reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Szczebiotka tulę mocno:(
Ja właśnie znowu wylądowałam na wsi. Jutro ma być piękna pogoda. Piszę znowu z tel więc pewnie za dużo nie będę się udzielać, ale na pewno będę czytała :)

reklama
Dziewczyny bardzo mi przykro doczyta łam sie o kolejnych aniołeczkach ehh to juz 7-8 ich mamy to strasznie dużo :(znowu strach mnie obleciał :(

Sylha - gratuluje śliczności :) widzisz wyrównało sie wszystko super :) a tyle było myślenia :) ozostałym wizytującym równiez gratuluję pozytywnych wizyt .

jak skladalas L4 to czy wymagal od ciebie zus zaswiadczenia ze jestes w ciazy oprocz L4 czy nie

bo czytam na moim drugim forum ciazowym ze jak nie da sie takiego zaswiadczenia to zus placi 80 % a nie 100 - i ten przepis wszedl w tym roku z zycie

nic mi ksiegowa nie mowila a zus zapewne sie sam nie upomni bo lepiej zaplacic 80 % niz 100

jak skladalas L4 to czy wymagal od ciebie zus zaswiadczenia ze jestes w ciazy oprocz L4 czy nie

bo czytam na moim drugim forum ciazowym ze jak nie da sie takiego zaswiadczenia to zus placi 80 % a nie 100 - i ten przepis wszedl w tym roku z zycie

nic mi ksiegowa nie mowila a zus zapewne sie sam nie upomni bo lepiej zaplacic 80 % niz 100

ale przecież na samym zwolnieniu jest kod b świadczący o ciąży to po co jeszcze zaświadczenie?? papierologia:no:

Dzięki Gosiagro :) też mam nadzieję na słonko. Może trochę wypalę moje wypryski ;)
Mdm gratuluję wizyty. Też mam nadzieję, że określi mi płeć jak pójdę za 2 tyg, nawet jeśli ma się to później zmienić.

ale przecież na samym zwolnieniu jest kod b świadczący o ciąży to po co jeszcze zaświadczenie?? papierologia:no:

niestety nie wystarcza dziewczyny pisza ze kadrowe dzwonia bo zus chce zaswiadczenie dodatkowo

ciekawa jestem czy samozatrudniajacych sie obowiazuje to samo dlatego pytam moze ktoras z was cos wie

Ostatnia edycja:
Bardzo mi przykro z powodu.kolejnych aniolkow, trzymajcie sie dziewczyny.

Ja prowadzę dg i zaswiadczenie też oddawalam do księgowej, w marcu oddawalam pierwsze zwolnienie i nadal zadnej kasy od zusu nie dostalam:(

reklama

Nic nie donosiłam na zwolnieniu pisze że jest ciążowe dzis byłam w żusie bo oczywiście kasy nie dostałam jeszcze żadnej to takie krętacze że szkoda słów poszłam pokłamały mnie więc zadzwoniłam do księgowej ona powiedziała że pojedzie do naczelnika ale nie było takiej potrzeby bo dostałam z zusu tel że jednak wszystko jest w porzątku że jakies pomyłki się wtargneły i że kasę przeleja a prawda jest taka że nikt teczki nie otworzył ja od marca na zwolnieniu a jako własciciel zus ubezpieczenie nadal płace bo takie jest prawo do póki kasy od nich nie dostane to musze płacic paranoja .

Do góry