reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

qwas, jak to sama recepta to 20f? Jak bylam w ciazy w Anglii to mialam wszystkie recepty (i wypisane leki oczywiscie) za darmo.
Odpoczywaj jak najwicej, trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze.

nanulika, bedzie dobrze! Trzymam kciuki!! Daj znac.

Mnie choroba nie odpuszcza, dzis doszedl kaszel :(

Tak jak pisałam - wszystko gra! ale kurcze! jak ja się wystraszyłam dziś!!!
Kuruj się Elzu! mnie eż kaszel męczył dobre 10 dni! Ten syrop *spam* nawet w miarę łagodził....

Nikita1982 Gratuluje dobrej wizyty - waga sie nie przejmuj - to albo woda, albo waga zepsuta i tyle ;-)

Lorata witaj!

Nanulinko - trzymam mocno kciuki by wszystko bylo w porzadku! Spokojnie bedzie dobrze! Dawaj znaki nam szybko co i jak.. Sciska cieplutko

Dreddko! dziękuję - jak widzisz na szczęście to był tylko jakiś fałszywy alarm!!! ale sama wiesz,że niełatwo o panikę jak raz się już straciło aleństwo....

Co się dzieje jedna za drugą plami , krwawi :( martwi mnie to bardzo jakieś fatum nanulika bedzie dobrze brązowawe to nie katastrofa czystej krwi nie ma więc nie panikuj spokojnie musisz zwolnić tempo i będzie ok dużo leżeć wypoczywać . Daj znać jak wrócisz od lekarza .

dzięki ulala! Tempo mam spokojne, przecież w domu na L4 siedzę:) jedyna atrakcja to jazda wczoraj (dzisiejszą odwołałam).... Nic no, mam nadzieję,ze już nie będzie takich akcji bo psują nerwy jak cholera!

Ja was opuszczam dziewczyny :(

Nam sie nie udało, ale trzymam kciuki, żeby wasze ciąże skończyły sie szczęśliwie w listopadzie

Beta spada :(
Widocznie to krwawienie tydz temu to było poronienie. A może jeszcze nie i duphaston podtrzymuje martwą ciąże?

1,5 roku prób, badań, modlitw i znowu los z nas zadrwił :no:
bede trzymać za was kciuki a teraz idę wypłakać swój ból ;(

Tak bardzo mi przykro aniołkowa mamo.... :( tulę....

Nanulika u Ciebie to nie było krwawienie poszłas pod prysznic i zobaczyłas jakis upław brązowawy który Ciebie bardzo wystraszył było to jednorazowe i bardzo dobrze żę wszystko ok :)

tak, to nie było krwawienie... upław o kolorze kawy z mlekiem z kawałkami bordowej krwi.... cóż! wystraszył!
Potem przed wizytą 3 razy sikałam i czysto było, w gabinecie też czysto - biały śluz....

Cześć Kochane, ja tylko na chwilę wpadłam napisać, że już po wizycie i wszystko ok, wyniki w porządku, serduszko bije :) Dzidzi ma 11,6 mm i wiek z usg a terminem ostatniej @ różni się 2 dni. Za 2 tyg. mam następną i wtedy dostanę skierowanie na usg 3D. Idę jeść bo jestem mega głodna!!!

Gratulacje - moja dzidźka ciut mniejsza ale rośnie! wkleję zdjecie w odpowiednim wątku:)

Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI dziewczyny!!!!

reklama
heh kolega przwiozl mu leki a farmaceuta wmowil mu ze zaplacone (gdzie nie placilismy) i zamiast 40 funtow 'doplacil' tylko 8 funtow :) przy naszym braku kasy to cuda jakies :)

ale straszycie normalnie aż mnie spina i doszukuję się różnych dolegliwości czy brzuch mnie nie boli a może mi się spina juz wszystko powoli czuję a to czy piersi jeszcze czuje a z tym to od początku mam problem i już się boję za tydzień mam wizytę co wtedy się dowiem zwariuj ę chyba do 3 ale tak to jest jak się jest po stracie ciąży my chyba do 40 tyg będziemy panikować pomimo iż powoli spada to największe zagrożenie czytałam że od momentu kiedy serduszko bije to tylko 3% poronień się zdarza no ale wszystko się zdaża i nie wiemy na którą trafi nawet w tych ostatnich tyg tragedie sie pojawiają i tak coś mi się zdaje że ta ciąża strasznie będzie taka nerwowa kiedy ja wyprawkę zrobię jak tak będę bała się całej ciąży .

