reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Wesoła Kobietka - tak ja biorę Clexane codziennie w brzuch i tak niby do 10-11 tyg ciazy. Nienawidzę tych zastrzyków ale czego nie robi sie dla dzidzi a one po nich macica jest bardziej ukrwiona i zapobiegają poronieniom. Zrób sobie koniecznie ten progesteron.
Dziewczyny ja jestem po in vitro i chodziłam do super specjalisty od nieplodnosci i poronien itd.  On kazal mi od samego poczatku badać progesteron i na podstawie wyniku dobiera mi dawkę luteiny i Duphastonu . 2 lata temu byłam w naturalnej ciazy i cały czas bolal mnie brzuch i klulo mnie w macicy . Niestety poronilam bo wtedy żaden zwykły lekarz nie raczył mi powiedzieć żebym zbadała progesteron i żebym cos brała .  A właśnie niedobór progesteronu tak sie objawia bolami, kluciem i plamieniem. Ja bym nie miała szansy donosić tej ciaze bez tych tabletek . Bo luteina i duphaston to nic innego jak progesteron.  

reklama
Ja o tym Clexane pierwszę słyszę i trochę się wczoraj tym przestraszyłam, ale jak to nie zaszkodzi, tylko zapobiega poronieniom to będę stosować. Dziś zaaplikuję sobie pierwszą dawkę, a duphaston dostałam 2 razy dziennie po 2 tabletki. Teraz mam zrobić badania na morfologię, mocz, toxo, cukier, kiłę. I jako hipochondryczka będę się bać wyników heh :-/

Co do słodkiego to teraz mnie właśnie też za bardzo nie ciągnie, dziś tylko na tego pączka mnie naszło. Wcześniej to pochłaniałam słodkie. Często sama nie wiem na co miałabym ochotę, ale czuję, że powinnam coś zjeść.

Dzien dobry :) mi mdlosci mijaja jak cos sobie zjem. Brzuch mnie juz nie boli.A dzis zrobilam sobie barszczyk czerwony i nawet nie chce mowic ile go wypilam :-) i dalej mam smaka na niego. Naa slodycze nie mam smaka w ogole. Wzielam sie rano za porzadki i teraz tez musze sie polozyc bo padam ze zmeczenia.

Betka wczoraj wyszla ponad 5300 (nie pamietam dokladnie:)

Znaczy ze rosnie prawidlowo,uff....

Wiecej nie robie-teraz wizyta w srode:)

Zmykam na grilla,wasze posty ponadrabiam chyba po powrocie do domu:) pozdrowionka prawdziwie wiosenne! :)

Sylha!!

ALe super! Gratuluje blizniakow:))))))

Ostatnia edycja:
dziewczyny, czy którąś z was boli jeszcze brzuch?
mnie dziś boli całe popołudnie :( już odchodzę od zmysłów ...

mnie nie boli ale w sumie cały czas czuję brzuch - coś jak bąbelki - jak ruchy w zaawansowanej ciąży - coś jak ból jajników - ciężko to zlokalizować - nie martw się na zapas - wypoczywaj dużo, nie przemęczaj się...

Ale piękna pogoda u nas - już nie moge doczkac się l4 - od 1 maja zamierzam iść:tak: i będę wypoczywać!!!!

Pogoda śliczna!!!!!!myśmy już byli na dawnym poligonie na quadach- no ja już tylko jako widz, ale się działo, oj działo:-D, no i za chwilę mykamy do kuzyna na otwarcie sezonu grillowego:-p, byle w aucie wytrzymam, bo coś ostatnio nawet krótka przejażdżka mnie strasznie mdli.....

Mnie brzuch zaczął boleć jeszcze przed spodziewaną @ i pobolał może z tydzień i koniec. Jedyne co wiem, że mam wysoko osadzoną macicę przez co prawie nic nie było widać sondą dopochwową.

Ostatnia edycja:
Hejo ! Ale dziś pięknie :) Trochę posiedzieliśmy sobie z mężem na ogródku a później niestety musiałam odwiedzić uczelnie !! :wściekła/y: Całe szczęście w tym semestrze już koniec obrona i będę miała czas na dziecko :D

Dzisiaj mnie odrzuciło od kawy którą kocham. Nie sądziłam że akurat od niej mnie odrzuci, ale może to i lepiej :)

Hej mamusie. Uff jakoś udało mi sie nadrobić te wszystkie dobre wiadomości. Gratuluję wszystkich bijących serduszek, a sylha podwojnego szczęścia. Ja niestety muszę czekać jeszcze 10 dni, mam nadzieję, że nie zwariuję. U nas też miałabyć piękna pogoda, ale coś słonka nie ma :( a od 7 rano głowa mnie boli. Czy któraś z Was ma problemy z migrenami? Ja nie wiem jak mam sobie z tym poradzić.

reklama
Nikita1982 bardzo dobrze cie rozumiem. Ja miewam paskudne migreny- to byl pierwszy objaw poprzedniej ciazy - zdazylo mi sie z bolu wymiotowac raz, raz prawie zemdlalam. Lekarz mi pozowlil na paracetamol, w zadnym przypadku ibuprofen czy aspiryna i powiedzial, ze lepiej bym brala czasami niz zebym plakala z bolu. Teraz tylko raz mialam paskudny bol glowy -wzielam paracetamol i przespalam go.

Do góry