reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Jeśli dzidzia już czuje nasze nastroje to musimy się ciągle uśmiechać. Ja od 2 dni mam banana na buzi ;) i zamierzam tak do następnej wizyty!

reklama
Ja dziś byłam na wizycie u specjalisty poloznika ale ogólnie nic się nie dowiedziałam , tylko zwykły wywiad i niestety nie udało mi się namowic lekarza na USG tak wiec muszę czekać jeszcze 9 dni:( za to dali mi moje wyniki krwi , które trochę mnie zmartwily bo o dziwo chyba wpadlam z niedoczynnosci tarczycy w nadczynnosc bo Tsh- 0,45 a Ft4 23 ( norma 9-22). Do tego mam za mało płytek krwi oraz białek s co wyczytałam , ze może grozić poronieniem szczególnie w 2/3 trymestrze!! Niestety nikt nic mi tu na temat moich wyników nie powiedział a wizytę mam dopiero za 3 tygodnie!

Lola to niekoniecznie nadczynność, przez duże dawki leków tsh obniża się, ja swego czasu miałam naprawdę niskie, niewiele ponad 0 a objawy niedoczynności - senność, sucha skóra, ciągłe zmęczenie. Może lekarz zmniejszy Ci dawkę, zalezy też jak się czujesz, ale z czasem Dzidzia będzie potrzebować coraz więcej i wtedy euthyrox się zwiększa. Mnie lekarz powiedział, że lepiej brać za dużo niż byłby niedobór bo organizm sobie to wyreguluje.
Mam nową dawkę na przemian 100/125. Pewnie teraz też obniży mi się tsh.

A u mnie niestety moje obawy się potwierdziły - brak akcji serca, dziecko się przestało rozwijać w 8t4d - czyli ok. dwa dni po poprzednim usg.... Jutro mam zabieg :(
Obecnie nie chce mi się nawet myśleć o kolejnej ciąży - to już druga z rzędu zakończona w ten sposób....tak więc w moim przypadku plamienia jednak miały znaczenie.
Życzę Wam wszystkim szczęśliwego zakończenia i udanych najbliższych 6 miesięcy. Zajrzę do Was w listopadzie. Dziękuję za słowa otuchy i podtrzymywanie mnie na duchu.

Xantina bardzo mi przykro... brak słów :( trzymaj się kochana i absolutnie nie poddawaj się, jestem pewna, że jeszcze Wam się uda :*

Xantina- Juz nawet nie wiem co pisac na takie wiadomosci:( strasznie wszystko przeżywam bo sama starałam się bardzo długo o dziecko i udało się tylko dzięki IVF i nie wyobrażam sobie żeby stracić ta ciążę . Bardzo , bardzo mi przykro z Twojego powodu. Trzymaj się i nie poddawaj.

Qwas- ja brałam ok 600 luteiny i ok 120 Duphastonu a lekarz kazał mi w zeszłym tyg odstawić luteine i jestem pełna obaw bo mam i tak niski progesteron wiec tez nie wiem czy to ok.

Ostatnia edycja:
Xantina - tak mi przykro :( bardzo Tobie współczuję. Nie poddawaj się proszę, tak jak pisze Alicja - jeszcze Wam się uda - zobaczysz. Moja znajoma miała 2 Aniołki a potem donosiła bez problemów trójkę wspaniałych dzieciaczków.

reklama
Xantina - przepraszam, ale nie wiem co napisać....
3maj się dzielnie!!! ściskam!

sylha - gratuluję równiaków!!!

Ostatnia edycja:
Do góry