reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

MagdaP3101 szybkiego powrotu do zdrowka!
Ja nadal prycham i kicham. W dizen do przezycia, ale noca strasznie zle spie i budze sie przez zatkany nos :(

Wiecie -myslalam, ze prawie zadnych objawow ciazowych nie mialam, ale od kilku dni czuje jak bardzo zmeczona wczesniej bylam - jak bardzo padnieta. Powrocila energia i nawet wieczorami spokojnie moge z ludzmi porozmawiac bez ciaglego ziewania. To zmeczenie bylo paskudne. Widze teraz jak fajnie czuc sie znow normalnie.

Juz nie moge sie doczekac czwartku i wizyty - ostatnia byla miesiac temu i mam nadzieje, ze wszystko jest nadal ok....
A serki topione moim zdaniem mozna

reklama
Madzia ja też o pepsi słyszałam że dobre na takie problemy żołądkowe ale uważaj na siebie pij bo grypy żołądkowe nie są dobre w naszym stanie .A ja dzis kupiłam piękne truskawy mniam koktajl zrobiony a drugi kg do degustacji:) miłego dzionka

ja właśnie wszamałam chlebek z serkiem topionym.... jem wszystkie nawet pleśniowe - wkońcu te polskie są z pasteryzowanego mleka, nie ma co przesadzać.....
od początku jem mnóstwo serów, bo uwielbiam wszelakie, i nic mi jeszcze nie zaszkodziło....
ja walczę właśnie z pomysłami na to jak malucha ulokować w naszej sypiani i nie podoba mi się żadna z opcji które wymyśliłam:(
nieustawny ten pokój:(
a potrzebujemy coś zdecydować bo chcę rysunki wysłać naszemu meblarzowi żeby wycenił, chcę wiedzieć ile na to kasy pójdzie.... ehhh.... wrrrr...

a co z *Alicją*?
ktoś coś wie?

Cześć Dziewczyny!

Magda nieciekawie masz, mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie. Piszecie o pepsi - ja akurat wiem o coli, ale to praktycznie to samo ;) i do tego jeszcze paluszki mogą też pomóc z tego co wiem.

Dziewczyny narobiłyście mi smaka na truskawki !!! I gdzie ja je teraz zdobędę ?? ;p
A słyszałyście coś o tym, że w ciąży nie można jeść za dużo truskawek?, żeby nie było uczulenia tylko nie wiem chyba o dziecko chodziło. Gdzieś to kiedyś wyczytałam.

Wesoła Kobietka, jak byłam u alergologa ze swoim Julkiem i powiedzialam, że jestem w ciąży to powiedzial, ze nie moze mi nic poradzic, zeby druga dzidzia nie miała uczuleń i że to co sie je w ciąży nie wpływa na uczulenia u dzieci, a co do truskawek, to moze chodzi o to zeby nie jest tych pierwszych, ktore sa pryskane i malo zdrowe? Nie wiem..

Moja siostra ma problem z karmieniem, maluszek niby ssa ale nic nie zjada.. zamowilismy doradce laktacyjnego, mam nadzieje, ze pomoze.. mi taka pani bardzo pomogla w pierwszych dniach, obeszlo sie bez zadnych problemow zwiazanych z karmieniem.

Wiecie wczoraj już chciałam iść do fryzjera, ale skończyło się na czytaniu neta i jestem zdziwiona ile negatywnych opinii na temat farbowania. Mam cały czas dylemat. A ja już nie mogę patrzeć na swoje odrosty, ani chodzić w rozpuszczonych ani jakoś spiąć. Zastanawiałam się już nawet nad szamponem koloryzującym, już nawet nie nad farbą bez amoniaku, ale czy szampon mi chwyci a nawet jeśli na jak długo? Może lepiej zrobić pasemka, choć długo z nich wychodziłam i teraz robię tylko odrosty, ale całość - na skórze.

Wesoła Kobietka, a co negatywnego przeczytalas o farbowaniu w ciazy? Ja farbowalam i wszystko bylo dobrze.

Przepraszam, że dopiero teraz, ale odrazu po wizycie pojechaliśmy do znajomych na grilla. Z dzidzią wszystko wporządku, rośnie sobie maleństwo i niestety poobracało się do nas tyłkiem, więc nadal nie wiemy chłopczyk czy dziewczynka. Wizyta bardzo udana :-)

Nanulika bardzo dziekuję za troskę! :-*

a ja idąc za przykładem większości idę szukać truskawek po sklepach :-D

Hej kobiety:-p
melduje się bo trochę mnie nie było, małe problemy z internetem miałam ale teraz jest już ok.
Z pogody korzystałam na szczęście ile się dało bo od wczoraj u mnie bez rewelacji i do tego katar złapałam bo za dużo lodów i chłodnych napojów ;-)
Ogólnie wszystko ok, samopoczucie dopisuję tylko w nocy budzę się co godzinę bo siku mi spać nie daje co jest bardzo uciążliwe :/

Co do truskawek to wczoraj kupiłam nasze krajowe u nas na targu i są pyszne, do tego arbuza i fazę na pomidory dostałam :-)
A na obiad dzisiaj mnie ruszyło i zrazy zrobiłam :-D

Magda wracaj szybko do zdrowia :-)

Witam nową listopadówkę :-)

Alicja gratki :-) ja wizytę mam już w poniedziałek jupii :D

reklama
Elzu a ogólnie, że szkodliwe, że substancje szkodliwe przenikają przez skórę i mogą być szkodliwe dla dziecka, niektórzy pisali, że może to mieć wpływ na płuca i takie różne, już nie mówiąc o zabobonach, że w wyniku farbowania rodzą się rude dzieci :D Ogólnie to wkurzyłam się tylko, że jedne kobiety tak straszą inne. O malowaniu paznokci też są różne teorie.

Alicja gratulacje !!!!!

Ja się powoli zbieram bo idziemy do znajomych. Miłego wieczorku!

Ostatnia edycja:
Do góry