reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie :-D Kolejną wizytę u gina mam na 18 kwietnia i nie mogę się już doczekać kiedy zobacze nasze odmienione już dzieciątko :-)

Ogólnie czuję w miarę ok, choć zdarzają się dni gdzie witam się z muszlą klozetową albo okropnie mdli bez wymiotów. Od początku ciąży mam strasznie bolące piersi i meeeega senność :szok:

A co do powiedzenia o ciąży rodzinie: na razie u nas wie tylko najbliższa rodzina czyli moi rodzice, teściowie, rodzeństwo i kilka najbliższych koleżanek. Chcemy już wszystkim oficjalnie powiedzieć po ukończeniu trzeciego miesiąca ;-)

reklama
Gosiagra to nieciekawie z tym omdleniem. Ja też bym się na Twoim miejscu przestraszyła, tym bardziej, że w domu masz małe dziecko. Tak swoją drogą to fajne imię wybrałaś dla córci ;) moja imienniczka.
Elzu spodziewałam się dużych kosztów. Szkoda, że takich rzeczy nie refunduja :(

Witam i ja wszystkie nowe listopadówki :-)

Ja ostatnio podczas wizyty u lekarza dostałam skierowanie na USG (niestety w mojej przychodni nie ma sprzętu). Lekarz mówił, żeby umówić się tak ok. 11 t.c. I dzwonię dzisiaj a tam są terminy na maj :szok: To dla mnie stanowczo za późno na USG. I tak będę musiała iść bez rejestracji i prosić lekarza, żeby mnie przyjął.

Mnie też ostatnio coraz częściej ciągnie na wymioty. Jeszcze nie miałam bliskich spotkań z kibelkiem ale jak tak dalej pójdzie to chyba się zapoznamy.

Zapomniałam Wam się pochwalić moim dzidziolem :-D Zdjęcie wykonane w 6 tygodniu :-)

Zdjęcie0228.jpgZdjęcie0229.jpg

Nikita -no troche juz mam,ale nie codziennie tylko jednego dnia wiecej, drugiego mniej, trzeciego w ogole i tak w kolko. Za 2 tyg ide do gina to na pewno powiem,ze sie tym martwie chociaz moj lekarz ogolny powiedzial,ze 50% kobiet plami i dopoki krwi nie ma to nie mam sie przejmowac,ale wkurza mnie ta gesta brazowawa wydzielina ,to kurze bialko,ale tez nie pojawia sie kazdego dnia tylko raz na jakis czas. Moze taka moja uroda :zawstydzona/y:

Nanulika - z tymi numerami to dobry pomysl,ale na pewno jeszcze nie teraz.. mu rodzilysmy w sierpniu,a podawalysmy numer dopiero w czerwcu :-)
Gosiagro - uwazaj na siebie! ja jeszcze w zyciu nie zemdlalam...
Martusia - piekna Fasolinka!!

Hej

ja wracam do swiata zywych :)

taycia - potwierdzam ze na drugie dziecko inaczej sie oczekuje niz na pierwsze ja z pierwszym szalalam od samego poczatku jak dziewczyny teraz przezywam inaczej

Ktoras z Was pisala o szczepieniach i ja tez potwierdzam ze warto szczepic prosty przyklad ja zaszczepilam na rota a wszyscy mi odradzali bo jak nie idzie do zlobka to nie warto ja jednak szczepilam na wszystko co bylo z platnych szczepionek i nie zaluje sasiadki corka 2-letnia tydzien w szpitalu na rota , wkolo wszyscy chorzy na rota a moja Julka nawet nie drgnie nic ja nie zlapalo i to juz 4-5 przypadek choroby

Witam nowe mamuski

co do watku zamknietego to mysle ze mozna go zrobic w maju teraz za wczesnie dochodza nowe osoby wiec zaczekajmy :)

Ja jutro ide na wizyte moze juz cos bedzie widac no i odrazu zobacze czy wszystko ok po tej mojej chorobie

Witam nowe mamusie i życzę spokojnych 7 jeszcze miesięcy :-)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!!1
Alicja- dzidzia śliczna a jak już duża!!!!Gratuluje!!!

Wszystkie te dziewczyny, które mają jakieś plamienia i upławy- mam nadzieję, że jak najszybciej Wam się to skończy!!!!!!!

pokrążylam po forum i i się dobiłam ile kobiet ląduje w szpitalu z zagrożeniem wczesnego porodu :( tak bardzo chciała bym uniknąć szpitala ,już w życiu dość się tam nasiedziałam CAŁA CIĄŻA TO WIELKA NIE WIADOMA I JAK PO PIERWSZEJ CIĄŻY MYŚLAŁAM ŻE TO PIĘKNY CZAS TERAZ CHCIAŁA BYM MIEĆ JUŻ DZIDZIE PRZY SOBIE teraz będzie dużo strachu i obaw sorki za capslocka

Sylha a jak ty się czujesz?

Ulala- dziękuje, czuję się o dziwo dobrze, ale też ostatnio dużo przebywam na świeżym powietrzu i od wczoraj nie mdli mnie póki co wcale- mam nadzieję, że moje maluszki mają się dobrze!!!!
A Tobie jak idzie?!?!?!

reklama
Na razie odpukać dobrze od wizyty do wizyty żyję normalnie już chodzę ale dużo poleguję oby do przodu bez problemów .Cieszę się że u was dobrze bo tak zawsze myślalam że po zabiegu to zagrożone te ciąże sa a jednak jak kobieta zdrowa to wszystko ok ja kiedyś jak sie leczylam też bralam to pod uwagę ale lekarz mi odradził przez moje poronienia powiedzial że to nic mi nie pomoże bo gwarancję mam taką samą jak naturalnie że też mogę poronić i machnęłam na leczenie ręką i wygrałam w totka bo tak to mój lekarz określił że u mnie z zajściem w ciąże jak z grą w totka więc warto grać:)

Do góry