reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

MagdaP3101 szybkiego powrotu do zdrowka!
Ja nadal prycham i kicham. W dizen do przezycia, ale noca strasznie zle spie i budze sie przez zatkany nos :(

Wiecie -myslalam, ze prawie zadnych objawow ciazowych nie mialam, ale od kilku dni czuje jak bardzo zmeczona wczesniej bylam - jak bardzo padnieta. Powrocila energia i nawet wieczorami spokojnie moge z ludzmi porozmawiac bez ciaglego ziewania. To zmeczenie bylo paskudne. Widze teraz jak fajnie czuc sie znow normalnie.

Juz nie moge sie doczekac czwartku i wizyty - ostatnia byla miesiac temu i mam nadzieje, ze wszystko jest nadal ok....
A serki topione moim zdaniem mozna

reklama
Madzia ja też o pepsi słyszałam że dobre na takie problemy żołądkowe ale uważaj na siebie pij bo grypy żołądkowe nie są dobre w naszym stanie .A ja dzis kupiłam piękne truskawy mniam koktajl zrobiony a drugi kg do degustacji:) miłego dzionka

ja właśnie wszamałam chlebek z serkiem topionym.... jem wszystkie nawet pleśniowe - wkońcu te polskie są z pasteryzowanego mleka, nie ma co przesadzać.....
od początku jem mnóstwo serów, bo uwielbiam wszelakie, i nic mi jeszcze nie zaszkodziło....
ja walczę właśnie z pomysłami na to jak malucha ulokować w naszej sypiani i nie podoba mi się żadna z opcji które wymyśliłam:(
nieustawny ten pokój:(
a potrzebujemy coś zdecydować bo chcę rysunki wysłać naszemu meblarzowi żeby wycenił, chcę wiedzieć ile na to kasy pójdzie.... ehhh.... wrrrr...

a co z *Alicją*?
ktoś coś wie?

Cześć Dziewczyny!

Magda nieciekawie masz, mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie. Piszecie o pepsi - ja akurat wiem o coli, ale to praktycznie to samo ;) i do tego jeszcze paluszki mogą też pomóc z tego co wiem.

Dziewczyny narobiłyście mi smaka na truskawki !!! I gdzie ja je teraz zdobędę ?? ;p
A słyszałyście coś o tym, że w ciąży nie można jeść za dużo truskawek?, żeby nie było uczulenia tylko nie wiem chyba o dziecko chodziło. Gdzieś to kiedyś wyczytałam.

Wesoła Kobietka, jak byłam u alergologa ze swoim Julkiem i powiedzialam, że jestem w ciąży to powiedzial, ze nie moze mi nic poradzic, zeby druga dzidzia nie miała uczuleń i że to co sie je w ciąży nie wpływa na uczulenia u dzieci, a co do truskawek, to moze chodzi o to zeby nie jest tych pierwszych, ktore sa pryskane i malo zdrowe? Nie wiem..

Moja siostra ma problem z karmieniem, maluszek niby ssa ale nic nie zjada.. zamowilismy doradce laktacyjnego, mam nadzieje, ze pomoze.. mi taka pani bardzo pomogla w pierwszych dniach, obeszlo sie bez zadnych problemow zwiazanych z karmieniem.

Wiecie wczoraj już chciałam iść do fryzjera, ale skończyło się na czytaniu neta i jestem zdziwiona ile negatywnych opinii na temat farbowania. Mam cały czas dylemat. A ja już nie mogę patrzeć na swoje odrosty, ani chodzić w rozpuszczonych ani jakoś spiąć. Zastanawiałam się już nawet nad szamponem koloryzującym, już nawet nie nad farbą bez amoniaku, ale czy szampon mi chwyci a nawet jeśli na jak długo? Może lepiej zrobić pasemka, choć długo z nich wychodziłam i teraz robię tylko odrosty, ale całość - na skórze.

Wesoła Kobietka, a co negatywnego przeczytalas o farbowaniu w ciazy? Ja farbowalam i wszystko bylo dobrze.

Przepraszam, że dopiero teraz, ale odrazu po wizycie pojechaliśmy do znajomych na grilla. Z dzidzią wszystko wporządku, rośnie sobie maleństwo i niestety poobracało się do nas tyłkiem, więc nadal nie wiemy chłopczyk czy dziewczynka. Wizyta bardzo udana :-)

Nanulika bardzo dziekuję za troskę! :-*

a ja idąc za przykładem większości idę szukać truskawek po sklepach :-D

Hej kobiety:-p
melduje się bo trochę mnie nie było, małe problemy z internetem miałam ale teraz jest już ok.
Z pogody korzystałam na szczęście ile się dało bo od wczoraj u mnie bez rewelacji i do tego katar złapałam bo za dużo lodów i chłodnych napojów ;-)
Ogólnie wszystko ok, samopoczucie dopisuję tylko w nocy budzę się co godzinę bo siku mi spać nie daje co jest bardzo uciążliwe :/

Co do truskawek to wczoraj kupiłam nasze krajowe u nas na targu i są pyszne, do tego arbuza i fazę na pomidory dostałam :-)
A na obiad dzisiaj mnie ruszyło i zrazy zrobiłam :-D

Magda wracaj szybko do zdrowia :-)

Witam nową listopadówkę :-)

Alicja gratki :-) ja wizytę mam już w poniedziałek jupii :D

reklama
Elzu a ogólnie, że szkodliwe, że substancje szkodliwe przenikają przez skórę i mogą być szkodliwe dla dziecka, niektórzy pisali, że może to mieć wpływ na płuca i takie różne, już nie mówiąc o zabobonach, że w wyniku farbowania rodzą się rude dzieci :D Ogólnie to wkurzyłam się tylko, że jedne kobiety tak straszą inne. O malowaniu paznokci też są różne teorie.

Alicja gratulacje !!!!!

Ja się powoli zbieram bo idziemy do znajomych. Miłego wieczorku!

Ostatnia edycja:
Do góry