reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Sto latek dla Lenki! Duza buzka :-)

Dziekie dziewczyny za odzew w sprawie krztuszenia sie. Moze rzeczywiscie powinnam dac na luz skoro nie ma zadnego zeba to czym ma grzyzc.
Ida jej chyba ostro na dole zeby, bo dziasla rozpulchnione, w nocy krzyk. Dzisiaj tez juz dalam jej nurofen i teraz spi. Wczoraj byla pobudka co godzina z wielkim placzem i piskiem - tak ja bolalo.
Wogole jej ciezko dac jakies leki, nawet witaminki. Nurofenu forte raptem 1,25 a krzyk jak widzi strzykawke, ze szok. Po troszku jej dawalam jak krzyczala a pozniej cyc na zmkniecie buzi i uspokojenie - tak na 3-4 razy szlo.
Starszy to wypija bez mrogniecia okiem cale strzaly roznych lekow po 5 ml kazde, a z nia zawsze problem. Nawet po wit c w kropelkach sie krztusi ;-).

Dziewczyny a ile Wasz dzieci spia w ciagu dnia? Moja jeszcze niedawno spala dwa razy. Raz przed poludniem i raz popoludniu, a teraz juz spi tylko raz 2-2,5h okolo 11-13, a pozniej nie ma szans jej uspic. Chodzi tylko teraz wczesniej spac 19-19.30, no ale w nocy budzi sie baardzo czesto.

reklama
Kuba jak chodzi do żłobka to śpi od 12 do 14, a potem dopiero wieczorem idzie spać koło 20. A jak siedzimy w domu, to idzie spać koło 11 na godzinę i potem koło 16-17 na godzinę, półtorej. Ale już wieczorem nie kładzie się wcześniej jak o 21.30.

Basia- 100 latek dla Lenki dużo prezentów i samych radosnych dni:tak:

Badka- moje od ok. miesiąca śpią raz 2-3 h, czasem mały nawet i 4 pośpi, a noc od 20 do 7-8, choć wczoraj małego o 9 budziłam, żebym nie musiała tego potem na szczepienie robić...

Basiu - STO LAT DLA LENKI! NIECH ZDROWO ROSNIE !!!!

U mnie szok. Mikolaj spal u siebie do 5 rano, budzac sie raz o 23. Maz go poglaskal I zasnal dalej... SZOK NORMALNIE :-D

Badka - Misiu spi raz od 13 do 15 zazwyczaj :-)

o, rety, dziewczyny!
To u nas spanie jest minimum dwa razy! raz ok 9-9.30 na godzinkę lub dwie, a potem ok 13-14 najcześciej na godzinkę.
A potem 19-19.30 i wstaje ok 6.30 -7. I budzi się w nocy raz albo dwa. Raz dostaje mleko jeszcze, a jak się obudzi drugi raz to biorę go do nas, przytula się i śpimy do rana.

Dziękujemy za życzenia. My funkcjonujemy od choroby do choroby. Mały śmiga już sam . I nadal sie wydziera :-)
Może dlatego, ze jest bystrzacha i teraz nawet jesli czuje sie dobrze to i tak wie, ze jak mędzi to mamusia pomasuje brzuszek czy jakos inaczej sie zajmie, zeby nie ryczal :-)
Najlepsze Zyczenia dla Roczniaków Listopadziaków!

O widze, ze niektore dzieciaczki spia dwa razy. Wczoraj moja mala na spacerze tez usnela drug raz na pol godzinki, ale ogolnie rzadko to sie zdarza, bo na spacerze interesuje sie wszystkim z wyj. spania :-) tyle ciekawych rzeczy jest na dworze ;-)
Dzisiaj obudzila sie w nocy tylko 3 razy! normalnie sukces , jestem wyspana :-) tym bardziej, że padlam wczoraj przed 21-szą. :-)

hej
U nas od tygodnia wszyscy chorzy oprócz męża który chodzi do pracy a ja z goraczką się zajmuję dwójka dzieci też chorych.... Masakra!!!! Kurde chyba sobie n ie radzę ztym wszystkim.... :(

Mała śpi raz 1,5 h . Usypianie na noc to tragedia kiedyś zajmowało mi to 10 min to tak od miesiąca zasypia około godz 22.30 jak padnie. nie chce się położyć!!! Nic nie mam czasu dlasiebie bo jak ona zasypia to ja padam razem z nią ze zmęczenia. I tak to wygląda u mnie.

Ajjj ja nadal bez komputera jestem ale staram się was podczytywac. Fajnie ze dzieciaczki wam tak ładnie śpią! Mój Tymek śpi tylko raz dziennie 1h lub 1,5 a wieczorem od 19.30 do 6.30 z dwoma pobudkami. Noc jest ok tylko w dzień malutko co mnie dziwi bo jest tak aktywnym i ruchliwym dzieckiem ze powinien w dzień więcej pospać... Ależ u nas dziś brzydka pogoda-jesień! Brrrrr

reklama
Crazy Girl - szkoda,ze tu juz do Nas nie zagladasz,ale dzisiaj jest szczegolne swieto. Twojej coreczki :
DSC09390.jpg WSZYTSKIEGO NAJCUDOWNIEJSZEGO, SAMYCH RADOSCI I USMIECHU NA CODZIEN ZOSIU!

Załączniki

• DSC09390.jpg
    DSC09390.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 89
Do góry