reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ja po pierwszej wizycie miałam jedno i drugie. W moczu mi wyszło kilka lekko poza normą i dostałam powtórkę, a dzisiaj z kolei dostałam skierowanie na badanie krwi- czyli tak na zmianę mam póki co

reklama
Sylha- nie mogę doczekać się twoich zdjęć z USG :)
A kiedy masz kolejna wizytę ?? Ja się boje o moje krzepniecie krwi i Moj gin z polski dziś przez tel mi powiedział , ze zastrzyki które skończyłam brać mogłabym w sumie do końca ciąży ale , ze lepiej jak ich posłucham tutaj w UK i zobaczę co mi powiedzą bo jemu juz tak cieżko na odległość .

I z tym moczem do laboratorium trzeba chodzic? Bo w Anglii, to na wizycie sprawdzaly polozne testem takim papierkowym i jak wyszlo zle to dopiero do laboratorium.

Elzu- jesteś teraz w PL???Normalnie do labo i dostaniesz karteczkę z wynikami:-),

Lola- powiedział mi, że za 6-8 tygodni!!!:szok::szok::szok:Chyba, że tfu, tfu coś się będzie działo- to w takim wypadku wolę odczekać i chyba 8tygodni, bo to będzie połówkowe i kolejne pomiary- tymrazem jeszcze bardziej dokładniejsze- wow 8tygodni i połowa ciąży...
A robisz jakieś badania na krzepnięcie?!?!Ja już od 8tc nic oprócz kwasu nie biorę, teraz mam zacząć pomału witaminy, zostało mi na listku kilka tabletek kwasu to go dokończę i potem witaminy, polecił mi pharmaton matruelle

Sylha- wow to długa przerwa. Ja tutaj planowo tez kolejne w 20 tyg ale myśle , ze nie wytrzymam tyle i pójdę ok 16 tyg do polskiego gin.
A po 20 tyg normalnie nie ma juz tu wogole USG a ja z racji ze blizniaki to będę mieć co 4-6 tyg :))) Wyszły mi juz jakieś badania zle na krzepliwosc...

Lola- a ta krzepliwość jak już jesteś w 12tc ma duży wpływ na ciążę?!?!!?
Ja myślę, że potem im bliżej porodu to też będę miała częstsze wizyty, ale na razie powiedział, że to wystarczy:dry:, zobaczymy, podobno jestem książkowo idealna- aż sama się zdziwiłam, bo po INv i bliźniaki- oby tak dalej. Oj będziemy w listopadzie zajechane:-), słodko zajechane:-D

Sylha- na razie nic nie wiem bo wizytę w związku z tymi wynikami mam dopiero za 3 tyg . Z tego co dziś wyczytałam to ten jeden wynik co mi za niski wyszedł to jest z krxepliwosci i było napisane, ze może prowadzić do zatoru i grozić poronieniem szczególnie w 2-3 trymestrze!!:( ale wiesz ja to tylko wyczytałam .... Moj gin z Polski juz nie chce się podjąć takiego ryzyka i leczyć mnie przez tel wiec jestem zdana na tych angielskich........ ! Zobaczymy co będzie. Tylko pozazdrościć Ci tak dobrych wyników :)

reklama
Lola- musisz być dobrej myśli i się oszczędzaj!!!!Są może jakieś nie wiem witaminy, albo inne preparaty, które by Ci tą krzepliwość poprawiły?!?!Ja mam nadzieję, że już wszystkie dotrwamy do szczęśliwego końca!!!!!

Do góry