reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

no mi też się tam właśnie przez ostatnie dni nieźle w jelitach przewracało. a dziś taki ból jak przed @ (tylko słabszy), w sumie pierwszy raz odkąd jestem w ciąży, ale jestem przerażona, bo ostatnim razem nie zwiastował nic dobrego. sama już nie wiem co o tym myśleć.
zdrzemnęłam się chwilę i wstałam bez bólu brzucha, a później znów mnie rozbolał ... :(

reklama
Hanoos- troszkę mnie uspokoiłaś, fakt na tym etapie to zmienia się codziennie wszystko. Kolejną wizytę mam na 27 marca i mam zamiar odebrać najpiękniejszy prezent urodzinowy w postaci 2 bijących serduszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie martw się na zapas :) to dwu jajowe ? będzie dobrze życzę oczywiście parki była by rewelacja :) no to rodzina padnie teraz ich wszystkich położysz na łopatki:)

a jak ty zareagowałaś na tę wiadomość? na pewno spodziewałaś się to usłyszeć po zabiegu ale czy chciałaś mieć bliżniaki czy liczyłaś że tylko jedno będzie ? z synem chodza dwie dziewczynki są identyczne jedynie po czym ich poznac to maja pieprzyki w tym samym miejscu tylko jedna z jednej strony a druga z drugiej trzeba zapamietać która z której go ma inaczej nie ma szans :)

no mi też się tam właśnie przez ostatnie dni nieźle w jelitach przewracało. a dziś taki ból jak przed @ (tylko słabszy), w sumie pierwszy raz odkąd jestem w ciąży, ale jestem przerażona, bo ostatnim razem nie zwiastował nic dobrego. sama już nie wiem co o tym myśleć.
zdrzemnęłam się chwilę i wstałam bez bólu brzucha, a później znów mnie rozbolał ... :(

zażywałaś nospę magnez?? jak tak boli to skontaktuj sie z lekarzem lub podjedż do szpitala i prezyjmą Ciebie na pewno na konsultacje .

jeżeli mi nie przejdzie do jutra to pojadę do szpitala. ale nie jest to jakiś straszny ból, po prostu mnie on martwi - że w ogóle jest. nospy nie brałam, bo stwierdziłam, że to nic nie da - jeśli faktycznie dzieje się coś złego, to tylko zagłuszy ból i tyle.

no właśnie sylha, bliźniaki dwujajowe?
ja zawsze marzyłam o siostrze bliźniaczce, identycznej - jakoś tak się naiwnie łudziłam, że pozwoliłaby mi na sobie testować moje pomysły co do zmiany wizerunku: nowe fryzury, kolory włosów hehehe :)

sunovia, ja włąśnie jak mnie tak pobolewa, to się zaraz kładę. Całą noc mnie nie boli, a rano jak wstane to zacyna pobolewać. Właśnie zaczęłam brać magnez, bo w ogóle bardzo częto mam niedobory magnezu i skurcze gdzie popadnie, więc mam nadzieję, że to to...

Dziewczyny bardzo duzo piszecie, ja was podczytuje ale nie mam czasu zeby sie bardzo udzielac :( w kazdym razie gratuluje bijących serduszek ale tych mlodszych maluszkow tez!! Ja sama jeszcze nawet nie umowilam sie na wizyte, ale nie spieszy mi sie tak bardzo, bo chce zeby juz na pewno bylo serduszko widac.

Ja nadal bez jakis wiekszych obajwow, tylko dzis zmeczenie mnie dorwalo popoludniu, ale Julus byl mega marudny caly dzien wiec dal mi troche w kosc. Ciagle jeszcze szarpią mnie nerwy - mam strasznie malo cierpliwosci - mam nadzieje, ze to hormony, a nie jakas nerwica.

Co do bolu w podbrzuszu to mnie nie boli, ale dzis czytalam wlasnie ze to normalne w tym okresie kiedy sie zarodek zagniezdza.

ale nospa przecież nie tłumi bólu tylko zapobiega skurczom, ja w pierwszej ciąży brałam nospę od 5 miesiąca aby w jakimś tam stopniu zapobiec przedwczesnym skurczom

Ulala- tak dwujajowe, ja miałam podane 2 zarodki, bo to zwiększa szanse, tyle się wcześniej naczytałam o nie udanych próbach INV, że postanowiliśmy zaryzykować, A CO.:-D:-D. Poza tym moja mama jest bliźniaczką (dwujajową) i u nas w rodzinie każdy obstawiał, że bliźniaki na mnie padną- więc nawet nie podpadnie :-).
Jak zareagowałm na wiadomość: zdenerwowałam się jak gin nie umiał znaleźć drugiego i oznajmij, że jest tylko jeden- kazałam mu szukać dalej:-D:szok:, zmienił z USG dopochwowego na uSG na brzuch no i od razu było widać :-), okazało się, że mam wysoko osadzoną macicę. Powiedziałam mu, że moja kobieca intuicja ostatnio ciągle mi dobrze podpowiada to się śmiał, że ja mu tu z intuicją jak się drugi już znalazł ibetka wysoka :-), No, ale przyszły tatuś w szoku, oniemiał, aż się położna wystraszyła, że na zawał zejdzie:-D

reklama
WOWWWW!!! Sylha - gratuluję bliźniaków! :-):-):-) super naprawdę...
Ja zawsze chciałam mieć bliźniaki,ale teraz Syneczka już mam,więc mam wielką nadzieję,że w brzuchu mieszka tylko jedna dzidzia :-D:-D miłego wieczorku!

Do góry