reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witaj Zilla ja bym na twoim miejscu poszła na usg jeszcze raz bo do 16 .04 to bym na pewno zwariowała każda ciąża przebiega inaczej w 6 tyg tu akurat u nas bez zarodka chyba żadnej nie ma w 4-5 tc były twoja ciąża może być młodsza dlatego nie widać jeszcze zarodka .U mnie w 5t5d widział lekaż zarodek a na innym usg na drugi dzień nie widzieli tak że zależy to od sprzętu . A potem w7 nie widzieli serduszka a dwa dni potem juz było i też na innym tak żę z góry nie zakładaj złego . :)Aha i przy plamieniach ja zazywałam dupka 3x1 i nawet teraz tak mam zalecone .

Nanulika jak tam zbierasz sie od Pon do pracy ? czy jeszcze się kurujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Uff dzis nie szalejecie tak z pisaniem :) Ja jeszcze w pracy, ale juz nie dlugo, bo tak pieknie jest na zewnatrz.

Zilla -moze bardzo wczesna ciaza to byla? Ale jesli sie tak stresujesz moze pojdz na USG wczesniej, mniej nerwow bedziesz miala, a jak wiadomo mama spokojna jest lepsza dla fasolki :) Ja tez troszeczke sie zastanawiam, bo na poprzedniej wizycie byl tylko pecherzyk (za wczesnie bylo), a nastepna dopiero 12 .04, ale jakos dam rade, bo i tak nic nie moglabym zrobic - gdyby to byla ciaza bez zarodka, wiec potulnie czekam :)

Ostatnia edycja:
Witaj Zilla ja bym na twoim miejscu poszła na usg jeszcze raz bo do 16 .04 to bym na pewno zwariowała każda ciąża przebiega inaczej w 6 tyg tu akurat u nas bez zarodka chyba żadnej nie ma w 4-5 tc były twoja ciąża może być młodsza dlatego nie widać jeszcze zarodka .U mnie w 5t5d widział lekaż zarodek a na innym usg na drugi dzień nie widzieli tak że zależy to od sprzętu . A potem w7 nie widzieli serduszka a dwa dni potem juz było i też na innym tak żę z góry nie zakładaj złego . :)Aha i przy plamieniach ja zazywałam dupka 3x1 i nawet teraz tak mam zalecone .

Nanulika jak tam zbierasz sie od Pon do pracy ? czy jeszcze się kurujesz?

ulala w pon ide do mojej gin po L4. Jak sie dowiedziała,że mam do dzisiaj to kazała w pon przyjść po kolejne. Stwierdziła,że teraz na początku powinnam odpuśćić pracę i skupiska ludzi, szczególnie że jestem przeziębiona.... no i pogoda przeziębieniom sprzyja...

Ja na razie się trzymam choć pierwszy zachorował mąż więc zamienili się z synem żeby mnie nie zarazić ale to nie dało wiele bo syn też się rozchorował miał wysoka temp i musiałam mieć go pod kontrolą ale na całe szczęście nic mi na razie nie jest mam nadzieję być zdrowa jak ryba bo zawsze na początku chorowałam a tym razem wszystko jest inaczej :) już bym chciała żeby był 3.04 może po tej wizycie będę spokojniejsza miną wszystkie terminy poronień .Niech ten czas leci szybko .

Hej dziewczyny ! tak rzadko tu bywam bo po prostu nie mogę nawet wytrzymać kilka chwil przed kompem. Teraz jest troszkę lepiej :) A tak to cały czas mnie mdli na zmianę z sennością i bólem głowy..
Też myślałam o tym teście na płeć ale stwierdziliśmy że nie ma sensu wydawać kasy i poczekamy do usg połówkowego :-)
Fajnie że coraz więcej wątków w naszym listopadzie :) Rozkręcamy się powoli :-D
Trzymajcie się ! Mam nadzieję że czujecie się trochę lepiej niż jaaaaa!!!

Zilla- witaj :-), u mnie też w 5t4d gin widział tylko pęcherzyki i kazał się nie martwić- OBY!!!!We wtorek idę na kolejną kontrolę i mam nadzieję, że usłyszę serduszka czego i Tobie życzę, ale do 16 bym nie wytrzymała:sorry:.

Mam koleżankę której gin już w 14tc potwierdził płeć, bo mały się tak ładnie "wystawił":-):-D

A ja dzisiaj kiepsko się czuję :dry: w nocy spać nie mogłam i co godzinę się budziłam i tak aż do 7 rano. W południe umyłam okna bo tylko to mi zostało i drzemka od 15 do teraz :-)

Z tym testem na płeć to fajna sprawa ale mam nadzieje, że będę cierpliwa i wytrwam do badania połówkowego :-D

reklama
Witam Dziewczyny wieczorową porą :)

mnie mdłości nie opuszczają, obudziłam się i już mi było niedobrze, przez to nie umiem jeść a żołądek buntuje się, czuję głód a jeść nie idzie i tak w kółko :-/ ale jakoś dałam dziś radę w pracy (cały dzień na biszkoptach). Jutro idę na resztę badań. Zastanawiam się, czy zrobi mi znów usg po 1,5 tyg., uspokoiłabym się.

Nie miałam pojęcia o testach na płeć, ale poczekamy do usg, kiedy już można będzie określić. Jak to często bywa z kobietami fajnie byłoby jakby była dziewczynka, mąż oczywiście za chłopcem ;p W rodzinie męża sami faceci, więc nie wiem czy jest szansa na dziewczynkę, ale przydałaby się hehe bo mąż ma samych kuzynów, brata, który też ma syna, mój brat też ma syna. A czy chłopiec, czy dziewczynka to okaże się :D

Do góry