reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

A ja tam wole rodzić naturalnie, bo jak byłam na oddziale gdy urodziłam synka to widziałam jak dziewczyna po cesarce cierpiała a mnie nic nie bolałą. Byłam jak nowa narodzona, poród naturalny boli tylko wtedy gdy rodzisz, a nie ciągnie się tak jak cięcie!!! A swego syna rodziłam prawie 20 godzin:)

reklama
Matyjasowa a miałaś na wizycie robione USG?
Zastanawiam sie czy lek da mi jutro skierowanie na USG na cito, czy powie zeby się zapisać w 11tyg.

Dorcia- no to rzeczywiście szkoda, ale uważaj na siebie bardzo i masz rację dzidzia najważniejsza, nie wiem jak to ze świadczeniami jeżeli Ci umowa po prostu wygaśnie, wiem tylko, że jeżeli np. w UP będac w czasie pobierania zasiłku dla bezrobotnych urodzisz to załapiesz się na macierzyńskie. a w jakim markecie robisz to i tak się to po jednym kopycie- wszędzie żerowanie na ludziach

Nianiulka będzie ok. Trzeba mytśleć pozytywnie:-). Daj znać jutro jak bedziesz po wizycie:-p

pewnie że dam...
a co do pracy w markecie, ja na Twoim miejscu poszłabym na L4, nawet jeśli twoja lekatka będzie dopiero w kwietniu to może spróbuj gdzie indziej.,... tak jak ktoś tu pisał - pracodawca do końca tyg będzie musiał ci płacić - ważne to choćby ze względu na ubezpieczenie, nigdy nie wiadomo co się może przytrafić....

Ja uSG jutro na pewno będę mieć, bo mam je na każdej wizycie u mojej gin.... pewnie ledwie pęcherzyk będzie widać bo wcześnie jeszcze.... ale może jakaś kropeczka choćby w srodku:) byłoby cudnie!!!

U mnie w pracy nikt nie wie jeszcze, jedynie przyjaciółka. Rodzinie tez się nie chwaliłam. Jestem sparaliżowana strachem i jak sobie pomyslę, że rodzinka będzie nade mną "ciuciać" to wolę przeczekać w cisszy i spokoju. Tylko oczywiscie mąż wie i córcia, bo zawsze jej obiecywałam, że pierwsza się dowie.
Ja córkę rodziłam 7 godzin naturalnie i już zapomniałam jak to było. Ale gorzej od porodu znosiłam połóg. I to włąśnie głównie przez rodzinkę: teraz musisz zrobić to, potem tamto, teraz musisz wypić herbatę z mlekiem, potem chlebek koniecznie z białym serkiem. Fakt, młoda byłam (18lat), ale jak sobie przypomnę, to mam wrażenie ,że traktowali mnie jak jakąś niepełnosprawną ;-) Teraz mieszkamy sami, więc napewno będzie inaczej ;-)

ja usg mialam robione tydzien temu w szpitalu nawet dwa a moja gin nie chce robic zaczesto nastepne bede miec 26.03 juz sie nie moge doczekac
ja po cc na drugi dzien juz chodzilam nie powiem bolalo ale jakos nie narzekalam hehehe ")

reklama
Jestem po wizycie i Usg :

W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy o średnicy 16,8 mm z obecnym wewnątrz płodem o wymiarach CRL2,7 mm co odpowiada 5 tygodniom i 6 dniom trwania ciąży .

zdjęcia usg posiadam ,co do śluzu to powiedział że jest to bardzo wczesna ciąża i mam uważać dużo leżeć dostałam L4 i duphaston 3x1 za tydzień mam pojawić się na usg czy widać serduszko i mam zrobić betę mocz i morfologię .Na razie według niego wszystko ok ale jak będzie tego nie wie nikt .

Do góry