reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

No teraz mogę więcej popisać. I tak nie nadrobiłam wszystkiego :-/

Aniołkowamama
przykro mi bardzo :(

Nanulika dobrze, że wszystko ok. Fajnie, jak można od razu dostać się do lekarza i rozwiać wątpliwości. Współczuję naszym dziewczynom, które w UK nie mają z tym tak łatwo.
A widziałam Twoją fasolkę:) fajna hehe, ale dziwi mnie mimo wszystko, że wpisali Ci w zaświadcz. 6 tydz. I wiesz co mi na usg też wyskoczył 11 listopad na termin, ciekawe ile to się jeszcze pozmienia. Wzięłam dziś zaświadczenie o ciąży w razie czego (w pracy mogą być cięcia etatów) i położna wpisała mi 8 tydzień.

Nikita super, że dzidzia rośnie i serduszko bije :) ja nie słyszałam bicia, tylko widziałam, że bije.

Maria prywatnie, mój gin robi w ciąży wizyty co 2 tyg. On ma dość poważne podejście do ciąż, szczególnie gdy jest się po poronieniu. Kupa kasy pójdzie, ale co zrobić, zdrowie najważniejsze. Za wizytę z usg 100 zł :-/ do tego duphaston drogi, no i badania też płatne. Ale o ile dobrze dziś usłyszałam powiedział, że usg 3d, które będę miała w innym mieście, będzie za darmo i da mi właśnie skierowanie. Trochę mnie to dziwi bo normalnie to kosztuje tam chyba 200-250 zł.

Qwas
dalej wszystko będzie dobrze. Przypomniało mi się, że żona brata też miała torbiel zaraz na początku ciąży. Nie wiem czy coś brała na to, ale nie przypominam sobie.

Ostatnia edycja:
reklama
No moja gin zawsze powtarza - jak coś się dzieje to proszę dzwonić!!!
daje to poczucie bezpieczeństwa - nie powiem....

A co do wizyt? ja za 3 ostatnie zapłaciłam 50zł (z usg), a standardowo tam płaci się 150.... ale jak widać często wpisują "kontrola wyników" zamiast wizyta i płacę 50....

Nikita1982 Gratuluje dobrej wizyty - waga sie nie przejmuj - to albo woda, albo waga zepsuta i tyle ;-)

Lorata witaj!

Nanulinko - trzymam mocno kciuki by wszystko bylo w porzadku! Spokojnie bedzie dobrze! Dawaj znaki nam szybko co i jak.. Sciska cieplutko

Dziękuję Dreddka za słowa otuchy ;)

Dziewczyny wiecie jaki mój gin to dowcipniś, zresztą słynie chyba z tego, zapytałam go co powie na temat farbowania a on "Farbuj, przecież nie będziesz chodzić w odrostach" :D

Czy Wasi rodzice/ teście wiedzą już o ciąży? Ja się tak przymierzam by powiedzieć rodzicom, ale jakoś obawiam się, że moja mama wszystkim rozgada. A teściom chcemy powiedzieć w święta.

Dziewczyny wiecie jaki mój gin to dowcipniś, zresztą słynie chyba z tego, zapytałam go co powie na temat farbowania a on "Farbuj, przecież nie będziesz chodzić w odrostach" :D

Czy Wasi rodzice/ teście wiedzą już o ciąży? Ja się tak przymierzam by powiedzieć rodzicom, ale jakoś obawiam się, że moja mama wszystkim rozgada. A teściom chcemy powiedzieć w święta.

moi rodzice wiedzą a Mój S. nie ma już rodziców -ale pewnie wiedzą :))))
całe jego rodzeństwo jednak wie a jest ich oprócz niego czwórka:) 2 braci i 2 siostry:)

Byłam z wizytacją na forum luty , marzec , kwiecień w zdjęciach dzieci jej jakie kochane śliczności ach niech ten czas szybko leci ja też już chcę taka lalunię tulić

Wesoła Kobietko powiedz co ci szkodzi powiedzą wszystkim to niech powiedzą :) daj im się cieszyć ja mojej mamie powiedziałam od razu a teściom po pierwszej wizycie z usg jak będzie tak będzie i tak w rodzinie wszyscy sie dowiedzą :)

Ostatnia edycja:
rety, a ja nie mogę znaleźć sobie pozycji
na brzuchu to już absolutnie leżeć nie mogę (a do niedawna tylko tak zasypiałam), na boku też mi średnio wygodnie, siedzenie to w ogóle najgorsza pozycja i chyba najlepiej byłoby na plecach, ale raz, że nie umiem tak zasnąć, a dwa - gdzie wtedy trzymać laptopa hehe :)

taka się czuję ociężała, brzuch jakby napompowany i jakby mi na żebrach coś usiadło ...
a do tego chyba zaczęły się zaparcia, już ze 2 dni nie byłam w kibelku ...

czekam jeszcze na przepis na życie i idę spać ...

mi się tam jakoś specjalnie nie spieszy, niech sobie czas lecie, w lecie to może nawet powoli,
tylko żebym się wreszcie dobrze czuła, tak żeby się dało normalnie funkcjonować ...

reklama
ja mam patent 5 śliwek suszonych dziennie i zaparć nie ma ale jak więcej zjem to za bardzo znowu więc ostrożnie natomiast wzdęcia mam straszne :( a co z lapikiem ja mam fajna podstawke na allegro kupiłam i stoliczek może słuzyc na laptopa jak i na jedzonko:) ma rególowany pochył więc i książkę można postawić i czytać bardzo wygodnie polecam ok 100 zł chyba płaciłam o takie coś 2209353638.jpg

a co do seriali i programów nadrobiłam wszystkie :) dzieki koleżance z forum :) tvnplayer polecam dla tych leżących zawsze coś dla siebie znajdą do obejżenia tymbardziej jak w sypialni nie ma tv

Ostatnia edycja:
Do góry