heh kolega przwiozl mu leki a farmaceuta wmowil mu ze zaplacone (gdzie nie placilismy) i zamiast 40 funtow 'doplacil' tylko 8 funtow :) przy naszym braku kasy to cuda jakies :)
Z tego co mi się wydaje to tutaj każda recepta kosztuje 8£. a chyba od 12 tyg faktycznie są leki za darmo i bierze się kwity na wizycie u midwife
Byłam dziś na Early pregnancy unit ale powiedzieli mi ze przyjmują miedzy godz 8 a 11 a potem to tylko na emergency. Tak wiec dałam sobie spokój i jutro rano spróbuje. Mam nadzieje , ze zrobią mi to USG. A ty teraz byłaś w tej klinice co poprzednio ale u innego gin czy wogole klinike zmienilas?

Sylha- jak Twoja wizyta?

Ostatnia edycja:
Nanulika -termin porodu zazwyczaj liczą od OM to nawet by mi się zgadzało teraz te 6 tyg tak patrzyłam na moje zdjęcia i na twoje porównywałam wielkości pęcherzyka i dzidzi i w 6 tyg miałam coś podobnie a w 7t4d miałam już 12,7 mm dzidzię a do tego zobaczyłam opis zdjęć na usg i zgłupiałam :) ale najważniejsze że strach miał tylko wielkie oczy i nic po za tym to na jakiś czas jesteś spokojna :) powinno dawać się kobietą w ciąży specjqalny przyżą to słuchania serduszka dzidzi wtedy było by super nas bierząco byśmy były .

Nanulika mam taki pomysł żeby załozy ć specjalny wątek terminy wizyt niemusiała bys ciągle wpisywać nowych tylko jeden raz i byś edytowała dodawała nowe usuwała stare bo przez tą listę to ciężko będzie wrócić do wizyt dziewczyn i zdjęć i fajnie gdybyśmy nie komentowa ły w wizytach tylko na ogólnym czasem chce się co s odnależć i ciężko tam już się robi .

Sylha - jak się mają bliżniaczki ???

HANOOS - ŻYJESZ ?????????

Ostatnia edycja:
Nanulika -termin porodu zazwyczaj liczą od OM to nawet by mi się zgadzało teraz te 6 tyg tak patrzyłam na moje zdjęcia i na twoje porównywałam wielkości pęcherzyka i dzidzi i w 6 tyg miałam coś podobnie a w 7t4d miałam już 12,7 mm dzidzię a do tego zobaczyłam opis zdjęć na usg i zgłupiałam :) ale najważniejsze że strach miał tylko wielkie oczy i nic po za tym to na jakiś czas jesteś spokojna :) powinno dawać się kobietą w ciąży specjqalny przyżą to słuchania serduszka dzidzi wtedy było by super nas bierząco byśmy były .

Nanulika mam taki pomysł żeby załozy ć specjalny wątek terminy wizyt niemusiała bys ciągle wpisywać nowych tylko jeden raz i byś edytowała dodawała nowe usuwała stare bo przez tą listę to ciężko będzie wrócić do wizyt dziewczyn i zdjęć i fajnie gdybyśmy nie komentowa ły w wizytach tylko na ogólnym czasem chce się co s odnależć i ciężko tam już się robi .

Sylha - jak się mają bliżniaczki ???

HANOOS - ŻYJESZ ?????????

Ulala dobry pomysł - wątek założony.
Proszę wysztkie o przeczytanie zasad, są w nowym wątku w pierwszym poście.

Dziewczyny wszystkie komentarze dotyczące wizyt czy terminarzy jak i listy terminu porodu tylko tutaj lub na PW nie zaśmiecajmy sobie cennych uwag z wizyt i zdjęć komentarzami ,gratulacje również tu będzie czysto i przejrzyście z góry dziękuje .

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kochane, ja tylko na chwilę wpadłam napisać, że już po wizycie i wszystko ok, wyniki w porządku, serduszko bije :) Dzidzi ma 11,6 mm i wiek z usg a terminem ostatniej @ różni się 2 dni. Za 2 tyg. mam następną i wtedy dostanę skierowanie na usg 3D. Idę jeść bo jestem mega głodna!!!

Kobietka a Ty chodzisz na kase chorych czy prywatnie? Gratulacje

Ostatnia edycja:
Do góry