reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
dziewczyny, czy którąś z was boli jeszcze brzuch?mnie dziś boli całe popołudnie :( już odchodzę od zmysłów ...
mnie pobolewa co jakis czas. chwilami tak ze musze usiasc tak ciagnie strasznie, dół brzucha, w pachwinach. a czasem zakłuje - tego najbardziej nie lubie:baffled: czasem z lewej , czasem z prawej, czasem tak bardzo nisko. ale nie mam tak ze cały czas czuje ból

ta temperatura to może nie stan podgorączkowy a stan ciążowy ma wyższą temp dziewczyny które w ostatnim czasie prowadziły kalendarzyki coś powiedzą ja pamiętam że przy 1 ciązy mierzyłam i własnie i w ciązy jak byłam to miałam ponad 37 teraz nie mierzyłam to nawet nie wiem .

Sylha- nie szalej tak , ja na twoim miejscu zwolniła bym ten tryb bo wiesz jak było ciężko o te dzidzie zawalczyć uważaj na siebie potem jak urodzisz będziesz szaleć do woli .Ty też bierzesz zastrzyki takie jak Lola ?

Dreddka i nikita ja też miewam migreny, zwykle przy @, często dzień przed, wtedy wiem, że @ już tuż tuż. Jest mi wtedy niedobrze, zdarzyło mi się ze 2-3 razy zwymiotować, jak mnie dopadnie od rana to w pracy ledwo funkcjonuję :-/ ale póki co brałam tylko zwykłe tabletki przeciwbólowe albo solpadeine.

Lola ja mimo wszystko sceptycznie podchodzę do tych zastrzyków, na ulotce pisze, że nie było odpowiednio kontrolowanych badań na kobietach w ciąży i "może być stosowany jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności". Dlatego martwię się, czy to jest jakiś eksperyment ze strony ginekologów ? :-/ Czytałam w necie, że kobiety brały takie zastrzyki do końca ciąży!! tego to już w ogóle sobie nie wyobrażam i jeżeli już muszę to mam nadzieję, że max do 3 m-ca. Sprawdzę ten progesteron i jak będzie wysoki to jestem nawet w stanie to odstawić.

hej dziewczyny, gratulujé bijácych serduszek :)
mnie bardzo méczá bóle na dole brzucha i bolesne zaparcia :/ mieszkam w Londynie i nie mam dostépu do luteiny a bardzo bym chciala brac. wizyté w mojej przychodni mam dopiero 27 marca (lekarz ogólny) a do prywatnego ginekologa na usg idziemy okolo 6 tygdnia.
tu ciáza jest uznawana dopiero od 3 miesiáca i strasznie sié martwié tymi bólami puki co. piersi bolá bardzo ale mdlosci nie mam. zle sypiam za to i mam masé snów gdzie wczesniej nie miewalam i w ciágu dnia mam lekkie bole glowy.

odliczam kazdy dzien do usg ...

Nikita- tak jak Ulala pisze- ta tempka to tempka ciążowa :-), która będzie Ci się utrzymywać tak do 12 tygodnia :-), większości z nas teraz ma ponad 37stopni- uzależnione jest to również od naszej podstawowej temperatury.

Ulala- niestety, ale ja na spokojnie tylko podziwiałam wyczyny rajdowców, choć pewnie, że by się poszalało, ale nie teraz. A zastrzyków nie biorę, bo mam progesteron w normie i biorę jedynie dupka 2x1, ale wczoraj już zaczęłam ostatni listek i koniec

No a myśmy właśnie wrócili z grillowania :-), ja prowadziłam więc mnie nie zmuliło, ale, że nie miałam ochoty na przepyszny sernik kuzynki (co normalnie uwielbiam serniki obojętnie pod jaką postacią) to tak zajrzeli na mnie dziwnie, ale mnie już na sam widok zmuliło:baffled:

Ostatnia edycja:
U nas tez grill dzisiaj byl.... obzarlam sie jak bak! Teraz ogladamy Lejdis i spac..... ja chyba zaraz zaraz uciekne w poduche bo oczy kleja sie na maxa... dobrej nocy!:)

My tez dziś spędziliśmy dzień na świeżym powietrzu. Było przecudownie wiosennie :)
A wieczorem bylismy na imprezie urodzinowej u szwagra. Muszę przyznać ze poranki znoszę lepiej niż wieczory. Porannych mdłości prawie wcale nie miewam za to wieczorami czuje sie fatalnie. Mam nadzieje ze wkrótce znajdę sposób aby je opanować.
Dobranoc!

reklama
qwas- ja tez mieszkam w Londynie i wczoraj byłam u polskiego ginekologa na USG na prywatnej wizycie . Na greenwich babka ma super sprzęt ale jest wiele innych klinik. Polski gin na pewno Ci cos zapisze.
Wesoła Kobietka- wiesz ja z reguły nie czytam skutków ubocznych itp na ulotce a nawet na Paracetamol czy witaminach jak przeczytasz to sie odechciewa brać tak naprawdę :))))
A czy on podał przyczynę dla której masz brać ? Mi powiedział, ze nie musze to moja decyzja ale żebym w razie czego sobie nie pluła , ze nie brałam . Ja mu ufam w 100% i czytałam wiele dobrych opini na temat tych zastrzyków ale oczywiście to Twoja decyzja :)

Do góry