reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Wiesz co ja jestem po INV, więc troszkę inaczej to liczę....ale tak w piątek miałam hmmm 14 dzień po zapłodnieniu 223, w poniedziałek 17dzień po zapłodnieniu 829,7, piszę dzień od zapłodnienia, bo DC to ciężko określić, bo stymulacja do inv wszystko przyspiesza i jak normalnie zawsze miałam owulkę 14, 15dc, tak teraz wyszło w 12dc...

reklama
To ciezko porownac faktycznie.Ja w 31 dniu cyklu mialam 123,80,to bylo w poniedzialek. W poprzedniej poronionej w 36 dc mialam 180... wiec teoretycznie teraz w 36 powinno byc wiecej....

Cykle ok 28 dniowe

Dziendoberek! Ja w 34 dc miałam bete 342, a w 36 dc 882. Z moich obserwacji wynika ze owulka mi sie przesunęła o tydzień i miałam ja ok. 22 dc

Miłego dzionka Kobietki ja byłam dzis na badaniach ale mam jakieś złe przeczucia że coś złego zaczyna się dziać jak wcześniej pisałam moje piersi nie bolą bardzo ale delikatnie tak teraz mam wrażenie że wcale nie bolą wyniki będą ok 14 .Shylha jakie leki bierzesz na podtrzymanie ?

Ulala nie martw sie na zapas. Mnie na początku (jeszcze przed terminem@) piersi bolały tak mocno ze nie mogłam spac. Teraz jest zdecydowanie lepiej. Bolą jedynie wtedy gdy mocniej je dotkne.

Jakie badania miałas robione rano?

Nanulika- beta się podwaja co 48H w tdy jest wszystko git- poziom początkowy nie ważny- u każdej jest inny, u mnie w przeliczeniu na DC to wyszło 26 i 29DC tak cykle zawsze miałam 29dc....
Ulala- odpoczywaj!!!!!Ja też miałam raz bardziej boloące raz mnie bolące piersi- na tym etapie to naprawdę ciężko wyczuć.
Ja mam luteinę i Dupka- tego mam jeszcze na 19dni- on się lepiej wchłania i lepiej spełnia swoje funkcję aniżeli luteina, tą mam do soboty.
Do niedzieli brałam 3x1 luteinę dopochwowo, dupka doustnie, od poniedziałku biorę 2x1 i luteina tak jak pisałam tylko do soboty.....gin mi powiedział, że przy takim przyroście nic bym już nie musiała, ale jakoś tak w razie W, bo za dużo już przeszłam, żeby teraz ryzykować. Choć dupek ma ten minus- poczytaj na ulotce- jest większe ryzyko jeżeli będzie chłopak, że będzie miał coś z cewką moczową, ale to może nie musi...

Jestem po wizycie i Usg :

W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy o średnicy 16,8 mm z obecnym wewnątrz płodem o wymiarach CRL2,7 mm co odpowiada 5 tygodniom i 6 dniom trwania ciąży .

zdjęcia usg posiadam ,co do śluzu to powiedział że jest to bardzo wczesna ciąża i mam uważać dużo leżeć dostałam L4 i duphaston 3x1 za tydzień mam pojawić się na usg czy widać serduszko i mam zrobić betę mocz i morfologię .Na razie według niego wszystko ok ale jak będzie tego nie wie nikt .

ale super:-) pochwal się zdjęciem fasolki:tak:

mialam dzis pobudke po 5 .... moja corka stwierdzila ze sie wyspala .... masakra

tez mam bb w telefonie

coś wiem o pobudkach o 5, hihi

Choć dupek ma ten minus- poczytaj na ulotce- jest większe ryzyko jeżeli będzie chłopak, że będzie miał coś z cewką moczową, ale to może nie musi...

ja też biorę dupka, a co chodzi z ta cewką? muszę poczytać, bo nic nie wiedziałam

Nanulika- witaj w grupie- mnie też już od tygodnia dokucza- podobno imbir pomaga, ale ja na niego nawet wejrzeć nie mogę!!!!!!!
Gosia- problem ze spodziectwem, czyli jakaś wada cewki moczowej u chłopców, ale gin powiedział sporadycznie i nie jest to jak już duży problem.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry