reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
jak to dobrze,że została nam pomidorowa z wczoraj.... taki leniuch mnie dzisiaj złapał!
siedzę głupio wpatrzona w neta - jedynie co to do nastawienia prania się zmobilizowałam:)
jutro o tej porze już będę po wizycie....
dziś zdradziłam się mojemu szefowi i mojej pracownicy jednej - na wszelki wypadek gdyby się jutro okazało że coś jest nie tak i muszę iść na L4.... Wiedzą o poprzedniej ciąży, o poronieniu.... szef aż mnie dzisiaj na kawę do starbucksa zabrał i kazał się niczym nie martwić....
ależ boję się tej wizyty jutro!!! brrrr....

Ja też trzymam kciuki co ja piszę Hanoos napewno się uda!!! Właśnie powiedziałam mężowi, a rodzinie dopiero powiem po trzecim mięsiącu ciąży. Doradzcie mi dziewczyny pracuje w markecie i toche się obawiam że stracę dziecko bo dżwigam nieraz cieżkie rzeczy a w pracy narazie nie chce się przyznawać bo mam do końca marca umowę i liczę na przedłużenie(choć to wątpliwę)Sama niewiem co robić???

hejka
nie mialam kiedy wczesniej napisac
bylam na wizycie narazie jest ok:) dostalam skierowanie na usg ale na 26.03 i na krew ito nasteopna wizyta 16.03 zanim skonczy mi sie l4 bede chciala przedluzyc:)
co do porodow ja mialam cc i meza ni bylo przy mnie .... teraz tez chce cc juz jestem pocieta wiec wole bez boli porodowych itp :)mam nadzieje ze sie uda cc
witam nowa mamuske i tzrymam kciuki bedzie dobrze

Dorcia- no trochę masz głupią sytuację, musisz naprawdę uważać w markecie na te ciężary, a jakie jest twoje szefostwo?!?!?!?Bo jest tak jęzeli twoja umowa jest dłuższa aniżeli miesiąc a jesteś już po 10tygodniu ciąży to pracodawca ma obowiązek przedłużyć Ci ją do porodu- potem świadczenia płaci ZUS. Jeżeli zaświadczenie o ciąży pokażesz mu przed 10 tygodniem to już zależy od jego dobrej woli, bo przepisowo nie ma obowiązki Ci jej przedłużać- w którym jesteś teraz tygodniu?!?!?!?Przelicz, czy go zaskoczysz przed końcem marca.
Matyjasowa- super, że wszystko OK, a powiedz mi masz dużą tą bliznę po CC???

nie nie jest duza i ledwo widoczna ... mialam tez endometrioze i tez usuwali mi wlansie zrosty takze dwa ciecia za mna ....:)
jakos chyba wole ta cc bo juz wiem co mnie czeka....
bo ja sie bardzo bolu boje i starszna panikara ze mnie hehehehe
jak ja doczekam do usg na 26.03 eheheh
ja bym chyba nie dziwgala w pracy i czekala a noz ci przedluzy umowe a jak nie to przejmie cie zus

reklama
Szefowstwo beznadzieja, wkońcu biedronka z tego słynie, tragedia tam pracować nikomu nie polecam nawet się nie łudzę żę mi przedłużą z powodu ciąży będe w 8 tygodniu ciąży pod koniec marca. W tym kraju tylko pod górkę:) Ale się tym nie martwię bo długo czekałm na dzidziusia. I on jest dla mnie najważniejszy szkoda tylko że moja doktorka przyjmię mnie dopiero 3 kwietnia, poszłabym na l4.

Do góry