reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

dziewczyny, ugotowalam dzis obiad, zurek taki polski, tak mi sie chcialo, alo od tych kuchennych zapachow tak mi sie niedobrze zrobilo, ze juz chyba 2 godziny leze na lozku, z obiadu czywiscie nici....jak pomysle o czymkolwiek do jedzenia czy picia to mi sie podnosi. Chyba pojde dzis wczesnie spac.....
A z witamin biore matruella (czy jakos tak) z omega3 (od polowy 6tc) i folik, ktory gin w pl kazal odstawic jak skoncze 12tc. Te pierwsze sa mega wielkie ale jak dziewczyny pisaly da je sie polknac ;) zaplavilam 69zl za 60 tabletek i bylam bardzo zdziwiona ze az tyle, ale widac takie ceny w Pl....jednak jak sprawdzilam tutejsze to na to samo wychodzi

reklama
mummy2- mam te same witaminki ale pije je dopiero od 12 tyg bo do 12 piła tylko folki bo witaminy zwierają kwas foliowy i to by było za dużo ;)

Dziewczyny a teraz inne mam pytanie. Czy siedzenie w ciąży po turecku szkodzi dziecku?? i to samo z podkurczonymi nogami. Bo ja tak często siedzę i sie boje... Proszę o odpowiedz ;)

no wlasnie tez sie zdziwilam ze gin dal mi te witaminy tak od razu...no to teraz sie wystraszylam zeby nie przedawkowac...no ale chyba dobrze go wtedy zrozumialam.....
ja mysle ze siedzenie po turecku nie przeszkadza, dzidzi jest tak bardziej po srodku brzuszka, szczegolnie przy takiej wczesniejsze ciazy, ja mysle ze dopoki jest ci wygodnie w tej pozycji to ok, a pozniej jakby cos to cialo da ci znac ;) ja tez czasem tak siedze

ja na razie biorę tylko folik, w pon mam wizytę, więc może mi wtedy gin zaleci jakieś witaminy

wybrałam się niedawno do sklepu w poszukiwaniu truskawek, ale nie znalazłam i już miałam sobie kupić arbuza, ale stwierdziłam, że jest jednak za ciężki i na szczęście go nie wzięłam. przy kasie zrobiło mi się tak słabo, że ledwo wystałam i musiałam sobie usiąść przed sklepem, bo nie byłam w stanie dojść do domu. w tym czasie akurat zadzwonił do mnie mąż i już chciał wysyłać jakiegoś kolegę, żeby po mnie przyjechał, ale zjadłam gruszkę, napiłam się i jakoś doczłapałam ...

ja na razie biorę tylko folik, w pon mam wizytę, więc może mi wtedy gin zaleci jakieś witaminy

wybrałam się niedawno do sklepu w poszukiwaniu truskawek, ale nie znalazłam i już miałam sobie kupić arbuza, ale stwierdziłam, że jest jednak za ciężki i na szczęście go nie wzięłam. przy kasie zrobiło mi się tak słabo, że ledwo wystałam i musiałam sobie usiąść przed sklepem, bo nie byłam w stanie dojść do domu. w tym czasie akurat zadzwonił do mnie mąż i już chciał wysyłać jakiegoś kolegę, żeby po mnie przyjechał, ale zjadłam gruszkę, napiłam się i jakoś doczłapałam ...

Biedna ;** Ja czekam na truskawki ze swojego ogródka i tak samo czereśnie bo mam te wczesne :-D
Ja znów dziś winogron sobie kupiłam ;) i ser biały z rzodkiewką i szczypiorem robiłam ;) aj nie moge sie doczekać także warzywek z własnej uprawy ;) mniam ;) fasolka szparagowa najlepsza :-D i pomidorki ;) dziś sobie kupiłam sadzonki i jutro je przesadzę ;)

Jeśli chodzi o witaminy mi gin poleciła pregna plus, zawierają to co niezbędne na początku. I mają małe kapsułki.
Pewnie od następnej wizyty zaleci łykać coś jeszcze.

Siedzenie po turecku raczej nie ma wpływu na fasolki, w końcu nie uciskasz brzucha ani nic z tych rzeczy. Nie powinno się tylko siedzieć z noga założona na nogę, nie tylko w ciąży ale w ogóle, bo uciska się tętnice pod kolanami, co jest bardzo niezdrowe.

oj uwielbiam fasolkę szparagową,
ale objadłam się nią gdzieś na poczatku ciąży i ... myślałam, że umieram - mój żołądek zwariował
leżałam i ryczałam tak mnie bolało, a ja myślałam, że to z dzidzia coś nie tak ...
i teraz się boję, choć jak pomyślę o takiej z masełkiem i bułką tartą ... ahhh :)

oj uwielbiam fasolkę szparagową,
ale objadłam się nią gdzieś na poczatku ciąży i ... myślałam, że umieram - mój żołądek zwariował
leżałam i ryczałam tak mnie bolało, a ja myślałam, że to z dzidzia coś nie tak ...
i teraz się boję, choć jak pomyślę o takiej z masełkiem i bułką tartą ... ahhh :)

Ja w tamtym roku jadłam co dziennie lub co 2 dni :-D bo miałam dużo :-D i tez czasem brzuch bolał:-D
a w tym roku powtórka:-D Tak samo czereśnie jak sa to codziennie jem przez całe lato:-D bo sasiedzi tez maja rózne odmiany tak ze od końca maja do końca sierpnia czereśnie:-D a inne owoce to samo ;D brzoskwinki ;D maliny ;D agrest, porzeczka, śliwki wiśnie, ostrężnice, gruszki , jabłka ;D u mnie tego pod dostatkiem ;D

reklama
Do góry