reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ulala- tak dwujajowe, ja miałam podane 2 zarodki, bo to zwiększa szanse, tyle się wcześniej naczytałam o nie udanych próbach INV, że postanowiliśmy zaryzykować, A CO.:-D:-D. Poza tym moja mama jest bliźniaczką (dwujajową) i u nas w rodzinie każdy obstawiał, że bliźniaki na mnie padną- więc nawet nie podpadnie :-).
Jak zareagowałm na wiadomość: zdenerwowałam się jak gin nie umiał znaleźć drugiego i oznajmij, że jest tylko jeden- kazałam mu szukać dalej:-D:szok:, zmienił z USG dopochwowego na uSG na brzuch no i od razu było widać :-), okazało się, że mam wysoko osadzoną macicę. Powiedziałam mu, że moja kobieca intuicja ostatnio ciągle mi dobrze podpowiada to się śmiał, że ja mu tu z intuicją jak się drugi już znalazł ibetka wysoka :-), No, ale przyszły tatuś w szoku, oniemiał, aż się położna wystraszyła, że na zawał zejdzie:-D

Sylha smiac mi sie zachcialo , ze tak zareagowalas. Powiem ci cos szczerze i teraz to sie sama z siebie smieje bo wyobraz sobie , ze mysmy z mezem zupelnie zapomnieli powiedziec pani ginekolog , ze byly 2 zarodki podane i malo tego zupelnie mi to wylecialo z glowy nawet na badaniu bo bylam w takim szoku , ze wogole jest jeden i jest ok. Na koniec przy wyjsciu przypomnielismy sobie i jej to powiedzielismy a ona mowi , ze niby cos tam wlasnie dziwnego bylo ale nie jest pewna i ze o ile wogole jest to jest mniejsze i moze sie wchlonac a moze na nastepnej wizycie bedzie:))) Powiem ci , ze moze gdybym zareagowala jak Ty i bym wogole jej powiedziala , ze taka szansa jest to moze by dokladniej sie przyjrzala:)
Ja tez na kolejna wizyte chce isc jakos przed Swietami wiec moze znowu bedziemy miec ta sama date- oby znowu szczesliwa:)

reklama
Lola- ja 27 marca.......i oby było OK, bo ty masz tą dzidzię dużą, u mnie też jest różnica w wielkości pęcherzyków, a pamiętasz jak Zgredzik pisała, że u niej też jedno większe, drugie mniejsze, ale potem nadrobiło?!?!?Lola- no chyba padnę jak u ciebie też tak będzie!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

hehe, no może listopad będzie miesiącem bliźniaków :)

ja już się dużo lepiej czuję
zadziwia mnie tylko jak przy mdłościach można mieć tak wilczy apetyt jak ja
z jednej strony mi niedobrze na myśl o jedzeniu, z drugiej jestem tak głodna, że zajadam się jak nienormalna, aż mi mąż przestał w mdłości wierzyć :)

faktycznie ciąża to stan odmienny, hehe :-D

Widzę, że dzisiaj same pozytywne wiadomosci :-) super, gratuluję wszystkich udanych wizyt, bijących serduszek i podwójne gratulacje dla Sylha! :-) a ja dzisiaj padam, idę do łóżeczka poczytać, ale pewnie po jednej stronie zasnę. Milusich snów :-)

Witam ;-) U mnie zaczęło sie z mdłosćiami na maxa.. W nocy o drugiej mnie obudziły i męczyłam się całą noc... bleee zaraz wstaję i idę do miasta poimbir, czy coś do apteki, bo czuję, że to dopiero początek. Z Martyną w ciązy miałam mdłości i wymiotowałam do piątego miesiąca..

sunovia, ja włąśnie jak mnie tak pobolewa, to się zaraz kładę. Całą noc mnie nie boli, a rano jak wstane to zacyna pobolewać. Właśnie zaczęłam brać magnez, bo w ogóle bardzo częto mam niedobory magnezu i skurcze gdzie popadnie, więc mam nadzieję, że to to...
Magnez z wit B6 i no-spa pomagają w takich dolegliwościach no-spa hamuje skurcze a nie tylko ból a jeśli powstrzymuje skurcze to zapobiega ewentualnym poronieniom ja bym zażyła

Lola przy następnej wizycie przyglądaj się dwie znajome mialy po dwa zarodki podane ale potem u obu po jednym wchłoneły się i urodziły po jednym synusiu celowo podają więcej bo często tak się zdaża aczkolwiek dużo jest bliżniaków trojaczków :) Jak ja sobie przypomnę jaka gruba byłam z jednym w ciąży to sobie nie mogę siebie wyobrazić z bliżniakamin :) o czym ja mówię ja jednego donosić nie mogę a co dopiero dwoje ale w was nadzieja że jesteście mocne miałyście tylko problem z zajściem w ciążę a poronien żadnych więc wierzę żę będzie u was wszystko dobrze :)

Miłego dzionka :) taka ładna pogoda a ja muszę leżeć mam nadzieję że już niedługo pozwoli mi wstawać .

Ostatnia edycja:
witam sie ....
nie mam sily ani checi pisac ostatnio jestem poprostu nie do zycia .... jakies doly mam ... bylam wczroaj u lekarza dostalam dalej l4 i ciaza rosnie wyniki dobre:)
sylha gratulacje blizniakow:) super
nie doczytam wszystkiego .... ktos jeszcze spodziewa sie blizniat ???

własnie apropo mdlosci jak sobie z nimi radzicie???

reklama
Witajcie wszystkie!!:) ale tu sie działo, czytam i czytam i nie wiem co juz od poczatku miałam napisac;)
Sylha gratuluje, sama jestem z blizniaczek i pewnie mnie to ominie ale ty masz szczescie podwójne:-)pozostałym mamuska gartuluje bijacych serduszek i udanych wizyt:-).
u mnie z mdłościami róznie, zanim wstane musze cos łyknąc i przegryzc i zauważyłam ze po duphaston mnie bardziej meczy oraz jak nic nie jem:baffled: staram sie czesciej a mniej, bo jak pusty zołądek to mnie meczy. narazie tyle, wymiotów nie mam poki co

Do góry