reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Hej

Ja wczoraj obskoczylam dwie imprezki komunie i roczek u kolezanki corki

tak sie obzarlam ze az mi wstyd bylo i i myslalam ze pekne az nie moglam nic pisac na forum hehehee

do pozniej bo ide na zakupki

reklama
Hej.
Dzisiaj jakoś dochodzę do siebie. Wczoraj byłam nie do życia. Wymęczyło mnie to wesele.
Dobrze chociaż, że nie pada, to pójdziemy na spacerek.
Jakoś tu dziwnie bez Nanuliki. Zawsze było co od niej poczytać :(

hejka. My dzisiaj na spokojnie wszystko, wstalismy wszyscy o 8 rano, mala dala mamusi pospac:) Za to teraz lezy juz 45 min. i nie zapowiada sie zeby w koncu zasnela. Kolo 14 jedziemy do restauracji na rybke razem z rodzicami. Oj juz nocami sni mi sie ten filecik:) Pogode nie mamy zbyt ciekawa, zimnio, wieje i slonko o nas zapomnialo.

Witam. U nas tak sobie.. martwię sie tym pęcherzem i ta infekcja pochwy na razie stosuje ten żel dopochwowo przed ciąża pomógł to mam nadzieje ze teraz też pomoże ;) dobrze ze go jeszcze mam bo nie wiem co bym robiła do końca maja, a tak może wszystko minie a jak nie to lekarz da coś innego. Oby dzidzi ta infekcja nie zaszkodziła.. ;(

A tak to dziś zimno ponuro i bez meża bo pojechał do pracy o 13 a wróci o 23 ;/ ale jutro wolne :-)

a ja witam się poweselnie,
jeszcze chyba nie odespałam, ale zbieramy się zaraz na poprawiny

nanulika, tak strasznie mi przykro, że takie przeżycia za tobą i przed tobą ... dobrze, że masz wokół osoby, na które możesz liczyć ...

co do luteiny ja brałam 2x2 dopochwowo, teraz mi zmniejszył do 1x2 dopochwowo i biorę ostatnie opakowanie, jak skończę to koniec

a krew do testu pappa miałam pobieraną po usg

wczoraj na weselu trochę potańczyłam, choć bez szaleństw (na które miałam ochotę :))
ale niestety w trakcie jednej z zabaw, w której oczywiście nie uczestniczyłam tylko obserwowałam, oberwałam w brzuch :(
jeden z chłopaków biegł, żeby zdobyć jakiegoś fanta, ale jak sobie uświadomił, że biegnie nie w tą stronę co trzeba, postanowił wyhamować rozpościerając ręce i jedną z nich dostałam centralnie w brzuch
uderzenie było średnie, ale strasznie się wystraszyłam - póki co nie dzieje się nic złego, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze ...

nanulika bardzo mi przykro:-( dobrze, że masz wsparcie w swoim S i rodzinie ...

u mnie pogoda dzisiaj też nie dopisała zimno, ponuro i z łóżka nie ruszam się cały dzień.

Sunovia spokojnie, dzidzia jest chroniona przez wody płodowe i mięśnie brzucha, więc na pewno wszystko jest dobrze.
U nas pogoda się poprawiła. Zrobiliśmy sobie długi spacerek, a teraz odpoczywam.
W końcu zaczyna mi rosnąć brzuszek, jutro może wkleję fotkę.

Andzia19- a dlaczego nie używasz tych globulek co ci gin zapisał ?
Ja na początku ciąży miałam robiony wymaz z pochwy i wyszła mi tez jakas infekcja grzybiczna mimo ze ja nie miałam żadnych mocnych objawów . Lekarz mi tez zapisał globulki dopochwowe Clotrimazolum i jak sie spytałam czy one nie szkodzą dzidzi to powiedział , ze groźniejsza jest nieleczona infekcja . Ja brałam je w 8tc przez 6 dni i tez wylatywaly mi i pienily bo taki jest tego efekt i to niszczy grzybki. Jeśli Ty masz mocna infekcje to pewnie bardziej to odczuwasz. I trzeba pamiętać , ze stosuje sie je na noc.

reklama
a mnie K zabrał na zakupy i obiadek ... kupiłam stanik i zjadłam burgera w restauracji bo chodził za mną od dawna :) mniam ...

placek ze śliwkami wyszedł super więc dziękuję za przepis :) będę używała częściej :)

pogoda dzisiaj dopisała i mogłam założyć nową maxi która już ładnie podkreśla brzuszek, powyjmowałam wszystkie sukienki i też ładnie leżą mimo że z 10 kg jestem cięższa od czasu kupna :/ no ale K mówi, że teraz sexi :)
jutro zadzwonię i zamówię genetyczne w klinice :)

Do góry