reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

ja biorę Pregnacare od samego początku ciąży i też wielgachne no ale jakoś daję radę :)

jednak wybrałam się na zakupy i tak samo zrobił K wracając z pracy... kupiliśmy praktycznie to samo hehe telepatia :D
najbardziej się cieszę z chlebka "kołodzieja" i ćwikły mniaaaaam no i batonik czekoladowy też mnie uszczęśliwił :D

reklama
hej dziewczyny mnie troche nie bylo ale szkoda bylo siedziec w domu przy takiej pogodzie, naskrobalyscie ze nie dalam rady przeczytac wszystkiego...
ja dzisiaj kupilam truskawki, zaszlam do biedronki i byly przy samym wejsciu nie moglam sie powstrzymac:)
w ktorym tc poczulyscie ruchy??

Ja dziś tez zakupilam nowe witaminki Pregnacare Plus Omega-3. Bierze sie 2 tabletki i tez są dość duże jednak ponoć warto brać witaminki z omega od 13tc. Fajnie bo maja miedzy innymi tez żelazo i magnes , które nie zawsze są w witaminkach.

Ja mam Femibion Natal 1 i jak mi się skończą mam kupić też Femibion, ale te od 12 tyg., zacznę je chyba brać od poniedziałku. Jak dla mnie wielkość ok. bo też mam problem z łykaniem. Nawet jak są żelowe kapsułki to mi niewiele daje. Kiedyś kupiłam sobie Kwas Omega-3 właśnie żelowe kapsuły, ale jakie duże, nie byłam w stanie ich łykać i tylko daremnie kasę wydałam. Tak więc wielkość tabletek mnie przeraża :D

A wiecie może do kiedy powinno się brać kwas foliowy?

Nanulika Ty brałaś zdaje się magnez, może jeszcze bierzesz? W tabletkach brałaś, ma jakąś nazwę?

Te moje witaminki tez maja omega-3:-) biorę od 12 tyg

ich skł :

Zawartość w 1 kapsułce: Kwas Omega-3 300,0 mg
50% DHA (kwas dokozaheksaenowy) 150,0mg

Witaminy:
Witamina C 85,0 mg
Witamina B3 (niacyna) 18,0 mg
Witamina E 15,0 mg
Witamina B6 1,9 mg
Witamina B1 1,4 mg
Witamina B2 1,4 mg
Kwas foliowy 600,0 mcg
Witamina A 333,0 mcg
Biotyna 30,0 mcg
Witamina D 5,0 mcg
Witamina B12 2,6 mcg

Składniki mineralne:
Żelazo 27 mg
Cynk 11 mg
Magnez 10 mg
Miedź 1 mg
Jod 200 mcg
Selen 60 mcg
Molibden 50 mcg
Chrom 30 mcg

Wesola,
Tak nadal lykam magnez z wit B6 3x1.
Gin nie narzucila mi konkretnego rodzaju, ale pani w aptece odradzila suplementy i dala mi jakis ponoc dobrze przyswajalny ktory jest sklasyfikowany jako lek a nie suplement. Nazywa sie Magne B6,firmy sanofi aventis. Mam opakowanie 50tab , kosztowalo 19.50.
Oprocz tego lykam femibion 1,jak skoncze to opakowanie to bede lykac femibion 2. Lykam jeszcze vit E medana.
A wujek gin dal mi tez ostatnio full probek matruelle (bardzo polecal) i LadeeVit. Mam tego w sumie 32 tab wiec chyba po femibionie 1 najpierw to wylykam:)

W zal zdjecie magnezu i tych vit Ladeevit-taki maja sklad i sa male,a ktos tu szukal malych:) dla porownania widac wielkosc kapsul matruelle

IMAG0926.jpgIMAG0927.jpgIMAG0929.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
No tak skład mają super ;) pisze żeby łykać w trakcie śniadania bo nie wolno na czczo, ale jak brałam przy śniadaniu to mnie żołądek bolało ;/ i zaczęłam brać na wieczór przy kolacji i jest dobrze :)

Do góry