

Dziś przyszła do mnie książka "w oczekiwaniu na dziecko" ktora sobie zamówiłem przez internet. Wole czytać w taki sposób niż na necie zwłaszcza ze w pracy spędzam 8h przy kompie. Jest dosyć gruba i mam nadzieje ze znajdę w niej odpowiedzi na najbardziej nurtujące pytania

Ostatnia edycja:
pola, pewnie teraz cały czas kontrolujesz hormony. orientujesz się może jaki masz poziom tsh, ft3 i ft4?
bo ja już głupieję. piszą co innego, lekarz mówi co innego.
i jaką dawkę euthyroxu bierzesz?

reklama
Sunovia, tak jak pisałam wczoraj moje tsh wynosi 3,55 a ft4 1,65. Od kilku miesięcy przymuje euthyrox w dawce 50 (od poniedziałku do piatku) i 37,5 (w weekendy). Endo nie zmieniła mi dawki przy tych wynikach ponieważ zwiększenie dawki przyczyniło by sie do podwyższenia ft4 a to z kolei było by ogromnym zagrożeniem dla ciazy. Uważam ze twoja lekarka dobrze zrobiła dając ci mała dawkę hormonu gdyż to obniży twoje tsh a zarazem podwyższy ft4 które masz przy dolnej granicy normy. Bądź dobrej myśli ! Ja kolejne badania wykonam za 4 tygodnie od ostatniej wizyty

Do góry