reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Dopiero z pracy wróciłąm, bo miałam dzisiaj dyżur w internacie. W ogóle pracuję w szkole-uczę biologii ;-) Na l4 dopóki tylko moge nie idę, bo w domu zeświruję, a tak w pracy czas jakos leci...

reklama
A normy pasują Wam do tygodni? Bo zaczynam się martwić, że moja beta za wysoka, ale mi odpowiada do tygodnia ciąży podanego w tabelce. Zresztą test wyszedł mi pozytywny na 4-5 dni przed terminem @ co prawda wtedy jeszcze blado, ale jednak i stąd chyba wysoki poziom hcg. W porównaniu z zeszłym rokiem duuuża różnica.

Tzn., czy Wasz wynik pasuje do norm tygodni ;p

witam

ja robiłam badania krwi - morfologia, ob, cukier i tsh
jak tsh wyszło źle to dodatkowo ft3 i ft4
mam jeszcze sobie zrobić badania moczu i to badanie z obciążeniem glukozą (nie wiem, jak to się dokładnie nazywa), które standardowo robi się chyba w 6 mc, bo wyszedł mi podwyższony cukier i zgodnie z jakimiś nowymi zalecenimi mam zrobić teraz

ja tym razem broszurek i próbek żadnych nie dostałam,
za to dostałam je jak za pierwszym razem byłam w ciąży - może wreszcie je wykorzystam

co do jedzenia, ja również odstawiłam sery pleśniowe (a uwielbiam)

co do wieku, to ja kończę za kilka msc 27

ulala, jak chcesz pooglądać jakieś seriale albo coś to polecam tvnplayer
hanoos, super, że beta rośnie :)

co do bety, moja mieści się w normie, ale raczej bliżej dolnej granicy i myślę, że to jest większy powód do zmartwień niż za wysoka - jak wysoka to może bliźniaki? :)

moja tez byla w normie ale blizej dolnej granicy ....
co do cisnienia 130/90mialam ostatnio i juz pielegniarki marudzilyn ze wysokie w pierwszej ciazy 140/90 wyalala mnie na obserwacje do szpitala....

hanos super widzisz ronie beta :) ciesze sie

Wysoka wg Waszych, ale w przedziale też na dole, jeżeli dobrze czytam bo pasuje jak teraz dokładniej patrzę do 3 przedziałów (a jeszcze parę minut temu myślałam, że do 2), też nie wiem do końca jak to czytać. W każdym razie załapuję się chyba.

ja próbowałam bete do tyg porównać ale rozbieżność taka wielka że nie oganęłam lekarze na moje betki mówili że piękne:) więc przestałam szukać każada ma inaczej jakbyśmy dni cyklu wszystkie wypisały i nasze bety nie wiem czy by sie dwie takie same znalazły w tych samych dniach

reklama
Do góry