reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ulala- tylko mnie nie bij!!!!!!!Mnie nie wolno;-), mi w tel. jakoś nie funkcjonuje całkiem normalnie BB i nie umiałam dać znać, ale gdyby coś się działo to mam koleżanki, które na pewno by Wam napisały jeżeli coś by się tfu tfu działo....

Ja trzymam mocno kiucki za Nanulikę!!!!

reklama
Nanulika- ja jeszcze w duchu mam nadzieję, że będzie dobrze!!!!!Twoja dzidzia jeszcze jest bardzo maleńka i może gin troszeczkę źle dojrzała, ja mam nadzieję, że jutro im się uda zobaczyć nosek i kości!!!!!&&&&&&&Nawet nie wiem co napisać........ale modlę się o to by to był błąd lekarski i by byłoo wszystko OK!!!!!!!!!

Mnie nie było kilka dni, bo mieliśmy nagły wypad nad morze.....a tak wszystko OK

To prosimy odpisywać się w odpowiednim wątku, bo my tu się schizujemy :-( Ale dobrze, że wszystko ok. A gdzie byliście nad morzem?? Może gdzieś niedaleko mnie :-)

Trójmiast, a nocleg dokładnie na wyspie Sobieszewskiej, tak jak pisałam: BB w tel mi nie działa jak powinno, a jakby się coś działo to na pewno ktoś w moim imieniu poinformuje!!!!:sorry:

Witajcie, dziś mąż odebrał moje wyniki morfologii i moczu. Mocz ok, ale niestety morfologii wykazała trochę zanizonych wartości m. In. Erytrocyty, hemoglobina, hematokryt i PDW. Na szczescie te odchylenia od normy są niewielkie i podobno w ciazy to normalne więc staram sie nie stresowac. Wizytę mam w czwartek i pewnie dostanę żelazo w tabletkach bo mój zestaw witamin niestety nie ma żelaza w składzie.
A jak wyglądają wasze wyniki morfologii w drugim trymestrze?

Pola ja jutro odbieram wyniki :-)
a teraz zmykam z młodym do zoo, trochę chłodniej dzisiaj więc spokojnie będzie mozna pochodzić :-)

Witam się dziś :-) i witam nową mamusię! majówkaa, spokojnie, krew po pierwsze nie musiała być stamtąd a jeśli nawet to przecież nie zawsze oznacza coś złego. Jeśli to był pojedynczy ślad na ręczniku to naprawdę nie masz się co przejmować. Jeśli cierpisz na zaparcia to też może powodować czasem lekkie krwawienie po kąpieli (rozszerzają się naczynia krwionośne). Na pewno wszystko jest OK!! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

ulala - ja robiłam test PAPP-A i nie żałuję, to jest moja trzecia ciąża i bardzo bym chciała, żeby tym razem wszystko się udało. w związku z tym chcę dla tego dzidziusia zrobić wszystko co możliwe, w tym wszystkie nieinwazyjne badania, które pozwolą mi przygotować się na różne scenariusze i na ewentualne rodzenie w specjalistycznym szpitalu. nie za bardzo rozumiem pogląd, że test PAPP-A warto zrobić dopiero jak USG wyjdzie źle, bo przecież USG może wyjść ok a test PAPP-A źle i na odwrót, dla mnie to są uzupełniające się badania i dopiero oba razem dają mi jakiś obraz. też nie do końca wiem co to znaczy, że USG genetyczne wychodzi dobrze, bo ja np. wszystkie wartości miałam w normie, ale i tak lekarz po wpisaniu ich do komputera podał mi jakie mam prawdopodobieństwo urodzenia chorego dziecka, co prawda jest ono małe ale zawsze jest, więc samo USG (pomimo prawidłowych wartości) mnie nie uspokoiło. gdybym nie zrobiła testu PAPP-A, z którego wyszło że wszystko jest w porządku (jeszcze nie odebrałam tych wyników, ale dowiadywałam się telefonicznie), to ciągle bym myślała o tych statystykach z USG. to tyle jeśli chodzi o mój pogląd na test PAPP-A, ale ja jestem trochę przewrażliwiona po poprzednich niepowodzeniach.

reklama
Pola ja jeszcze nie robiłam badań w II trymestrze.
Bett widzę, że szybko udawało Ci się zajść w ciążę po niepowodzeniach. Ja musiałam czekać pół roku zanim zafasolkowałam znowu :-(

Do góry