reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

martussia2203 anula833 witajcie serdecznie
nikita1982 pewnie , ze odliczanie :)

qwas trzymam kciuki mocno, by krwawienie ustalo i zebus nie musiala jechac na pogotowie

ja dzis caly dzien mam paskudne bole podbrzusza, mysle, ze moj kaszel w tym nie pomaga :( no, ale nic za tydizen w czwartek rano bede wszystko wiedziec.

nanulinka dobry pomysl z info na zamknietym, ale moze jeszcze chwile poczekac z jego otwieraniem, az lepiej sie poznamy?

Ostatnia edycja:
reklama
Nanulika u nas na zamknietym lipcówek 2009 wymieniłyśmy się numerami i dziewczyny specjalnie do mnie do szpitala dzwoniły czy wszystko ok :-) strasznie to miłe było

Qwas Ty to bidulko masz przejścia, napewno wszystko będzie dobrze, odpoczywaj kochana, a jutro napewno będziesz się lepiej czuła. Twoja lekarka napewno ma rację, że to może byc z przekrwienia. Kciuki mocno zaciśnięte!

Anula i Martusia witam i gratuluję :-)

Hanoos gratuluję udanej wizty, sper , ze krwiaczek się ładnie wchłania, ale inaczej byc nie mogło! :-) I czekamy na zdjęcie :-)

Nikita my się zdecydowaliśmy na pobieranie krwi pępowinowej przy Tomku, a że jest duża zgodność dla rodzeństwa to teraz chyba już nie będziemy.

Dredka, Nikita co do szczepień to ja również szczepiłam pierwsze dziecko i przy drugim dziecku podejmę taką samą decyzję. Dodatkowo szczepiłam na rota i pneumo.

Cześć Dziewczynki :)

szkoda, że nie mogę częściej tu zaglądać, w ciągu dnia.

Pola trzymaj się Dziewczyno wszystko będzie dobrze.

Hanoos fajnie, że w końcu zajrzałaś :) cieszę się, że z dzidzią ok.

Witam MagdaP i anula !

Alicja fajna Twoja dzidzia :) już tak wyraźnie widać

Qwas wszystko będzie dobrze, nie ma wyjścia, musi być, trzymaj się !! &&

Mój mąż ostro czyta "W oczekiwaniu na dziecko" :D

Wczoraj wzięłam pierwszą globulkę i tak mnie szczypało, nie umiałam usnąć, ale dziś już lepiej, tak nie swędzi. Mam nadzieję, że szybko przejdzie bo już sama nie wiedziałam czy to od pochwy czy pęcherza, ale sikam normalnie raczej.
We wtorek normalna wizyta z usg. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Szkoda, że to dopiero po świętach bo w święta widzimy się z rodziną, chcemy powiedzieć o ciąży i chciałabym mieć pewność, że wszystko w porządku.

Co do szczepionek, to w sumie nie umiem sobie wyrobić jednoznacznego zdania. Dla dzieci chyba dobrze, że są. Sama zaszczepiłam się przeciw żółtaczce, ale w sumie tylko dlatego, że musiałam przed wycięciem znamienia. Ale jestem np. przeciw szczepionce przeciw grypie bo ludzie zbyt często mylą zwykłe przeziębienie z grypą, przeziębienia się nie uniknie a grypę taką naprawdę ma się bardzo rzadko albo wcale.

Nanulika u nas na zamknietym lipcówek 2009 wymieniłyśmy się numerami i dziewczyny specjalnie do mnie do szpitala dzwoniły czy wszystko ok :-) strasznie to miłe było

Qwas Ty to bidulko masz przejścia, napewno wszystko będzie dobrze, odpoczywaj kochana, a jutro napewno będziesz się lepiej czuła. Twoja lekarka napewno ma rację, że to może byc z przekrwienia. Kciuki mocno zaciśnięte!

Anula i Martusia witam i gratuluję :-)

Hanoos gratuluję udanej wizty, sper , ze krwiaczek się ładnie wchłania, ale inaczej byc nie mogło! :-) I czekamy na zdjęcie :-)

Nikita my się zdecydowaliśmy na pobieranie krwi pępowinowej przy Tomku, a że jest duża zgodność dla rodzeństwa to teraz chyba już nie będziemy.

Dredka, Nikita co do szczepień to ja również szczepiłam pierwsze dziecko i przy drugim dziecku podejmę taką samą decyzję. Dodatkowo szczepiłam na rota i pneumo.

Alicja a jak to kosztowo wygląda: krew i szczepienia? Nie wiem ile na to odłożyć.

