reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ulala- tak dwujajowe, ja miałam podane 2 zarodki, bo to zwiększa szanse, tyle się wcześniej naczytałam o nie udanych próbach INV, że postanowiliśmy zaryzykować, A CO.:-D:-D. Poza tym moja mama jest bliźniaczką (dwujajową) i u nas w rodzinie każdy obstawiał, że bliźniaki na mnie padną- więc nawet nie podpadnie :-).
Jak zareagowałm na wiadomość: zdenerwowałam się jak gin nie umiał znaleźć drugiego i oznajmij, że jest tylko jeden- kazałam mu szukać dalej:-D:szok:, zmienił z USG dopochwowego na uSG na brzuch no i od razu było widać :-), okazało się, że mam wysoko osadzoną macicę. Powiedziałam mu, że moja kobieca intuicja ostatnio ciągle mi dobrze podpowiada to się śmiał, że ja mu tu z intuicją jak się drugi już znalazł ibetka wysoka :-), No, ale przyszły tatuś w szoku, oniemiał, aż się położna wystraszyła, że na zawał zejdzie:-D

Sylha smiac mi sie zachcialo , ze tak zareagowalas. Powiem ci cos szczerze i teraz to sie sama z siebie smieje bo wyobraz sobie , ze mysmy z mezem zupelnie zapomnieli powiedziec pani ginekolog , ze byly 2 zarodki podane i malo tego zupelnie mi to wylecialo z glowy nawet na badaniu bo bylam w takim szoku , ze wogole jest jeden i jest ok. Na koniec przy wyjsciu przypomnielismy sobie i jej to powiedzielismy a ona mowi , ze niby cos tam wlasnie dziwnego bylo ale nie jest pewna i ze o ile wogole jest to jest mniejsze i moze sie wchlonac a moze na nastepnej wizycie bedzie:))) Powiem ci , ze moze gdybym zareagowala jak Ty i bym wogole jej powiedziala , ze taka szansa jest to moze by dokladniej sie przyjrzala:)
Ja tez na kolejna wizyte chce isc jakos przed Swietami wiec moze znowu bedziemy miec ta sama date- oby znowu szczesliwa:)

reklama
Lola- ja 27 marca.......i oby było OK, bo ty masz tą dzidzię dużą, u mnie też jest różnica w wielkości pęcherzyków, a pamiętasz jak Zgredzik pisała, że u niej też jedno większe, drugie mniejsze, ale potem nadrobiło?!?!?Lola- no chyba padnę jak u ciebie też tak będzie!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

hehe, no może listopad będzie miesiącem bliźniaków :)

ja już się dużo lepiej czuję
zadziwia mnie tylko jak przy mdłościach można mieć tak wilczy apetyt jak ja
z jednej strony mi niedobrze na myśl o jedzeniu, z drugiej jestem tak głodna, że zajadam się jak nienormalna, aż mi mąż przestał w mdłości wierzyć :)

faktycznie ciąża to stan odmienny, hehe :-D

Widzę, że dzisiaj same pozytywne wiadomosci :-) super, gratuluję wszystkich udanych wizyt, bijących serduszek i podwójne gratulacje dla Sylha! :-) a ja dzisiaj padam, idę do łóżeczka poczytać, ale pewnie po jednej stronie zasnę. Milusich snów :-)

Witam ;-) U mnie zaczęło sie z mdłosćiami na maxa.. W nocy o drugiej mnie obudziły i męczyłam się całą noc... bleee zaraz wstaję i idę do miasta poimbir, czy coś do apteki, bo czuję, że to dopiero początek. Z Martyną w ciązy miałam mdłości i wymiotowałam do piątego miesiąca..

sunovia, ja włąśnie jak mnie tak pobolewa, to się zaraz kładę. Całą noc mnie nie boli, a rano jak wstane to zacyna pobolewać. Właśnie zaczęłam brać magnez, bo w ogóle bardzo częto mam niedobory magnezu i skurcze gdzie popadnie, więc mam nadzieję, że to to...
Magnez z wit B6 i no-spa pomagają w takich dolegliwościach no-spa hamuje skurcze a nie tylko ból a jeśli powstrzymuje skurcze to zapobiega ewentualnym poronieniom ja bym zażyła

Lola przy następnej wizycie przyglądaj się dwie znajome mialy po dwa zarodki podane ale potem u obu po jednym wchłoneły się i urodziły po jednym synusiu celowo podają więcej bo często tak się zdaża aczkolwiek dużo jest bliżniaków trojaczków :) Jak ja sobie przypomnę jaka gruba byłam z jednym w ciąży to sobie nie mogę siebie wyobrazić z bliżniakamin :) o czym ja mówię ja jednego donosić nie mogę a co dopiero dwoje ale w was nadzieja że jesteście mocne miałyście tylko problem z zajściem w ciążę a poronien żadnych więc wierzę żę będzie u was wszystko dobrze :)

Miłego dzionka :) taka ładna pogoda a ja muszę leżeć mam nadzieję że już niedługo pozwoli mi wstawać .

Ostatnia edycja:
witam sie ....
nie mam sily ani checi pisac ostatnio jestem poprostu nie do zycia .... jakies doly mam ... bylam wczroaj u lekarza dostalam dalej l4 i ciaza rosnie wyniki dobre:)
sylha gratulacje blizniakow:) super
nie doczytam wszystkiego .... ktos jeszcze spodziewa sie blizniat ???

własnie apropo mdlosci jak sobie z nimi radzicie???

reklama
Witajcie wszystkie!!:) ale tu sie działo, czytam i czytam i nie wiem co juz od poczatku miałam napisac;)
Sylha gratuluje, sama jestem z blizniaczek i pewnie mnie to ominie ale ty masz szczescie podwójne:-)pozostałym mamuska gartuluje bijacych serduszek i udanych wizyt:-).
u mnie z mdłościami róznie, zanim wstane musze cos łyknąc i przegryzc i zauważyłam ze po duphaston mnie bardziej meczy oraz jak nic nie jem:baffled: staram sie czesciej a mniej, bo jak pusty zołądek to mnie meczy. narazie tyle, wymiotów nie mam poki co

Do góry