reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Olii witaj :)
E-stera fajne masz te ciuszki. Takie kobiece :) zazdroszczę dostępności.
Sunovia widzę, że też musiałaś wcześniej zaszaleć z kolorem włosów. Ja 2 m-ce temu zrobiłam sobie czerwono- rude pasemka- i wróciłam znowu do blond ;)

reklama
a ja mam teraz grNTOWA CZERN ALE ZASTANAWIM SIE CZY MOGLABYM TERAZ ALBO ZA JAKIS CZAS WRÓCIC DO BLONDU CZY LEPIEJ POCZEKAC DO CZASU AZ DZIDZIUS SIE URODZI ?? BO TO JEDNAK TREBA BEDIE ROZJASNIAC..NO NIEWIEM

sory za capsa wcisnelam przypadkeim

a ja mam teraz grNTOWA CZERN ALE ZASTANAWIM SIE CZY MOGLABYM TERAZ ALBO ZA JAKIS CZAS WRÓCIC DO BLONDU CZY LEPIEJ POCZEKAC DO CZASU AZ DZIDZIUS SIE URODZI ?? BO TO JEDNAK TREBA BEDIE ROZJASNIAC..NO NIEWIEM

sory za capsa wcisnelam przypadkeim

Z czarnego na blond w ciązy powiem nie farbowanie nie jest szkodliwe aczkolwiek nie powinno sie go stosować często a jednak by na blond przejść z czerni to potrzeba czasu i sporo zabiegów rozjaśniających odłóż to na inny czas :)

nikita1982, dokladnie to samo pomyslalam o ciazowym dziale w H&M ale leginsow nie znalazlam, nie chcialo mi sie przez te smutne ciuchy przebijac prawde mowiac.

olii88, witaj :)

madzialenka, wczoraj sie arbuza najadlam :), do mnie tez jeszcze nie dociera, ze jestem w ciazy :) witaj w klubie.

nikita w sumie nie zaszalałam jakoś specjalnie, od jakiegoś roku czy 1,5 miałam brązy w różnych odcieniach, ale zachciało mi się blondu na lato
od jakiegoś już czasu farbuję na zmianę albo brązy albo blondy, na rudość taką czerwoną jeszcze się nigdy nie odważyłam
no i czarny zupełnie nie dla mnie

a ja sie tez wkurzylam na wizycie bo mam konflikt serologiczny i ogolnie powinno sie dostac dwa zastrzyki jeden w polowie ciazy a drugi po porodzie (tak mialam w usa) i niestety z oszczednosci w PL dostaje sie jeden ale w calej europie i nie tylko dostaje sie dwa
prawdopodobnie kupie sama bo nie mam zamiaru oszczedzac ale coraz bardziej wkurza mnie ta polska sluzba zdrowia
nie strasz :-) w PL standardem jest badanie przeciwciał i tylko w razie potrzeby podaje sie immunoglobuliny.
po porodzie bada sie grupe krwi dziecka i zastrzyk podaje sie tylko w przypadku jesli czynnik rh jest różny od czynnika matki. nie jest to podyktowane tylko oszczednoscia , ale i ryzykiem jakie moze niesc ze soba taki zastrzyk.
w Niemczech jest podobnie.
ja tam nie mam , aż takiego świetnego zdania o opiece medycznej w USA;-), ale faktycznie nie rodzilam tam dziecka. opcja ubezpieczenia jest bardzo wazna, w PL z dodatkowym ubezpieczeniem rowniez mozesz sobie zazyczyc wiele rzeczy. ja to dosyć często wykorzystuję :-)
Elzu!!!!!!

trzymam cie za słowo z tym wątkiem odchudzającym:D
ja też. na pewno sie przyda!

sanns się odezwałą ale nikita i mdmd milczą jak zaklęte!!!
dzięki za pamięć. aktywna prawie trzylatka w domu dokłada sie do zmeczenia :-) padłam wczoraj o dwudziestej i dopiero dzisiaj nadrabiam.

O właśnie .Ja też ma premie co miesiąc i co....jak będę an L4 to będą się liczyć czy nie.Czy to zależy od pracodawcy?

nikita sprzedaję ubrania ciążowe zanych firm :-D

wszystko od czego placilo sie składki wlicza sie do wynagrodzenia/zasilku chorobowego. jest taki wyrok Sadu Najwyższego bodajże z lipca 2008 roku.

Mamy trzylatków macie juz wyniki rekrutacji do przedszkoli? czy u Was też taka masowa histeria?

hej
\ja bylam wczoraj na ziwycie i powiem wam ze mnie wkurzyla lekarka bo w sumie ochrzanila mnie za to ze sama se zrobilam prenatalne .... i mowila ze te moje bole jajnikow to nie jajniki bo one nie pracuja tylko moga to byc takie skurcze wczesnoporonne czy cos takiego .... mam sie oszczedzac nie dzwigac i dala mi cos na d ,... troche mocniejsze od luteiny .... musze wykupic ... tlyko ja sama nie wiem czy to byl bol czy ucisk .... no ale wykupie te tabletki ....

bylismy wczoraj w zoo ... robilismy zdjecia .... dziewcyzny jak ja sie widze na zdjeciach to zalamka ..... masakra jakas musze cos zrobic z soba bo oszaleje hehehehe

dzis na obiadem buraczkowa hmmmmmmm jakos mam bardzo czesto na nia ochote :)

nie lubię takich lekarzy co straszą. niestety wielu jest panikarzy :-(
buraczkowa... świetny pomysł! i jaki zdrowy :-)
chyba i ja polece na targ po buraki.

reklama
witam z ranka,
Filifionka i natulinka powodzenia na wizycie :) i uprasza sie uprzejmie tez o trzymanie kciukow za mnie o 12.15.

mdmd gratuluje wizytki i swietne zdjecie glowki :)

E-sterar swietne ciuszki macie- fajnie, ze takie kolorowe radosne. Mam nadzieje, ze znajde tu jakis fajny sklep, jeszcze w ogole sie nie rozgladalam.

A teraz zbieram sie do pracy
Milego dnia!

Do góry