Dziewczyny a czy Wy juz mówiłyście rodzinie o ciąży?? czy możecie to jeszcze ukryc?? u mnei już sie nie da:) Brzuszek już bardzo ładnie odstaje i wygladam teraz tak jak kolo 15 tyg. w pierwszej ciazy. Do Spodni swoich nie wchodze i musze nosic ciazówki albo takie na luznej gumce. Wczoraj jak mnie w pracy zobaczyli to kazdy "macał" moj brzuch czego szczerze mówiąc nie lubie. Jak jest z Wami??

Hej!

Szybko i zwiezle :
Qwas - Kochana, mocno Ci kibicuje! trzymaj sie! badz silna :*
Alicja - alez masz cudowne dzieciatko i jak pieknie i wyraznie je widac :-)
Hanoos - super,ze krwiak sie wchlania. Zobaczysz na nastepnej wizycie juz go nie bedzie :-D gratulacje z udanej wizyty!

Magda - moj brzuszek tez widac,wiec nie za bardzo go ukryje,chociaz w pracy niezauwazalny,bo nosze marynarke :-D u mnie wie najblizsza rodzina i przyjaciele :-) wystarczy!

Dreddka
- OBY BRZUCH PRZESTAL BOLEC!!!!

A u mnie znowu jakies lekko brazowawe uplawy... i takie ciemne bialko kurze jak przy owulacji... ktoras tak ma moze???

Magda ja już właściwie wszystkim mówię o ciąży. W pracy już wiedzą dawno bo jestem od początku na L4. U mnie brzuszka jeszcze nie widać :(
Taycia a jak dlugo znowu masz te uplawy?

Cześć dziewczyny,

ale miałam dzisiaj dzień
no.gif
od rana źle się czułam, potem zrobiło mi się słabo, ledwo doszłam do łóżka i musiałam na chwile przytomność stracić
shocked.gif
jak się ocknęłam to nie wiedziałam w ogóle gdzie jestem, po chwile zanotowałam ze Maja jest kolo mnie, wstałam i zaraz zwymiotowałam
no.gif
zadzwoniłam po J. żeby szybciej wrócił z pracy, bo nie miałam sił opiekować sie majusią, większość dnia spędziłam w łóżku, po południu coś zjadłam i znowu zwymiotowałam... mam nadzieje, ze to omdlenie było jednorazowe, bo przeraziłam się na maksa, sama z dzieckiem
no.gif
unhappy.gif

sorki, że tak o sobie tylko ale nie mam na nic siły...

Gratuluje wszystkich pięknie bijących serduszek i rączek i nózek, coraz większe te nasze dzieciaczki:-)
A i dziewczynom, które maja plamienia i upławy niech jak najszybciej przejdzie, trzymam kciuki!!!

Dreddka, ja osobiscie nie jestem przeciwko wszystkim szczepieniom (moja siostra jest) ona czyta jakies dziwne ksiazki i oglada filmiki na youtube, ja mysle, ze obie strony maja troche racji, dlatego zaszczepie na to co jest obowiazkowe, na dodatkowe chyba sie nie zdecyduje, ale mam jeszcze czas wiec sprawa jest do przemyslenia.

qwas, ja rowniez trzymam kciuki, odpoczywaj i daj znac jak sie czujesz.

martusia, no to masz termin na dzien niepodleglosci :) witam serdecznie i zycze nudnej ciazy :)

nikita, o krwi pempowinowej czytalam troche w pierwszej ciazy i stwierdzilam, ze jakbym miala bardzo duzo kasy to bym zainwestowala, ale nie stac mnie - a prawdopodobienstwo uzycia jej jest male - za to koszty bardzo duze. A troche w innym temacie, to jak rodzilam, to chcialam oddac lozysko dla studentow na badania.. ale byla niedziela i nie bylo nikogo kto sie tym zajmuje :)

anulka833, witam :) ciesze sie ze starania w koncu zaowocowaly!

Wesoła Kobietka, wow fajnie ze maz sam sie bierze za czytanie :) ja swojemu wysylalam linki do kalendarza ciazowego, ale w tej ciazy juz dalam spokoj :)

MagdaP3011, ja juz mowilam rodzinie i znajomym. Tez nie lubie macania i bardzo mnie denerwowalo w pierwszej ciazy jak znajoma z pracy zwracala sie do mnie per "mamusia".

reklama
Dziewczyny jak już utworzymy z zaufanych jakiś zamknięty wątek to można wtedy w jednym wątku spisać nry tel - w czerwcówkach to super działa, szczególnie teraz kiedy np dwie już urodziły, albo któraś została zatrzymana w szpitalu a reszta się martwi - łatwiej wtedy o jakieś wieści:)

bardzo dobry pomysł :)

qwas odpoczywaj i niczym się nie martw. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

I witam nowe mamuśki !

Ostatnia edycja:
Do góry