reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Multi spokojnej ciąży!!

Kruszka pięknych dwóch kreseczek!!

Ostkapa my też z Nikolką byłyśmy na konsultacji okulistycznej. Na bilansie lekarka stwierdziła zezowanie, ale u okulisty wyszło, że wady wzroku brak (+2 a podobno u 2 latków może być nawet do +2,5). To nie była nasza pierwsza wizyta u okulisty. Mała cierpi niestety na nawracające zapalenie spojówek. Robiłyśmy już też posiew i bakterii brak więc pozostaje alergia, tylko ciężko stwierdzić póki co na co, bo na testy za wcześnie. Dlatego rozumiem Twoje zdenerwowanie, bo też się stresu najadłam.
A tak poza tym Mała zna cały alfabet, liczy od 1 do 10, rozróżnia kolory no i ma wkrętkę na angielski. Włączam jej praktycznie codziennie takie najprostsze programy dla dzieciaczków z obrazkowymi piosenkami i powtarza z tego co dzień coraz więcej. Myślałam, że nie będzie potrafiła jeszcze przełożyć tego na życie codzienne, ale ku mojemu zdziwieniu ostatnio zabłysnęła mówiąc "mamo to jest yellow lemon, żółta cytryna", pokazując przy tym na cytrynę leżącą w lodówce.
Jeśli chodzi o prezenty pod choinką, to znajdzie się tam książka z elektronicznym długopisem, który po zaznaczeniu prawidłowych odpowiedzi w książce wydaje efekty świetlne i dźwiękowe, niby jest to od 3 lat, ale my już sobie z tym radzimy. Poza tym z pewnością będzie stał tam również wózek dla lalek, który będzie woził nie koniecznie lale, gdyż większym zainteresowaniem cieszą się maskotki.

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Pewnie nie wiecie, ale jestem tu moderatorem, ale to, że kiepskim to już chyba wiecie. Niestety z braku czasu rzadko tu zaglądam. Dlatego chcę zrezygnować z tej zacnej ;-) funkcji, a na moje miejsce nominuję Ostkapa :-)

Ostkapa co Ty na to?

alicjo to też Cię pamiętam! ależ mnie zaskoczyłaś:)
Nie wiem czy to dobry pomysł, nawet nie wiem na czym by polegało takie "moderowanie":) wchodzę tu bo lubię:)

alicjo to też Cię pamiętam! ależ mnie zaskoczyłaś:)
Nie wiem czy to dobry pomysł, nawet nie wiem na czym by polegało takie "moderowanie":) wchodzę tu bo lubię:)

Ostkapa jestem pewna, ze podołasz :-) jutro napiszę prośbę do adminek

bardzo mi miło, że mnie jeszcze pamiętacie :-)

PS. Wesołych, rodzinnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia :-)

u Witam sie po świetach! dawno mnie tu nie było :baffled: ale uwierzcie że przy 2takich małych łobuziaków cięzko znaleźć chwilę. Jak już się uda chwila spokoju wieczorem to nawet nie chce mi sie komputera włączyć:-(
U nas wszystko w porządku. Pola w tym tygodniu skończy 8tygodni. Nocki nie są najgorsze, budzi się średnio 2razy ale w dzień mało śpi.
Tymek rozwija się świetnie. jest strasznym gadułą i trudno go uciszyć:-D
Aktualnie ma katar i kaszel a dziś przeszło na mnie-okropny ból gardła i dreszcze:dry: Tak więc wszystkim życzę zdrówka:-)

olii zdrowia przede wszystkim Kochana!

U nas święta i weekend poświąteczny jeźdżony. Bywaliśmy u teściowej, u moich rodziców u dalszej rodziny mojego męża.
A poza świętami, to ... Zosia ostatnio dużo mówiła o nowym łóżeczku. Najpierw zaczęliśmy się interesować takimi większymi, ale jeszcze z barierką (taką na pół łóżeczka), ale potem mój pomysłowy mąż stwierdził że sam dorobi taką barierkę do obecnego (niemowlakowego) łóżeczka. Ja ponaklejałam welurowe naklejki w koty i wyszło cudnie. Zosia się cieszy bo na nowe-stare łóżko:-)

reklama
o, Ostkapa, widzisz my też się właśnie zastanawiamy i rozglądamy nad większym łóżeczkiem.
A jak przerobiliście to dziecięce? Co ze szczebelkami? Naszych się nie da zdemontować... Nie myślę o takim przerabianiu bo łóżeczku nam jeszcze będzie potrzebne no i właśnie dlatego chcemy Błażejka przeprowadzić do nowego jakoś na wiosnę, żeby się to wszystko nie zbiegło w jednym czasie.

Najpierw podobały mi się łóżka na antresoli, a pod łóżkiem miejsce do zabawy, ale ponieważ w swoim pokoju młody raczej tylko śpi i prawie się tam nie bawi to w sumie chyba nie ma sensu... Oczywiście musi mieć zabezpieczenie na pół łóżka.

Dzisiaj w nocy Błażej się obudził o 3 i zapragnął do rana spać u nas w łóżku. O rety, mówię Wam to koszmar był... Poległ w poprzek na mojej poduszce. Ja się musiałam zmieścić poniżej i jeszcze go łapać bo jak zasnął to się zaczął zsuwać z łóżka głową w dół...:eek: Nie wyspałam się :no2:

olii, zdrówka dla Was, my też walczymy z katarem....

Do góry